用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 學之園凱帆校N1召集
樓主: bbkitko
go

學之園凱帆校N1召集 [複製鏈接]

原帖由 giant_japan 於 10-12-6 18:42 發表
咪係, 所以好奇怪中, 如果萬一今年個4班唔走, 直上, 咁又收左40個外來生, 咁咪要開多幾班羅?

o甘一定會有人走wor,唔使担心
"即使你是友善的,人們可能還會說你自私和動機不良,不管怎樣,你還是要友善。即使你是誠實的,人們可能還會欺負你,不管怎樣,你還是要誠實。你今天做的善事,人們明天可能就忘記,不管怎樣,你還是要做善事。” 杜麗莎修女。

我諗2010年收40人是指今年9月入k1那班,而不是下年9月入學那些。

聽聞初步已表明下年唔讀好似只有1人,而我地要在1月初時再表明下午年仲留唔留低及交留位費。我相信一定有人走,問題係幾多人而已,同埋新入學應該只分配到下午英普班。

原帖由 日日見住你 於 10-12-7 11:53 發表
但我果日問有40個的?嘩,咁個學位咪要好好珍惜.真係頭大.唔知點揀.
Pertra,你到依家有冇perference呀?我見係都有好多學校收.

唔會無人走啊? ST.CAT都有人唔讀啦.....HEHE!心儀傳統名校/一條龍既我諗會走架.
我同今年K1一位媽咪傾過計,佢話今年HL校有35個外來生.

原帖由 giant_japan 於 10-12-6 11:34 發表

QtieBB
THANKS, 但如果N班有4班, K1又有4班, 咁如果N班全部都唔走, 咪又收左其他K1外來生, 咁咪會好FULL?
其實有無人知2011-2012年的K1係收幾多K1外來生的位, 係咪少過40個位?
同係咪係學校13/11個日見K1外來生時, ...

原帖由 QtieBB 於 10-12-7 15:04 發表
唔會無人走啊? ST.CAT都有人唔讀啦.....HEHE!心儀傳統名校/一條龍既我諗會走架.
我同今年K1一位媽咪傾過計,佢話今年HL校有35個外來生.

上下午加埋?o甘又真係唔算多了。另外傳統名校都認識LH架
"即使你是友善的,人們可能還會說你自私和動機不良,不管怎樣,你還是要友善。即使你是誠實的,人們可能還會欺負你,不管怎樣,你還是要誠實。你今天做的善事,人們明天可能就忘記,不管怎樣,你還是要做善事。” 杜麗莎修女。

不就是校長之前講有3成人走左, 我都覺得唔算多.

其實LH呢幾年個名聲也在不斷上升中, 我見LH的畢業生都唔少入到好學校. 而且好似之前有位媽媽講, 揀入LH通常小學都唔係心儀那上傳統名校, 而係如陳守仁, 蔡繼有呢種學校.

原帖由 brrbaby2007 於 10-12-7 16:35 發表

上下午加埋?o甘又真係唔算多了。另外傳統名校都認識LH架

原帖由 Freesia_cat 於 10-12-7 16:50 發表
不就是校長之前講有3成人走左, 我都覺得唔算多.

其實LH呢幾年個名聲也在不斷上升中, 我見LH的畢業生都唔少入到好學校. 而且好似之前有位媽媽講, 揀入LH通常小學都唔係心儀那上傳統名校, 而係如陳守仁, 蔡繼有呢種學 ...

其實冇需要o甘分,讀咪SC一樣去考CKY而讀LH又一樣去考St Paul CoEd

咁當然唔會100%,不過讀邊類幼稚園某程度上反映家長對小朋友日後學習發展取向。
而且講真,我唔覺得LH比其他九龍塘幼稚園遜色之處,而且相比之下,我覺得LH好warm好似一個大家庭咁,而且最好係葉校長個人好open-minded,好肯聽取大家意見,而且見到佢係不斷為學校謀求進步。真係無枉我當初放棄其他學位而揀LH囉!

原帖由 brrbaby2007 於 10-12-7 17:27 發表

其實冇需要o甘分,讀咪SC一樣去考CKY而讀LH又一樣去考St Paul CoEd
‹ 上一主題|下一主題