用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 有沒有人知仁立(舊校)校風及質素如何?相比深水&#2248 ...
go

有沒有人知仁立(舊校)校風及質素如何?相比深水埗崇真怎樣選?請幫忙。 [複製鏈接]

有沒有人知仁立(舊校)校風及質素如何?相比深水埗崇真怎樣選?請幫忙。

抽到仁立(舊校),但註冊時看見很多好似新移民的家長,唔知D學生百唔百厭,校風如何?該校是否讀得很吃力。
但是,深水埗崇真已給留位,不知怎樣選擇,請給意見吧!

Re: 有沒有人知仁立(舊校)校風及質素如何?相比深水埗崇真怎樣選?請幫忙。

HI 4R:

你抽到又要再考慮,難委人地抽唔到果d......
如果入仁立,聽聞今年功課小左,如果想升林護,就要努力d入到精英班,新移民就少不免架啦,(而家邊到冇呀 ) 而祟真都幾受歡迎架,不過就要俾錢咯.

Re: 有沒有人知仁立(舊校)校風及質素如何?相比深水埗崇真怎樣選?請幫忙。

你地有無聽聞崇真轉直資?

我個仔讀緊1年級, 功課唔多最多個幾日都係6-7樣, 平時多數都係3-4樣,校風及質素和同區學校比, 始終好d!
深水埗崇真唔係已經係直資咩?

Tsung Tsin English Primary School is a private school not DSS school.

我都覺得係有新移民出現,咁荃灣區咪仲多。

其實抽到此間已經好多人為您開心,始終呢間係全區最好的一間。

去年我的朋友派許大同咪仲慘。
‹ 上一主題|下一主題