用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 ^_^ 升班喇~創價 2008 ~ K2 家長 (PART 5)繼續傾啦 ...
樓主: janetngan2
go

^_^ 升班喇~創價 2008 ~ K2 家長 (PART 5)繼續傾啦 [複製鏈接]

DOROTHYFAN,

你仔仔咩事呀?咁細個要做手術真係好慘.....不過我都覺得要同佢講聲好D, 等佢有D心理準備!祝逸熙手術成功, 早日康復!

原文章由 DOROTHYFAN 於 08-6-5 13:28 發表

唔係去旅行呀.仔仔要做D小手術, 要20/6 先返學,都唔知同唔同佢講,我驚佢驚,唯有到時見招拆招,但老師話比個心理準備會好D,最多同佢講我地去醫院睇醫生.

另外,今日已經錄影咗"超人爸爸"啦 ...

祝 6月份的小朋友生日快樂,

我想問吓所有下午第三組的媽媽一些意見, 自從轉了李老師之後, 小朋友在家中可有變得比以前naught及不聽話, 因為家淇就是一個例子, 早個多星期我就家淇naught了的問題同李老師講, 居然和我說什麼"我有十五年教學經驗", 總之問非所答, 答案不知所謂, ---各位媽媽不好意思, 這只是我個人意見, 一句講, 希望今年開學我個囡囡不要由這個老師教就算了.

還有正題想問問, 今天家淇放學返到家給我看他的白鞋, 居然是學校穿的, 其實小朋友是一組一組換鞋的, 就算佢無換鞋, 老師照理應該知, 究竟班上發生了什麼事 , 而且問過家淇如果轉校好嗎? "好呀", 但之前薛老師教時我問佢轉校好唔好?"唔好, 我鍾意返學"

QQ個CAKE不知好不好味呢, 價錢又如何? 我都想訂個來食吓, 因為我都係今個月老一歲

[ 本文章最後由 angelmeiyee 於 08-6-5 17:58 編輯 ]

angelmeiyee :我都預祝你
李老師唔係政慧班主任,所以就無嘜話特別曳,甘你有無問過家淇而家返學開心嘛??始終佢地由第一日開學就同薛老師相處,而家由另一位嚴肅老師代替,始終會唔習摜
唉....老師都發覺唔到無換到鞋

會所方面, 31天前可以預訂, 我剛打電話問, 暫時7月份嘅星期日都有位, 不如大家寫名預埋人數:

日期: 侍定 (7月份的星期日)
時間: 2-5pm'
地點: 將軍澳新都城二期會所 (港鐵寶林站)
出席:

1. QQ吉吉              1A + 1C + 1B (兩歲)
2. MAYMAYNG        2A + 1C + 1B (14個月)
3. JANET                1A + 1C
4. sweetman          1A + 1C
5. annie926            2A + 1C (20/7 唔得)

[ 本文章最後由 janetngan2 於 08-6-5 18:40 編輯 ]

Janetngan2,

多謝 , 我記得政慧都係第三組的呀 應該都係同一個班主任的呀?

原文章由 janetngan2 於 08-6-5 18:37 發表
angelmeiyee :我都預祝你
李老師唔係政慧班主任,所以就無嘜話特別曳,甘你有無問過家淇而家返學開心嘛??始終佢地由第一日開學就同薛老師相處,而家由另一位嚴肅老師代替,始終會唔習摜
唉....老師都發覺唔到無換 ...

會所方面, 31天前可以預訂, 我剛打電話問, 暫時7月份嘅星期日都有位, 不如大家寫名預埋人數:

日期: 侍定 (7月份的星期日)
時間: 2-5pm'
地點: 將軍澳新都城二期會所 (港鐵寶林站)
出席:

1. QQ吉吉              1A + 1C + 1B (兩歲)
2. MAYMAYNG        2A + 1C + 1B (14個月)
3. JANET                1A + 1C
4. sweetman          1A + 1C
5. annie926            2A + 1C (20/7 唔得)
6. Dorothy              2A+1C

好感動  多謝各位媽咪對仔仔既關心同祝福.
佢只係做有d男孩子須要做既切割小手術.

janet,

預祝政慧生日快樂, 身體健康, 聽教聽話

DOROTHYFAN,

明白喇, 真係小手術黎架, 你都唔好咁緊張同擔心呀, 仔仔會好快康復.

