用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 有無人上過小霹靂的閃咭法
go

有無人上過小霹靂的閃咭法 [複製鏈接]

有無人上過小霹靂的閃咭法

如題

Re: 有無人上過小霹靂的閃咭法

有, 但係非常唔like個庶d 老師, 手法.... (純屬個人意見)

Mcada 寫道:
有, 但係非常唔like個庶d 老師, 手法.... (純屬個人意見)

點解呀?我都有上過試堂,唔係話好好,但亦都唔覺得太差咁囉!

喂, 晞晞媽媽... 好耐唔見, 你好嗎? 晞晞好嗎?

我上次上真係唔係幾好, 好似好hard sell咁, 唔似一般我鍾意的playgroup一樣只係玩下(可能係我既問題), 呢間又要test佢識唔識認, 個miss仲好惡, 好大聲話bb唔可以攞住隻公仔, 我地6月媽咪會都試過有同樣經驗, 所以我唔係好like囉, 可能係個別事件啦...

Mcada,

晞晞媽媽同晞晞都好好!之之媽媽同之之又好唔好呀?

晞晞好似九個月大時去試堂,個 Flash Card Lesson 都仲係好新下,個導師就唔覺得話好嚴,不過就有少許 hard sell,而且我就唔鐘意地方太淺窄了,小朋友活動空間有限,都可以話無乜活動空間;係啦,我都唔係咁認同用測試的方式去 test 小朋友,這樣會令小朋友有挫敗感!不過只是免費試堂,上過一次家長學了個 skill 之後,咪番屋企自己教囉!

之之同之之媽媽好好, 之之爸爸, 之之婆婆公公爺爺麻麻都好好.... hehe.... 好開心又同你對話.

係啦, 我唔like佢地要test佢, 佢識唔識都係咁話, 我唔係要之之去學呢d野, 係想佢去學點同小朋友玩, 學群體生活, 開開心心唱唱歌跳跳舞已經好好, 所以佢join左另一間, 咁晞晞有冇join?

我9月俾之之返明愛playgroup, 又平d又可以升班, 好開心.

之之媽媽,

晞晞而家返緊基督教幼潛呀,都幾好架!類似返幼兒園的形式啦!已經完成一期了,下星期六就開始第二期;其實都可以一路讀上去,不過讀完第二期才再作打算啦!

晞晞媽媽,
係咩? 係邊庶架? 咁咪幾好囉, 唔駛煩返唔煩nursery.  我諗住佢讀得好就讀到返k1, 咁就唔駛煩. :  :

懶人之之媽

我瞓覺啦...   

paklamma,
唔好意庶, 借左你個地方黎聚舊...

之之媽媽,

係太子某間幼稚園上堂的;但我都會比晞晞兩歲返幼兒園架啦!

Mcade,

re :明愛playgroup
可以比d資料我嗎 ? thankyou first.

re :小霹靂的閃咭法
我個人覺得ok, 我bb都好接受d個教法. 個人意見.

wilnita,
可否pm你囡囡pg(基督教幼潛)的資料給我嗎?謝謝!

Dear Somimi,

re :小霹靂的閃咭法
咁小朋友可以 "learn" 到什麼 ?

Dear 之之媽媽,

無問題 !

Wilnita,

Could you please pm me the information of 基督教幼潛 ?

Thank you very much.

Mariana

Dear Somimi, rleung,

咁小朋友可以 "learn" 到什麼 ?

My son is 7 months old n joined the class a month ago.  The flash card is so amazing that he can pick the right one no matter the dot card or word or picture.  Besides the dot card,they have several different topics like they r teaching olympic games.
I think it just give my son a chance to see more people n his teacher is a english lady that he likes her a lot.  No matter the dance,song or game,dot card r all helping to develop his brain.

Wilnita,

Could you please pm me the information of 基督教幼潛 ?

Thank you very much.

Mariana
‹ 上一主題|下一主題