用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 油塘小學家長站-part 59
樓主: 雪文
go

油塘小學家長站-part 59 [複製鏈接]

所以我話係 excuse 囉, 佢有個阿媽係香港, 會知多好多野架..

佢同得工人講, 話辛苦, 要湊kids, 話d kids naughty..咁囉~

原文章由 ccbeauty 於 08-5-5 04:07 PM 發表
係kids都 naughty ga la, 我又唔覺我對kids對佢唔好lor, 佢地有嘢食會分一份俾佢ga, d toys 唔要會話送俾佢個sons, 佢搵excuse就真la.

我唔係話我對kids好乖, but if 佢地真係咁naughty, 之前果d都唔會做咁耐la.
...

原文章由 ccbeauty 於 08-5-5 16:09 發表
oic, 我都有係果個website 睇tv drama ga.

不過上lee個網好易中毒

if 你工人信佢, 咁就c la, next time 唔俾你對kids 同我對kids玩la.
原文章由 多利是 於 08-5-5 16:15 發表
所以我話係 excuse 囉, 佢有個阿媽係香港, 會知多好多野架..

佢同得工人講, 話辛苦, 要湊kids, 話d kids naughty..咁囉~

cc: 妳工人做到幾時 ? 如果真係唔做, 佢唔俾信妳, 妳都俾份通知佢好d喎,. 寫明幾時幾日佢自已通知妳唔做, 最後一日係幾時, 要佢簽. 費事到時佢玩失蹤... 保障大家好d.
捨得 捨得 先捨而後得 不是不捨得, 而是捨不得

原文章由 come爸嘩 於 08-5-5 16:16 發表

不過上lee個網好易中毒

原文章由 多利是 於 08-5-5 16:15 發表

兩個都返學啦, 邊要湊姐....

家下d工人最中意湊老人家. :;pppp: 推下出下街, 又一日.
捨得 捨得 先捨而後得 不是不捨得, 而是捨不得

我tomorrow'的'佢去agent度ga la, 到時叫佢寫封通知俾我lor, 我寫, 佢實唔簽ga, yesterday佢放假, 我叫佢簽day-off record, 佢都唔肯簽, 我講咗好耐, 佢先肯簽jar.
原文章由 龍舌蘭 於 08-5-5 16:19 發表
cc: 妳工人做到幾時 ? 如果真係唔做, 佢唔俾信妳, 妳都俾份通知佢好d喎,. 寫明幾時幾日佢自已通知妳唔做, 最後一日係幾時, 要佢簽. 費事到時佢玩失蹤... 保障大家好d. ...

佢咩都唔肯簽, 好明顯係有人教佢la, 你最好record底d conversation
原文章由 ccbeauty 於 08-5-5 16:24 發表
我tomorrow'的'佢去agent度ga la, 到時叫佢寫封通知俾我lor, 我寫, 佢實唔簽ga, yesterday佢放假, 我叫佢簽day-off record, 佢都唔肯簽, 我講咗好耐, 佢先肯簽jar.

佢根本就好free, 朝早我湊亞仔出門口, 62係yau tong mtr 接亞仔返學, 亞女就搭school bus.

試過有一朝我冇返工, 起身時, 見到佢係房reading:;pppp: :;pppp:

原文章由 龍舌蘭 於 08-5-5 16:21 發表

兩個都返學啦, 邊要湊姐....

家下d工人最中意湊老人家. :;pppp: 推下出下街, 又一日.

cc, 咁你而家係唔係都要蝕一張機票比工人

你諗住再請, 請bun定印??

我e+唔會同佢講咁多, tomorrow 係agent度叫佢簽俾我lor, 有人証ma.
原文章由 hoganmama 於 08-5-5 16:27 發表
佢咩都唔肯簽, 好明顯係有人教佢la, 你最好record底d conversation

咪係lor, 2個返左學, 佢鬼咁得閑la, 真係身在福中不知福:;pppp: 比佢遇個虐待佢佢就知後悔
原文章由 ccbeauty 於 08-5-5 16:31 發表
佢根本就好free, 朝早我湊亞仔出門口, 62係yau tong mtr 接亞仔返學, 亞女就搭school bus.

試過有一朝我冇返工, 起身時, 見到佢係房reading:;pppp: :;pppp:

仲有轉工人d 手續費呀
原文章由 Jerry豬媽咪 於 08-5-5 16:33 發表
cc, 咁你而家係唔係都要蝕一張機票比工人

你諗住再請, 請bun定印??

美人
  如果AGENT再介紹,我覺得你可以考慮請個有多仔女架,因為她會比較需要錢,咁就唔會耐唔耐玩黑面話唔做。
上個月我全家去台灣咁去前我問賓賓那四天放假好唔好,她即然話冇所謂,所以上個月她叫我提早幾日出糧比她我都出比她,去旅行前又買定菜/公仔麵及生果叫她自己煮來吃。我都好開心我交抵左間屋比她4日返來都冇咩事,真係好工人難請。
原文章由 ccbeauty 於 08-5-5 16:24 發表

荷包好傷呀

原文章由 ccbeauty 於 08-5-5 16:36 發表
仲有轉工人d 手續費呀

幾多$ar???
原文章由 ccbeauty 於 08-5-5 16:36 發表
仲有轉工人d 手續費呀

激死剛剛先知原來車位供款利息都可以扣稅, 之前問過公司會計帥又話無.

冇法啦...都好彩係賓賓,如果係印印機票又貴重傷。
原文章由 hoganmama 於 08-5-5 16:41 發表
幾多$ar???

自問對佢唔差, 佢係要咁, 我由佢lor.
原文章由 hoganmama 於 08-5-5 16:36 發表
咪係lor, 2個返左學, 佢鬼咁得閑la, 真係身在福中不知福:;pppp: 比佢遇個虐待佢佢就知後悔  

咪傻啦, 你洗乜care我工人既feeling ja~  我話個個kid都naughty架啦, 唔naughty你仲驚啦~ 最好間屋得1個人住, 仲要係男人, 咁佢like點就點啦:;pppp: :;pppp:

原文章由 ccbeauty 於 08-5-5 04:19 PM 發表
if 你工人信佢, 咁就c la, next time 唔俾你對kids 同我對kids玩la.
‹ 上一主題|下一主題