用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 我覺得我被RxxxxxxKxxs欺騙了
樓主: 2002
go

我覺得我被RxxxxxxKxxs欺騙了 [複製鏈接]

唔計錯處... 我個仔都鐘意.. 會自已讀..佢話 D 公仔得意... 我會把 VOCAB CUT 下.. 再同佢溫...

希望佢地會認真出番個 檢察表.. 講番 D 錯處...

我就覺得佢錯得多的地方是網上的答案....

本書就唔係咁多... 間中見到..... 但我都改咗先比個仔做...

OVER ALL 我對這書的 評價唔係話咁差.....

原帖由 stephanieching 於 09-6-23 18:14 發表
我剛剛都買咗喎, 可否大約告知那兒有出錯, 不過我估小學程度的英文的我都應該知道錯在那兒, 我會留意下 !

不過唔計錯處, 我個囡都幾喜歡呢套書喎, 起碼叫有的興趣讀 ! ...

我兩年前喺書展訂咗一年學英語嘅雜誌俾個仔學, 叫互動ABC(初級), 我覺好正, 有書連埋CD碟, 係台灣出版, 有埋中文解釋, 有練習, 可調較朗讀速度, 而家我轉了一本Live互動英語(中級程度)俾我仔, 內容更豐富, 生活上的用語, 有故事, 有關於文化的, 有唱歌學英語, 有新聞性的文章, 有測驗, 聽力測驗...  
缺點係:美語 (不過我覺得冇問題,因為大致同英式英語差不多, 而且而家美國人多過英國人),  而有啲用語係用台灣用語, 例如沙律會寫沙拉。但係我覺得總體係好好學習英文嘅雜誌, 因為仲有其它級數同職場英語等雜誌。  可以上呢個網址睇睇: http://www.liveabc.com/index.asp
如果有網友睇過可以分享。

補充: 可以喺街買一期試吓先, 好先訂,同望吓邊本程度啱小朋友或自己.

另外最近發現喺Youtube有劉家傑嘅英語一分鐘, 學咗好多嘢, 你哋都去睇吓啦!重有上英國BBC個中文或英文網, 有個叫Learning English都好正, 尤其中文網, 可以學埋少少普通話添。

此乃本人經驗, 真係覺得好先同網友分享。

原帖由 2002 於 09-6-23 10:10 發表
我係baby-kingdom既人介紹下,再揾過呢個網頁啲人comments,買下rxxxxxxxkxxs,但後來發覺套嘢好多錯處,本來都唔肯定我係俾人扼咗,我係教材討論,同小一雜談分別post過2個新主題,希望買咗既家長可以傾下,小一雜談個post好 ...

我啱啱見到版主ban 咗kenchu一個賣類似廣告嘅文章.

你其實有冇試吓退錢呢 ?

2002,
你做乜要將個標題打哂交叉呀?寫出嚟等網友警惕吓先得嘅。

這是由論壇系統自動發送的通知短消息。

以下您所發表的主題被 Red2008 執行 移動 操作。

發表時間: 09-6-23 13:10
原論壇: 幼教雜談
目標論壇: 違規文章

操作理由: 重複發帖,明白閣下很憤怒,亦好心提醒家長,但crosspost是違規的,希望您見諒,亦想提醒閣下,開全名是有可能會負上法律責任的,請不要開全名,多謝諒解及合作!

Red2008

如果您對本管理操作有異議,請與我取得聯繫。

交叉唔係我打架,但都啱既,係度講嘢咪遵守返呢度規則囉,而且我都做咗我可以做既嘢,至於退錢?算啦,咪當買個教訓, 唔再講咁多,一陣又話我有可能會負上法律責任

王國長老

各位, 交叉係我打既, 唔可以直接開全名, 因為開左全名, 樓主同bk都有可能惹上官非, 請大家諒解.

版主
edea

我早兩年都買左半套試下...靚就幾靚...但真係好唔掂...我仔上網做番佢 d text ..做完一次話好唔想做投訴好恐怖...我都冇留意點解...第二次做到一半就大嗌...有一題係咁....

when my grandma died.......

我都無言以對...後黎再未登入過佢網....
[img align=left]http://www.filecabin.com/up1/1160493500-SUM.gif[/img]

都唔好話平喎~~好彩今次無中招. 上次我都買貴左野, 鬼叫自己懶唔格價先俾人有機可乘, 好彩只係幾十蚊貨仔.

哎呀,唔好上當

push

我又陪你玩下呢個推文比賽

係呢,我響健康版到睇過有關醫治鼻敏感斷尾的推介.我已有鼻敏感好多年,時好時壞,其實都知道無得點斷尾,不過見有此post,以為有咩獨步單方,於是請對方pm 我.結果係介紹入會買 "人參粉"!

呢度真係吾少人上來搵食的!

王國長老

冇錯, 我睇過專科知鼻敏感冇尾. 邊個介紹妳買人參粉?如果係bk會員借pm/email sell妳, 請將有關資料pm/email俾我, 我會留意及警告佢. my email: [email protected]

我次次一返到屋企見到套嘢就眼火爆

原本唔知什麼叫洗版,但好似每次這個post一出,就很快被人推後,是否我的錯覺呢

原帖由 Panda_mother 於 09-7-7 00:01 發表
原本唔知什麼叫洗版,但好似每次這個post一出,就很快被人推後,是否我的錯覺呢

你一啲都無眼花
‹ 上一主題|下一主題