用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 SPN 聖保祿幼兒園 3月3日派入學申請表
go

SPN 聖保祿幼兒園 3月3日派入學申請表 [複製鏈接]

SPN 聖保祿幼兒園 3月3日至3月7日派入學申請表啦﹗ 有冇媽咪今年會申請架﹖
   0    0    0    0

我會報呀, 3月3日開始可以0喇佢地個website到download份form.

原文章由 Crabmeatsoup 於 08-2-27 15:19 發表
SPN 聖保祿幼兒園 3月3日至3月7日派入學申請表啦﹗ 有冇媽咪今年會申請架﹖

醒目開學勳章

請問係今年9月入學的嗎?
07年1月出世可申請嗎?
謝謝

KelS,

Please note:  "申請兒童須於新學年之九月卅日前(2008年9月30日前)足二歲而未滿三歲為合。"

原文章由 KelS 於 08-2-27 15:59 發表
謝謝

貢獻勳章

原文章由 KelS 於 08-2-27 15:59 發表
謝謝

聖保祿幼兒園簡章:Please click !!

1. 新學年度由八月開始。

2. 不可 !!  申請兒童須於新學年之九月卅日前(2008年9月30日前)足二歲而未滿三歲為合。

[ 本文章最後由 KaHeiBaBa 於 08-2-27 16:16 編輯 ]
[img]http://forum.baby-kingdom.

貢獻勳章

原文章由 eemsfok 於 08-2-27 15:58 發表
我會報呀, 3月3日開始可以0喇佢地個website到download份form.

預祝成功 !!
[img]http://forum.baby-kingdom.

多謝,多謝

原文章由 KaHeiBaBa 於 08-2-27 16:14 發表

預祝成功 !!

想知道SPN對男孩子升小學有advantage嗎?有無現正就讀此校的媽咪可以分享一下呢?其實學校又有無prefer收女孩子呢?Thanks!

原文章由 Crabmeatsoup 於 08-2-27 15:19 發表

I will apply but is it required to return the form on 8 March only?  And what is their opening hour?

SPN可否用學卷ga?

貢獻勳章

原文章由 tianachu 於 08-2-27 21:20 發表

I will apply but is it required to return the form on 8 March only?  And what is their opening hour?

Yes, 8 March only. (須於3月8日親自交回 SPN)

Opening hour:上午八時至中午十二時 (星期六)

補充:

表格填妥後,請連同所需文件於2008年3月8日(上午九時正至下午一時正)直接交回 SPN (無需帶同幼兒) !!

[ 本文章最後由 KaHeiBaBa 於 08-3-1 10:40 編輯 ]

貢獻勳章

原文章由 emiapril 於 08-2-28 01:10 發表

SPN可否用學卷ga?

不可 !!

I don't very understand - the nursery provides teaching for kids from N1 to N4/K3 but they also have a kindergarten for K1-k3?  What is the difference between nursery's N2-N4 and kindergarten's K1-K3?

其實你看清楚, 2間係唔同的學校: SPN係幼兒園, 由N1-N4, 全日制, 每月學費HK$5xxx, N2-N4都冇學券 (一讀讀4年); SPK係幼稚園, K1-K3, 半日制, 可用學券. 2 間地址都係一樣!

原文章由 buu0605 於 08-2-28 11:07 發表
I don't very understand - the nursery provides teaching for kids from N1 to N4/K3 but they also have a kindergarten for K1-k3?  What is the difference between nursery's N2-N4 and kindergarten's K1-K3?

聽講SPN真是一間非常好的幼兒園,
入得去的都是有讚無彈,
如果我個囡入到就好了,
希望大家有咩新消息,
例如邊個收到Interview信的話,
一齊又share吓啦!

係呀﹐個個對呢間幼兒園都係有讚無彈﹐因為D老師全部都係好有經驗﹐好注重小朋友既德育培訓。最值錢既地方﹐就係佢可以(原則上)一條龍直升聖保祿小學和中學。所以如果入到佢地幼兒園或幼稚園﹐就可以直上名校﹐ 唔駛煩﹗

不過﹐聽講呢間幼兒園真係好難入﹐一年得60個位﹗

原文章由 yaulinda 於 08-2-29 09:07 發表
聽講SPN真是一間非常好的幼兒園,
入得去的都是有讚無彈,
如果我個囡入到就好了,
希望大家有咩新消息,
例如邊個收到Interview信的話,
一齊又share吓啦! ...

原文章由 Crabmeatsoup 於 2/29/2008 10:26 發表
係呀﹐個個對呢間幼兒園都係有讚無彈﹐因為D老師全部都係好有經驗﹐好注重小朋友既德育培訓。最值錢既地方﹐就係佢可以(原則上)一條龍直升聖保祿小學和中學。所以如果入到佢地幼兒園或幼稚園﹐就可以直上名校﹐ 唔駛煩﹗

不過﹐聽講 ...

"本園不負責介紹或保送兒童入任何幼稚園或小學。"

或者咁講,係好大好大機會,但實際上的確有人上唔到。

bobomegan

請問是否知道小學的學位是多少?
是不是只要將spn+spk(am+pm)人數計一計,便能知道是否夠位給予學生直升呢?
定還是重要考慮埋供外面「抽波仔」派位的名額?

想問下係咪要住係個區先會考慮架? 如果住得遠會唔會唔收呢?

貢獻勳章

網頁:Please click !!

St. Paul's Day Nursery(Causeway Bay) 2008-09Application Form
聖保祿幼兒園(銅鑼灣)2008-09年度入學申請表:

Please click !!

[ 本文章最後由 KaHeiBaBa 於 08-3-1 10:25 編輯 ]
‹ 上一主題|下一主題