用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖羅撒幼稚園 聖羅撒幼稚園轉換老師的情況
go

聖羅撒幼稚園轉換老師的情況 [複製鏈接]

我在網中聽到有低班轉換了6個老師,是在3個月內.請問這是否真有其事.是不是學校制度出了問題.我好擔心,因我女女會在今年9月讀K1,有冇進一步資可提供.謝謝.
   0    0    0    0

會唔會係呢個原因website已無登老師的照片出來,因為我記得之前有老師d照片,依家就無晒!
url=http://www.youngnutrition.net][/url] [/url]

噤是不是和辦學方法有問題有關呀,我好想知道呀.

原帖由 audreyb 於 10-1-21 19:13 發表
會唔會係呢個原因website已無登老師的照片出來,因為我記得之前有老師d照片,依家就無晒!

我都想了解下, 會唔會有家長分享下?

噤,被我個女讀會不會有問題呀,但我只有大角咀迦南和明我選擇,聖羅撒是首選.你話啱唔啱.請各位給我意見.

原帖由 tedghost 於 10-1-25 21:46 發表
聽講話係行政混亂,老師無所適從,所以唯有離開

我個女09年K1,開學到依家都係個幾位老師.

噤,啲老師對學生好唔好呀,妳地有冇見到好多老師走呀,我真是好擔心呀.

原帖由 Muspiano 於 10-1-25 22:16 發表
我個女09年K1,開學到依家都係個幾位老師.

噤我是不是都還是選聖羅撒呀,請給我意見好嗎.請問個校長和校監是不是做了很久的.

原帖由 tedghost 於 10-1-25 22:28 發表
以我所知大量老師離職主要發生在K2,K3

還有冇人可給意見呀.

原帖由 tedghost 於 10-1-25 22:40 發表
校長只上任2-3年左右,是由另一間學校請來的,反而d主任同組長做得仲耐,所以校長有幾大也不用我多提吧,我識人曾經在裏面教,佢話d小朋友好乖,但老師日轉夜轉law,讀唔讀就睇妳自己 ...

有冇其他人有意見呀?唔該.

原帖由 tedghost 於 10-1-25 22:52 發表
http://www.hkptu.org.hk/right/vacancy/pdf/13191.pdf

不過妳可以睇吓,出噤高人工仲成日請人,一請請幾個又真係有d古怪

原帖由 Prettyabc 於 10-1-25 10:26 PM 發表
噤,啲老師對學生好唔好呀,妳地有冇見到好多老師走呀,我真是好擔心呀.

me too........concern this problems too much......
anyone can help us ?
more advice?
[img]http://www.onfinite.com/libraries2/22706/1284267//TN_611048494071213072358.jpg[img/]

醒目開學勳章 貢獻勳章

我係K3家長, 呀囡好好好彩K1同K2都無轉過班主任不過助教就有轉過, 而家K3個位班主任都係舊年學期頭開始新教, 不過佢好有經驗係位好好老師, 呀囡好鐘意佢 :)

講番轉換老師問題, 我都同校長傾過, 佢話商業社會, 老師都有自由去揀適合自己嘅學校去做, 咁嗰D新老師唔啱要走學校都無辨法, 其實係唔係學校行政有問題而令新老師咁快走, 我又唔知 咁事實又有好多做左好耐嘅老師仲响到, 究竟係新老師(有D係好後生)少少野又捱唔到唔肯教要走? 定學校真係有問題? 我地做家長又真係好難知道真相囉 :(  我都明成日轉老師對小朋友係唔好, 不過其他幼稚園都會有呢D問題出現, 唔係SRL先有, 真係要睇好唔好彩, 我個人覺得轉老師都唔係問題, 最緊要轉左嗰D係好老師就得囉

講番呀囡讀左3年就黎畢業, 佢呢3年返學都好開心, 學校好注重品德呢樣我最鐘意, 課程唔太深, 不過K3都有少少深左, 如無意外我都會比細囝响到讀, 希望大家小朋友都有個開心幼稚園生活
節錄: 將進酒~李白
人生得意須盡歡,莫使金樽空對月,
天生我材必有用,千金散盡還復來。
烹羊宰牛且為樂,會須一飲三百杯。
岑夫子,丹丘生,將進酒,杯莫停。
與君歌一曲,請君為我傾耳聽。
鐘鼓饌玉不足貴,但願長醉不復醒。
古來聖賢皆寂寞,惟有飲者留其名。

醒目開學勳章 貢獻勳章

絕對同意

醒目開學勳章 貢獻勳章

又黎做媒支持我講野
原帖由 kylie_mom 於 10-5-28 11:50 發表
絕對同意
節錄: 將進酒~李白
人生得意須盡歡,莫使金樽空對月,
天生我材必有用,千金散盡還復來。
烹羊宰牛且為樂,會須一飲三百杯。
岑夫子,丹丘生,將進酒,杯莫停。
與君歌一曲,請君為我傾耳聽。
鐘鼓饌玉不足貴,但願長醉不復醒。
古來聖賢皆寂寞,惟有飲者留其名。
‹ 上一主題|下一主題