用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 學 phonice 無難道
go

學 phonice 無難道 [複製鏈接]

大家好, 想同你地分享吓學 phonice,我個女今年5歲, 3歲時安排佢去學 phonice, 學咗3個月, 一事無成 於是大家都放棄, 但係亞女今年 k3, 開始要串字同默書, 但係無論我個女幾努力, 記得嘅, 只係有限, 於是我就自己教佢 phonice, 因為我都讀過, 開始時都幫到佢, 但係叫佢重複讀五次, 只 "交功課" 咁應付我
好彩比我係呢個網站 http://www.starfall.com/ 發現好多好好玩, 而又學倒 phonice, 我個女用咗3日就學識 a-z, a e i o u, 同埋十個生字, 我相信大家嘅小朋友都可以, 而且入面有好多歌同
game, 一路玩一路學, 仲有练習可以 print 出來做,佢而加都唔知學得幾開心 每日半個鐘, 好怏見功 大家都試啦
   0    0    0    0

Thank You

原文章由 雪媽咪 於 07-11-30 20:53 發表
大家好, 想同你地分享吓學 phonice,我個女今年5歲, 3歲時安排佢去學 phonice, 學咗3個月, 一事無成 於是大家都放棄, 但係亞女今年 k3, 開始要串字同默書, 但係無論我個女幾努力, 記得嘅, 只係有限, 於是 ...

Thank you very much !! is good website for kids

回覆 #3 雪媽咪 的文章

Thank you for your sharing.
但願吾兒愚且魯, 無憂無患到公卿! :-P

It is very funny to learn english
Thanks

原文章由 healthykat 於 07-11-30 22:34 發表
Thank you for your sharing.

回覆 #1 雪媽咪 的文章

Thanks for you sharing

雪媽咪

Thank you so much.

醒目開學勳章

多謝分享

Thanks for sharing.

這真是一個很好的網站!謝謝您的推介!

大家好, 想同你地分享吓學 phonice,我個女今年5歲, 3歲時安排佢去學 phonice, 學咗3個月, 一事無成 於是大家都放棄, 但係亞女今年 k3, 開始要串字同默書, 但係無論我個女幾努力, 記得嘅, 只係有限, 於是 ...
"我們愛,因為神先愛我們。"

Thanks. However, I do not like the individual alphabet approach, the alphabet group approach is much better.

雪媽咪,

很有趣,多謝你

Thank You

[img align=left]http://hk.geocities.com/skho2819/111.jpg[/img][img]

我個女而加已經學咗一個月, 串字已掌握得好好,
而加逢星期日早上就任佢玩呢個 phonice 一小時,
因為入面好多學 phonice 嘅 game,
佢都不知幾開心, 最重要係佢識果 d , 原來我都未教,
原來有時放手比佢自己試, 出來效果都好理想,
大家加油呀
‹ 上一主題|下一主題