用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 請問有冇mami冇點幫d仔女報d野學, 冇咩証書, 而考到d名 ...
go

請問有冇mami冇點幫d仔女報d野學, 冇咩証書, 而考到d名校 [複製鏈接]

我覺得直接間接都有關,老實講,報左course,stimulate機會多左,多多少少,個人都會smart d,表現/常識/表達/信心/合群等各方面都會有改善,個人見識多左,面試表現係會好d,大方d,自信d,所以收機會大d。

咩都唔做(做唔等如要報course,家長自己教都係好好)又冇backgroud就收,唔係唔得,個小朋友本身要好smart lor,幾世先收到﹖

咁你話係咪即係有錢就得,老實講,有錢,多多少少資源多d,係著數d,比如請幾個外藉老師日日圍住你,英文點都唔成問題先。當然,有錢唔係咩都得,但選擇/後著一定比人多。

原帖由 毛妹 於 09-1-14 09:52 發表
我覺得運氣同命水都重要,只不過睇唔過眼有d朋友過份低調啫!唔關呢道d家長朋友嘅!
我有朋友囡年前入DGJS,一味話面試同運氣最重要,無咩獎,睇彩數…後來先知…佢早兩年突然信教,入聖公會洗禮…囡囡有考過英文公開試…
其實有d ...

會唔會大家對"做野"既定義唔同,有人覺得有張cert仔叫做野,有人覺得要攞公開獎先叫做野,我就覺得,自己train都叫做左野gala。
‹ 上一主題|下一主題