用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 馬鞍山保良局雨川小學好唔好?
go

馬鞍山保良局雨川小學好唔好? [複製鏈接]

我有一個小朋友,他現就讀根德園K3,在今次的統一小學派位被派到馬鞍山保良局雨川小學,但我對此學校的學校校風、學生、將來升中派位等的資料一概不知(曾上學校校網但找不到有關資料)? 另外,他亦被私校禮賢取錄,但搭校巴的時間太早(6:30上車),而且校網為深水埗區。但禮賢有名聲,現在我不知選取那間學校是好,請指教。
   0    0    0    0

我個仔而家讀緊小一, 我就覺得雨川幾好, 因為我自行交表就係選呢一間, 跟住就收左, 唔使等派位, 原本都無諗住選佢, 開放日參觀完之後我個仔好鍾意呢間學校, 咁我朋友媽咪又係教保良局嘅小學, 佢都叫我選呢間, 話呢間都幾, 所以就選左呢間呀.

I have a lot of friend's children is learning in this school. The school's enviroment is very good. All is Hotel and private housing area around there. e.g. My friend's two daughters ( they are come from England) is PLK Riverain school's student. They are Happy, smart and they have good performance in school. This school is really very good.  Don't be give up.     

原文章由 PWS 於 08-6-13 10:27 發表
我有一個小朋友,他現就讀根德園K3,在今次的統一小學派位被派到馬鞍山保良局雨川小學,但我對此學校的學校校風、學生、將來升中派位等的資料一概不知(曾上學校校網但找不到有關資料)? 另外,他亦被私校禮賢取錄,但搭校巴的時間 ...

我仔仔都喺雨川讀緊, 今日行結業禮派左成績表,
9月就升四年班喇, 當初小一揀呢間都係覺得佢
環境好, 校舍新(係千禧小學), 同埋最鐘意佢有
個泳池有得學埋游水, 呀仔so far 都讀得好開心

原文章由 penny917 於 08-6-21 20:14 發表
我個仔而家讀緊小一, 我就覺得雨川幾好, 因為我自行交表就係選呢一間, 跟住就收左, 唔使等派位, 原本都無諗住選佢, 開放日參觀完之後我個仔好鍾意呢間學校, 咁我朋友媽咪又係教保良局嘅小學, 佢都叫我選呢間, 話呢間 ...
~ 我是一隻超級懶瞓豬 ~
‹ 上一主題|下一主題