用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 呢間教育機構好無良, 專扼家長血汗錢, 各位家長請小心~~ ...
go

呢間教育機構好無良, 專扼家長血汗錢, 各位家長請小心~~ [複製鏈接]

我昨我同囝囝參加左名為北大香港兒童奧林匹克運動會2009” o既比賽, 負責攪呢個活動既教育機構不但安排混亂, 而且仲比我認識到呢間教育機構果兩位負責人(W Sir) 同(Miss T) 人性醜惡o既一面    , 所謂為人師表, 完來全部都係假, 只係利用家長希望子女參加公開比賽, 有利報讀小學o既心態, 將所有自己waiwaiwai o既比賽, 用北大個名黎掠錢 , 我好唔滿意佢地o既手法, 所以藉呢度公開佢地o既劣行, 希望各位家長唔好再被佢欺騙

呢間教育機構巧立名目, 將所有比賽以北大冠名, 等家長以為真係北大攪o既比賽, 其實只不過係北大遠程教育中心, o既認受性成疑, 我今日剛問過幾位直資學校既老師朋友, 她門都話由於這間機構攪o既比賽認受性成疑,   所以就算家長遞交由這間機構頒發的獎狀用作小一入學申請, 亦不會被列在考慮之列, 是完全不會有著數!  

我地有幾位家長亦準備去信教育署投訴呢間教育機構既劣行!  

0    0    0    0

呢間教育機構好無良, 專扼家長血汗錢, 各位家長請小心~~

我昨我同囝囝參加左名為北大香港兒童奧林匹克運動會2009” o既比賽, 主辦機構不但安排混亂, 而且仲比我認識到呢間教育機構果兩位負責人(W Sir) Miss T 人性醜惡o既一面 , 所謂為人師表, 完來全部都係假, 只係利用家長希望子女參加公開比賽, 有利報讀小學o既心理, 將所有自己waiwaiwai o既比賽, 用北大個名黎掠錢 , 我好唔滿意佢地o既手法, 所以藉呢度公開佢地o既劣行  , 希望各位家長唔好再被佢欺騙。

呢間教育機構巧立名目, 將所有比賽以北大冠名, 等家長以為真係北大攪o既比賽, 其實只不過係北大遠程教育中心, o既認受性成疑, 我今日剛問過幾位直資學校既老師朋友, 她門都話由於這間機構攪o既比賽認受性成疑 , 所以就算家長遞交由這間機構頒發的獎狀用作小一入學申請, 亦不會被列在考慮之列, 是完全不會有著數!

我地有幾位家長正準備去信教育局投訴教育機構既劣行!

原帖由 snowball 於 09-5-18 23:05 發表
我昨我同囝囝參加左名為 “北大香港兒童奧林匹克運動會2009” o既比賽, 負責攪呢個活動既教育機構不但安排混亂, 而且仲比我認識到呢間教育機構果兩位負責人(W Sir) 同(Miss T) 人性醜惡o既一面    , 所謂為人 ...

Is it "learnxxxx key"?

呢間教育機構好無良, 專扼家長血汗錢, 各位家長請小心~~

我昨我同囝囝參加左名為北大香港兒童奧林匹克運動會2009” o既比賽, 主辦機構不但安排混亂, 而且仲比我認識到呢間教育機構果兩位負責人(W Sir) Miss T 人性醜惡o既一面  , 所謂為人師表, 完來全部都係假, 只係利用家長希望子女參加公開比賽, 有利報讀小學o既心理, 將所有自己waiwaiwai o既比賽, 用北大個名黎掠錢 , 我好唔滿意佢地o既手法, 所以藉呢度公開佢地o既劣行, 希望各位家長唔好再被佢欺騙。

呢間教育機構巧立名目, 將所有比賽以北大冠名, 等家長以為真係北大攪o既比賽, 其實只不過係北大遠程教育中心, o既認受性成疑, 我今日剛問過幾位直資學校既老師朋友, 她門都話由於這間機構攪o既比賽認受性成疑 , 所以就算家長遞交由這間機構頒發的獎狀用作小一入學申請, 亦不會被列在考慮之列, 是完全不會有著數!

我地有幾位家長正準備去信教育局投訴教育機構既劣行!

Pls check pm

原帖由 daisy17772 於 09-5-18 23:18 發表

question answered :D

原帖由 daisy17772 於 09-5-18 23:18 發表

原帖由 snowball 於 09-5-18 23:13 發表
我昨我同囝囝參加左名為 “北大香港兒童奧林匹克運動會2009” o既比賽, 主辦機構不但安排混亂, 而且仲比我認識到呢間教育機構果兩位負責人(W Sir) 同Miss T 人性醜惡o既一面 , 所謂為人師表, 完來全部都係假, ...

