用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 迪士尼美語世界&English-Time
go

迪士尼美語世界&English-Time [複製鏈接]

迪士尼美語世界&English-Time

請問兩套教才是否很相似?邊套好啲?

Re: 迪士尼美語世界&English-Time

迪士尼美語好好多
English Time 搵個阿伯做主角,見到都唔開胃

ET 強調以cd-rom作互動,個人覺得ET較深,有人話d畫面較新.

DWE畫面可能較舊,以小動物(Froggy, Bunny),迪士尼卡通(e.g.mickey, minnie, donald, pooh, etc)為主角,個人喜歡其內容生活化,同好心.如小朋友較細,我覺得DWE較好.

你可問佢地取宣傳用cd比返屋企比小朋友試睇先.

如果是初生, 就dwe, 人物比較熟悉, 下年再帶個小寶去迪士尼, 實開心死.

我小朋友而家15個月大。有人話迪士尼美語世界最啱0-3歲,但English-Time就可以用到小學。長遠計就English-Time實制啲喎!我都唔知點!仲有無人可以比啲意見呀!   

美語世界 Super Mickey Set 既main Program 可以用到小學的...
>>>>>????

曾經有位賣書的人同我講過以下的說話:

如果你真係想問,那一本書適合0-3歲的幼兒看的話,我會介紹XXX本比你.因為內容,圖畫等等都係設計比幼兒的.不過,我介紹的都無太多家長接受,因為佢地會覺得〔唔柢〕. 相同的價錢,佢地會寧願買一本比5歲以上的小朋友看的書. 因為話晒可以睇多幾年.

黎個人唔係甚麼公司的甚麼教育顧問...亦唔係甚麼sales...

只係一個係04書展入面,幫手賣〔聖經〕的一個christian. 個2本書分別係〔幼兒聖經Vs兒童聖經〕.

只係一個係04書展入面,幫手賣〔聖經〕的一個christian.

幫邊間呀?

得一間專賣兒童聖經/聖經得書咋. 因為我找緊一本比女女返sunday school.

好似係證???咁,係星島出版附近.

deleted

我兩套教材都用緊, 我個人覺得English Time比較好d, 因為較update, 而且可以用到小朋友大D; 而DWE較out, 小朋友玩玩下就無興趣, 又要好多時間陪佢玩
http://lilypie.com][/url][/url]

我都係兩套教材都用緊, 覺得Disney 好d, 起碼仔仔會有興趣睇呢∼ English Time 係 update 不過唔係好 attractive, 好悶啊... 
>>>>>????

Blythe_miki  / 子健媽媽,

你們小朋友幾多歲開始用DWE & ET?
ET送一年playgroup做咩?玩咩?好唔好?是否外籍先生教授?
我雖然行過死蔭的幽谷, 也不怕遭害, 因為你與我同在. (詩23:4)

我好想問吓,這些教材是否真的可以令BB學好/到英文呢? 是否可在入讀幼稚園前可學會簡單的對答呢?

我也是兩套教材都用緊, 囡囡 五歲半, 囝囝 兩歲三個月.

大約三年幾前買左 Disney English, 囡囡約兩歲開始睇 Play Along 同 Sing Along, 好開心同坐定定.  Program 碟就無咁大反應. 多數起床 同臨

問心講

我兩個小朋友二套都好喜歡,各有各唔同特色,學的只是開頭學有小小相同(五官,顏色,身體,數字等等)

2套都有買比小朋友.我2個寶貝就鐘意迪士尼.畫面吸引D.而且迪士尼售後服務比ET好.用左大半年,個教育顧問到而家都有打電話比我問進度.ET 果個就bye bye 左啦!!
專營首飾批發.適合小本經營,創業,網上商店.有興趣請PM 聯絡

我都同意,ET根本無勿售後服務,我ET個教育顧問亦都一早無做啦  

允輿媽媽 寫道:
2套都有買比小朋友.我2個寶貝就鐘意迪士尼.畫面吸引D.而且迪士尼售後服務比ET好.用左大半年,個教育顧問到而家都有打電話比我問進度.ET 果個就bye bye 左啦!!

迪士尼美語世界我4年幾前買

‹ 上一主題|下一主題