用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中華基督教會基慧小學(馬灣) 2010-2011年小一歡迎會
樓主: gracelam
go

2010-2011年小一歡迎會 [複製鏈接]

我囡囡學琴, 英文同公文數.
教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

囝囝都係1E班, 平時上畫班, 星期六上英文及跆拳.

Hello, rexmama

我地囝囝同一班喎,以後可以多d溝通

噚晚放咗工食完飯至幫囝囝睇手冊,因為都已經係夜晚,所以都幫唔到佢準備圍裙手袖上今日的視藝堂,所以只好攞咗Daddy件舊T-shirt來頂住先

原帖由 rexmama 於 10-9-7 13:39 發表
囝囝都係1E班, 平時上畫班, 星期六上英文及跆拳.

我都係1E 架 !!
呀女「正式」返左2日學 , 依然好開心 !!
佢有學琴 , 畫畫同跳舞.
但畫畫就係暑假時停左 ,想比佢抖下(我都要抖 ), 依家開左學會睇情況先決定會唔會繼續.
驚太繁忙
[img]http://davf.daisypath.com/PhQop8.png[img]

Hello 真開心,又多一位同班同學仔。

原帖由 wing116 於 10-9-8 01:05 發表
我都係1E 架 !!
呀女「正式」返左2日學 , 依然好開心 !!
佢有學琴 , 畫畫同跳舞.
但畫畫就係暑假時停左 ,想比佢抖下(我都要抖 ), 依家開左學會睇情況先決定會唔會繼續.
驚太繁忙 ...

頭先填「家長義工」張通告
自己要返工都唔知可以幫得邊樣
長時間作戰的一定唔得
但又好想參與下喎 !!
最後簡左聖誕節佈置
因我最擅長 ~ 苦力 !!
[img]http://davf.daisypath.com/PhQop8.png[img]

原帖由 wing116 於 10-9-12 23:29 發表
頭先填「家長義工」張通告
自己要返工都唔知可以幫得邊樣
長時間作戰的一定唔得
但又好想參與下喎 !!
最後簡左聖誕節佈置
因我最擅長 ~ 苦力 !! ...

我揀咗計算能量表印仔

出左班相喇 !!

係啦,平時要返工都冇時間做義工,只有星期六有時間,所以選咗星期六興趣班當值。

睇咗班相嗱,我鍾意可愛版多D。

PoYellow & Wing 116

真好, 同一班, 可以亙相照應.

最近好忙碌去跟功課, 囝囝又不能自己完成,
要等到我回家才教他!

係呀,日日都好忙碌同好累,晚晚返到去煮飯,洗完碗至可跟囝囝D功課,次次都攪到好夜,如果老公得閒嗰晚就好D,因為如果佢喺屋企的話,嗰晚就佢負責煮飯同洗碗,咁我就可以早D開始睇功課,早D完成的話囝囝同我都冇咁累...

原本以為頭一個月會輕鬆D,
少D功課, 點知.....我都好累la.
今早忘記叫囝囝帶生果返學校,
真失敗.

大家好! 我仔仔今年讀1A班, 鍾意數學,足球,捉琪 & 同呀媽辯論

今個weekend 7樣功課, 今朝用左個幾鐘完成, 中間比好多個Break time佢 (同我自己);

日頭返工, 放工篤功課, a bit exhausted. 希望同大家互勉, 加加油!

Hello 大家好!

阿仔 1B班, 昨天沒提點他,
他第一次冇得上體育堂啊!
由下星期開始要他執書包時準備埋校服
希望佢自己醒d啦!
阿仔221阿女1216

hi, 我個仔讀1D班,
請各家長多多指教.

等我來Summarize,

1A - crocomum (仔)
1B - 施予, ky(女), CJBaby (仔)
1C - Happy sky (女)
1D - Paulhawk (仔)
1E - Po Yellow (仔), Rexmam (仔), Wing (女)

1B & 1E 多人d, 其他班加油呀!

唔該晒crocomum做咗個summarize.

噚晚好彩打唔成八號風球,如果唔係掛掛下下午又除下時,突然又要安排佢返番學,自己又要趕住返工,真係會亂到一頭煙...

回復 2# crocomum 的帖子

各位好! 我果女入了1c.  
你們的孩子適應嗎 ?

1A - crocomum (仔)
1B - 施予, ky(女), CJBaby (仔)
1C - Happy sky (女), akiwg (女)
1D - Paulhawk (仔)
1E - Po Yellow (仔), Rexmam (仔), Wing (女)

哈哈....有同班同學仔, 真好!

我個囡都幾適應小一生活, 每日返學都好開心, 放學又講學校的事俾我聽....我覺得亞囡大個咗, 獨立咗!:)

囝囝好鍾意返學,
經常講下學校的事情.
見佢慢慢適應新生活,
我都放心左!
‹ 上一主題|下一主題