Tks for letting us know.  Does the company have a website?  If so, care to share it with us as well?  Tks.

hi snowball

絕對同意!  北大    !!

原帖由 snowball 於 09-5-18 23:05 發表
我昨我同囝囝參加左名為 “北大香港兒童奧林匹克運動會2009” o既比賽, 負責攪呢個活動既教育機構不但安排混亂, 而且仲比我認識到呢間教育機構果兩位負責人(W Sir) 同(Miss T) 人性醜惡o既一面    , 所謂為人 ...

醒目開學勳章

估唔到香港都算完善的教育制度都有咁嘅事存在!

原帖由 cornelius 於 09-5-19 00:28 發表

Tks for letting us know.  Does the company have a website?  If so, care to share it with us as well?  Tks.
Best wish,
(\~~/)           天下間沒有不受教的孩子,
(='.'=)           只有不懂教的父母。
(") (")~~O Derdad

snowball
係邊區架? 同埋有無佢地的website?

at Mongkok, pls check pm for their website

原帖由 MandyLau13 於 09-5-19 09:09 發表

snowball

o加左呢個北大香港兒童奧林匹克運動會2009”真係一肚氣!
第一係安排失當, 咁多小朋友參加o既活動只得6個人做o, 其中得3個由兼職擔任既計時員 (所以每場比賽只有3位小朋友落場), W Sir 一身兼多職, 自己做埋司線員+ 司令員+ 收成績單 ++, 果個Ms. T 就坐響度負責收$ (好多家長即好時再報多D項目比小朋友參加), 仲有果個Ms. W 就負責分彩帶同落場紙比家長。 成個比賽就只得呢6個人做野, 又冇請ST. JOHN 黎做救傷BACKUP, 禽日禁熱, 如果不幸有小朋友出意外, 都唔知點算 (其實禽日都有唔少小朋友響賽事中跌倒, 都係冇人理, 要父母自己幫佢地療傷) 你地話呢間機構幾掠$$ 同埋幾冇良心呀! 仲有禽日既賽事勁delay, 本來schedule 11AM 完成都有徑賽, 但到1PM 都仲未完成, 又冇人公佈成績同出黎交代每項賽事幾時開始, DELAY幾耐, 攪到D家長都唔知點算。

第二就係負責人既人格同修養問題.
禽日有家長等左好耐, 行去問Ms. T比賽情況同資料, 仲比佢鬧番轉頭, 話人地阻住佢做野, 仲話人地痴線”, 攪到果位家長好嬲, 仲同佢嘈起上黎. 人地既老公問佢點解話佢老婆痴線, 呢個Ms T 就死撐話自己冇講過, 仲話係話自己痴線喎, 好彩有家長即時指正佢, 佢真係瘀到要搵窿捐。 呢位Ms. T 響呢間(Learning XXX)係教小一同升中入學面試班, 試問有咁既老師(人格有問題)教又點可以教出一個好既學生!

果位(Learning XXX)既老板Mr. W仲衰, 成個爛佬咁, 有家長同佢講因為DELAY 得太耐 (rundown 上寫時間由9am – 3pm,但到1pm都仲未完成徑賽賽事, 亦未公佈賽果同頒獎), 所以未能參加餘下既田賽同親子比賽, 問他可否即時退$$, 他竟然即時發爛渣, 好大聲好惡咁話話: 「錢就冇得退, 唔滿意你可以就報警!」比我地D家長即時睇到佢醜惡既一面。 原來呢個所謂既教育機構同老師(佢教朗誦)係一個咁爛既人。 試問大家又點放心將子女交比佢地去教?

原帖由 MandyLau13 於 09-5-19 09:09 發表

snowball

呢間野真係咁衰,好離譜,根本就係淨係搵錢!

I'm going to send a complaint letter to both Education Department, Peking University and as well as Next Magazine.  Thanks!

原帖由 marky 於 09-5-19 14:19 發表
snowball:
seems it's a bad center, pls pm me the website too, thanx.

屬唔屬於北大我就未check 到(將會send email去問北大),不過就真係未見過任何文年証明佢同北京大學有關.  最重要係由佢地頒既Cert 跟本就不獲本地既直資同私校小學所承認, 即係話只你一張廢紙!

原帖由 yanyanbee 於 09-5-19 11:49 發表
佢地唔屬於北大?!
‹ 上一主題|下一主題