用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 想問K1升K2
go

想問K1升K2 [複製鏈接]

我仔今年9月升K2, 暑假又未到4歲既小朋友, 想問你地小朋友係暑假會做D咩呢?

唔想阿仔日日係屋企無所事是
   0    0    0    0

報讀各類暑期班
原帖由 albb 於 10-3-26 00:05 發表
我仔今年9月升K2, 暑假又未到4歲既小朋友, 想問你地小朋友係暑假會做D咩呢?

唔想阿仔日日係屋企無所事是

一樣照舊返緊現在番既英文, 普通話, ballet 同piano既course, 可能再加插游泳班囉!

醒目開學勳章 王國長老

一係報各樣course, 不過好貴
一係去d國際形式既幼稚園, 有時有summer programme, 2,3個week果d, 玩半晝都好

我就係發現每年暑假都駛成萬去報呢d活動, 錢又用左, 又唔覺有咩得著, 前年(女女小2暑假)同佢報日文天天學, 每日2hour, 起碼過左一個暑假真係學到下野 (好過去下science, music, 參觀等, 去完都唔知有咩得著)

好提議喎, 主攻1~2種, 起碼睇到成效.

原帖由 Charlotte_mom 於 10-3-26 11:41 發表
一係報各樣course, 不過好貴
一係去d國際形式既幼稚園, 有時有summer programme, 2,3個week果d, 玩半晝都好

我就係發現每年暑假都駛成萬去報呢d活動, 錢又用左, 又唔覺有咩得著, 前年(女女小2暑假)同佢報日文天天學 ...
‹ 上一主題|下一主題