見到基哥哥既blog出左敬師日既相, 有時間去睇睇啦, click 入佢既相簿就得架喇:

=> 基哥哥blog

除左敬師日, 仲有親子同樂日及幼兒班既相 tim, 睇下見唔見到你哋既小朋友
:-P

DOROTHYFAN :祝你仔仔手術成功,及早日康復. 本身祐祐"尿尿嗰度"又係過長的, 但可能嗰時佢得三歲, 所以醫生叫我哋日日沖涼時同佢"返", 要返到見到個"x頭"為止 嘩, 開頭佢返到係咁 但好彩而家無事了, 但呢d手術應該好快出院的, 但都係同佢講聲會好些

angelmeiyee :每班裡面再分三組架(所以每組班主任都唔同)~
第三組:
政慧係(小象組)>班住任係周老師
家淇係(小兔組)>班主任係李老師
(小熊組)>班住任係蔡老師

[ 本文章最後由 janetngan2 於 08-6-6 10:32 編輯 ]

多謝你

[quote]原文章由 Michelmcy 於 08-6-6 02:07 發表
janet,

預祝政慧生日快樂, 身體健康, 聽教聽話

我click左入去睇喇,重清楚個上校惘睇 ,
唔該晒你

原文章由 Annie926 於 08-6-6 09:36 發表
見到基哥哥既blog出左敬師日既相, 有時間去睇睇啦, click 入佢既相簿就得架喇:

=> 基哥哥blog

除左敬師日, 仲有親子同樂日及幼兒班既相 tim, 睇下見唔見到你哋既小朋友 ...

anglemeiyee : Hi, 我囝囝(祐祐)都係同政慧一組, 但我哋班主任係周老師喎 會唔會第三組裡面仲分幾個老師架, 祐祐開學時係小象組, 你呢 但聽你咁講李老師好似唔係咁好喎, 小朋友突然轉班主任有問題應該安撫吓d 家長和小朋友 會唔會佢唔係教開幼兒班架 多口問句薜老師咩事咁耐都唔返嘅

政慧媽媽: 祐祐食飯好咗好多啦, Sunday 先儲夠10粒星星買咗份玩具 真係多謝你提醒我咁做, 因為我哋以前試過呢個方法, 可能佢嗰時仲細唔明白又做唔到, 所以我哋放棄了, 到而家好彩你教返我咋 而家我一放工返屋企佢就同我講"媽咪,我食晒d飯啦, 你比粒星星我呀"

Annie926: 真係唔該晒你整基哥哥既blog出嚟呀

DOROTHYFAN,

希望逸熙快d好番啦, 咁佢要不要住院呀?
去個人網頁睇吓有冇嘢要買, 如有可pm我代買。

MayMayNg,

我之前都有申請做家長義工, 不過仲未有人叫我開會喎!

俊祐媽媽:你唔好客氣啦,大家互相交換意見嘛
而家佢地大個左所以會比較明白這個規則,哈哈...祐祐好
唉....我個政慧而家唔緊張這樣野喇 我又要稔稔計

你會唔會抽唔中呀, 因為我老公都無份 唉!無人陪我呀
原文章由 hi_baby 於 08-6-6 11:17 發表
MayMayNg,

我之前都有申請做家長義工, 不過仲未有人叫我開會喎!

原文章由 MAYMAYNG 於 08-6-6 12:26 發表
你會唔會抽唔中呀, 因為我老公都無份 唉!無人陪我呀

可能安排既工作唔同, 未必一定要開會呢! 同埋佢哋會好遲先通知, 啱啱柏禧爸係敬師日幫手, 都係約一星期前先 call 佢.

[ 本文章最後由 Annie926 於 08-6-6 13:23 編輯 ]
:-P
‹ 上一主題|下一主題