用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 62網~大家分享派位結果
go

62網~大家分享派位結果 [複製鏈接]

醒目開學勳章

原文章由 JoJoleung911 於 08-6-8 14:11 發表
我囡囡派 左第5志願柴天上午校, 好DOWN, 80%都唔知點來, 頭3志願都唔得 ?? 有無人知間學校點 ??

柴天上OK, 上年中學派位派得不錯, 有皇仁、可風、安柱&何傳耀, etc. 柴天上一向比較低調 , d老師有愛心

醒目開學勳章

原文章由 Chrisse 於 08-6-10 01:54 發表
http://203.198.160.149/web/index2.htm
呢個網係下午班既

另外有關精英班既問題,我係今日搭電梯返屋企時有個話自己個女係柴天下畢業生既太太講既(佢果女而家in可x中二)...佢講到似層層咁,乜冇既咩?? ...

柴下應該冇精英班 , 柴上P.4就開始分精英班

醒目開學勳章

原文章由 jcctiu 於 08-6-15 01:06 發表

浸聯以往在叩門階段只會揀很少的學生去interview,但有得in的差不多實收,我識得的幾個學生沒有一個in完入不到.希望今年的政策沒有改變和你們幾位小朋友可以成功啦!

考筆試,no la! 以往只會問一些普通的問題,不用太 ...

我囡囡的同學仔上年都有去浸聯interview, 但最後都入不到喎.
上年interview主要係考英文oral & 普通話oral

[ 本文章最後由 peggy 於 08-6-15 01:57 編輯 ]

醒目開學勳章

原文章由 JoJoleung911 於 08-6-15 13:49 發表

要考英文同普通話, 對小朋友會唔會難D ?? 攪到好鬼成緊張, 都唔知點PREPARE好

上年 , 我朋友的囝囝分別去了荃官. 海官. 仁立 . 伍季明 .柴天上 &基慧interview, 都是考英文oral & 普通話oral , 最後海官收了他

[ 本文章最後由 peggy 於 08-6-15 23:49 編輯 ]
‹ 上一主題|下一主題