用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 ^_^ 升班喇~創價 2008 ~ K2 家長 (PART 5)繼續傾啦 ...
樓主: janetngan2
go

^_^ 升班喇~創價 2008 ~ K2 家長 (PART 5)繼續傾啦 [複製鏈接]

patBmom,

梁森仲未退燒呀, 係高燒定低燒呀??? 醫生有無話可以用塞肛葯呀?? 燒咗咁多日可以試吓比d寶礦力梁森飲, 補充番d水份同礦物呀, 同埋都可以幫助退燒架.

祝梁森早日康復, 森媽唔使再擔心.

係 24/8 星期日下午2點. 返去攞書, 買校服(如需要), 見新班主任, 所以要帶埋小朋友返去.

個藍色手抽袋係開學禮物.

而功課袋無咁大個架, 細d, 同埋我記得好似d 公文袋款咁樣o既.

上午班:
第一組
1.elysemama.......鄧巧妤........沙田
2.DOROTHYFAN....陳逸熙.......順利.....方老師組
3.naoch................王佇丞.......大角咀
4.sweetman.........崔曉惠.......荃灣

第二組
1.annie926...........何柏禧.......荃灣
2.gary媽............黎縉熹.....大角咀
3.angelmeiyee.......陳家淇......何文田

第三組
1.anthonyma........屈灝俊.......葵涌
2.QQ吉吉..............李雅翹.......將軍澳

下午班:
第一組
1.patBmom.........梁森...........將軍澳
2.shirleyyu...........鄺綽堯........荃灣

第二組
1.ballball..............莫芊蔚........沙田
2.michelmcy........馮雋謙........將軍澳....... 單車組 (陳老師)
3.applemary9527...黎芷妤.....沙田
4.singwama.........楊昇樺........土瓜灣

第三組
1.maymayng.......黃俊祐........大圍
2.janetngan2.......李政慧........大角咀

國際音小有開放日呀, 得閒可以去睇下.

三色堇唔使日日淋水架, 一星期淋3次就夠喇, 呢種花太多水會浸死架..... 張 leaflet 都有講.

我記得 patBmom 講過, 佢o既屋企人好似開花店喎, 不如直接請教吓佢地, 咁我地棵花咪無咁易謝囉,  仲有, 就算"謝"咗, 可以搵佢幫手幫我地買番幾盆

DOROTHYFAN,

都唔算丫, 都生得幾好喎, 反而囝囝果棵唔算高咗好多, 淨係生葉, 有相為證:

@28Nov08

@16Dec08

原帖由 DOROTHYFAN 於 08-12-21 12:05 發表
仔仔係商場見到人跳街頭舞,自己又係度跳,獻醜啦.

去片

http://hk.youtube.com/watch?v=_uKGPDYPzio

patBmom,

吓, 囝囝書包無喎, 係上星期五定係今日派架?

Merry Christmas
            &
Happy New Year!

原帖由 QQ吉吉 於 09-5-22 15:43 發表
家寧媽咪,

我交左tko'真道'表咋, 呢間特別早收表, 其他都未有準備呀! 不過若打算自行分配學位 or lucky draw, 又真係唔駛咁急呀.

聽日你抽唔到敬師日? 咁可以聽優才簡介會呀, 2-3:30pm, 有興趣就打去留位啦 (Tel: ...

聽日優才果2場簡介會一早已經 full 晒啦, 第三場安排係6/6 (星期六) 下午 2-3:30 呀.

原帖由 QQ吉吉 於 09-5-22 15:43 發表
家寧媽咪,

我交左tko'真道'表咋, 呢間特別早收表, 其他都未有準備呀! 不過若打算自行分配學位 or lucky draw, 又真係唔駛咁急呀.

QQ吉吉,

今日趁囝囝上興趣班時, 同個 CENTRE 個負責人傾偈, 真道係行 IB 課程喎,  你係咪諗住QQ將來會出國讀書呀? 佢話一定要讀埋上去中學先得, 如果唔係就好難讀得番本地學校既課程咁話.  除左真道, 你會幫QQ報邊幾間呀?

幼低班第二組(下午) 的同學仔們, 張旭林同學想邀請你地參加佢既生日會呢. 因為停課關係, 派唔到邀請咭比你地, 所以暫時由我幫手通知.

日期 - 12 July,09 星期日
時間 - 1:30 - 5:00pm
地點 - 港灣豪庭宴會廳

各位媽咪和小朋友想參加的話, 請 pm 我, 我會覆番比你地張旭林媽咪既電話.  THX!

‹ 上一主題|下一主題