用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖瑪加利男女英文中小學 Confirm 放暑假 la!!!
go

Confirm 放暑假 la!!! [複製鏈接]

日日掛住個exam, 真係好辛苦 -- I mean 阿囡,終於confirm 提早放暑假la! 好 free 呀!
不過囡囡今年升中一,唔知啲嘢點安排呢
   0    0    0    0

原帖由 himom 於 09-6-23 18:31 發表
日日掛住個exam, 真係好辛苦 -- I mean 阿囡,終於confirm 提早放暑假la! 好 free 呀!

係咪真係唔駛考試架....
其實係一家四口子

係咪真係唔駛考呀? 咁個variety show唔知仲攪唔攪呢?

himom,

題外話想問下你關於高年班既外語遊學團, 請問你囡囡有無參加, 知唔知道詳情?

many thanks!

g-ma

原帖由 G-Ma 於 09-6-23 21:04 發表
係咪真係唔駛考呀? 咁個variety show唔知仲攪唔攪呢?

G-Ma,
希望明天學校有詳細D的通告啦. 又想問吓, 幾時會知道自己會pick 到邊科外語 and 用什麼方法知道呀???thanks!

一家三口
其實係一家四口子

g-ma,
我囡囡有參加過遊學團,第一次係Singapore,安排得唔好;第二次日本團就太貴cancel咗。
如果你小朋友係參加法國團,咁就非常之好,一定要去。因為Mr Adam 安排得非常妥當,又平行程適中,不會太辛苦Good trip!物超所值!

原帖由 G-Ma 於 09-6-23 21:09 發表
himom,

題外話想問下你關於高年班既外語遊學團, 請問你囡囡有無參加, 知唔知道詳情?

many thanks!

g-ma

hi himom,

我囡囡係讀法文, 聽講學校攪既遊學團好好, 仲好平tim, 所以想了解下個詳情.

1) 請問費用是多少?
2) 遊學團個行程會係點?
3) 住係邊? 會唔會係寄宿家庭?

唔好意思咁多問題.

原帖由 himom 於 09-6-23 21:30 發表
g-ma,
我囡囡有參加過遊學團,第一次係Singapore,安排得唔好;第二次日本團就太貴cancel咗。
如果你小朋友係參加法國團,咁就非常之好,一定要去。因為Mr Adam 安排得非常妥當,又平行程適中,不會太辛苦Good trip!物超所值!
...

畢業禮又如何安排?其他級別成績表又須唔須要回校取???

原帖由 isabelme 於 09-6-23 22:03 發表
畢業禮又如何安排?其他級別成績表又須唔須要回校取???

唔取成績表, 都要攞書單喎.....
其實係一家四口子

我諗聽日學校會有通告出.

G-ma,
1)  今年around HK$12500(剩團費)
2 & 3)   5天上雪山學滑雪(同local student 一齊)
            1晚Home stay
            2天來回航機上渡過
*隨團3位老師(包括李副校)

原帖由 G-Ma 於 09-6-23 22:02 發表
hi himom,

我囡囡係讀法文, 聽講學校攪既遊學團好好, 仲好平tim, 所以想了解下個詳情.

1) 請問費用是多少?
2) 遊學團個行程會係點?
3) 住係邊? 會唔會係寄宿家庭?

唔好意思咁多問題.

...

之前問過 Ms. Ma 如提早放暑假書單可能放上網, 方便家長網上訂購, 先訂書後付費。一切都只好留意網上通告。
原帖由 一家三口 於 09-6-23 22:13 發表

唔取成績表, 都要攞書單喎.....

Hi Himom,

1) 除咗團費, 仲有其他費用??
2) 上雪山咁開心? 學5日咁耐?
3) 會唔會有家長義工?  今年多唔多同學去呀?  

ms. lee都去, 安排一定好好多.

原帖由 himom 於 09-6-23 23:00 發表
G-ma,
1)  今年around HK$12500(剩團費)
2 & 3)   5天上雪山學滑雪(同local student 一齊)
            1晚Home stay
            2天來回航機上渡過
*隨團3位老師(包括李副校)

...

G-ma,
1)  據我所知重有學生零用錢和雪山上一些費用
      (around HK$3000)詳細我都唔太清楚。
2)  今年啲學生話很好玩,可以學滑雪都抵la。
3)  謝絕家長,咁抵個個都話想去。
     今年好似有18個同學參加(小學生)
有Ms Lee,實放心。

原帖由 G-Ma 於 09-6-24 14:47 發表
Hi Himom,

1) 除咗團費, 仲有其他費用??
2) 上雪山咁開心? 學5日咁耐?
3) 會唔會有家長義工?  今年多唔多同學去呀?  

ms. lee都去, 安排一定好好多.

hi himom,

萬幾蚊就真係唔貴, 不過一場去到法國, 淨係去滑雪咪好唔抵? 會唔會係市內參觀?  18個同學咁多一定好好玩.

原帖由 himom 於 09-6-24 17:03 發表
G-ma,
1)  據我所知重有學生零用錢和雪山上一些費用
      (around HK$3000)詳細我都唔太清楚。
2)  今年啲學生話很好玩,可以學滑雪都抵la。
3)  謝絕家長,咁抵個個都話想去。
     今年好似有18個同學參加(小學生)
有 ...

我地舊年係學期尾會收到一張回條話比你知你入咗邊種外語班.  今年咁突然放假, 都唔知會點安排.  宜家成績表都唔知幾時有得派, d分點計又未知.  好多問號, 要等學校通告.

原帖由 一家三口 於 09-6-23 21:22 發表

G-Ma,
希望明天學校有詳細D的通告啦.:sigh: 又想問吓, 幾時會知道自己會pick 到邊科外語 and 用什麼方法知道呀???thanks!

一家三口

原帖由 G-Ma 於 09-6-24 17:22 發表
我地舊年係學期尾會收到一張回條話比你知你入咗邊種外語班.  今年咁突然放假, 都唔知會點安排.  宜家成績表都唔知幾時有得派, d分點計又未知.  好多問號, 要等學校通告.

...

Thanks!  到現在都未有最update 的通告. 會唔會7月4日返學校攪惦晒全部事情.
其實係一家四口子

係呀, 等咗成日都未有通告, 7月4日唔知會點安排? 我諗訂書訂鞋, 校服都應該照舊, 但係個show就唔知仲會唔會攪?

原帖由 一家三口 於 09-6-24 17:30 發表

Thanks!  到現在都未有最update 的通告. 會唔會7月4日返學校攪惦晒全部事情.

原帖由 G-Ma 於 09-6-24 17:46 發表
係呀, 等咗成日都未有通告, 7月4日唔知會點安排? 我諗訂書訂鞋, 校服都應該照舊, 但係個show就唔知仲會唔會攪?

有通告la.
其實係一家四口子

有一天市內參觀

原帖由 G-Ma 於 09-6-24 17:19 發表
hi himom,

萬幾蚊就真係唔貴, 不過一場去到法國, 淨係去滑雪咪好唔抵? 會唔會係市內參觀?  18個同學咁多一定好好玩.

‹ 上一主題|下一主題