用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 青衣康傑幼稚園(新舊生)入黎傾下啦!
go

青衣康傑幼稚園(新舊生)入黎傾下啦! [複製鏈接]

因為之前果個名都冇埋, 所以開個新的
   0    0    0    0
阿仔221阿女1216

咁耐都冇人回應吓:-|
阿仔221阿女1216

噚日是學期的 last day, 又是很多同學仔的last day, 柏彰未有任何不快的感覺, 始終還是很小. 做媽咪的反而有點不捨得轉校的同學仔. 好似yoyo, 芷澄, 凱晴, 卓曦.......

同學仔媽咪們, 有時間上來告知她們的近況啊
阿仔221阿女1216

青衣康傑幼稚園(新舊生)入黎傾下啦!

原文章由 CJBaby 於 07-7-7 18:46 發表
因為之前果個名都冇埋, 所以開個新的

Hi, CJ Baby,
Yoyo also did not realise the last day of school.  In fact,
she will join the summer class starting from tomorrow.
What about Jacob?

原文章由 Chumeiying 於 07-7-17 23:00 發表

Hi, CJ Baby,
Yoyo also did not realise the last day of school.  In fact,
she will join the summer class starting from tomorrow.
What about Jacob?

Chumeiying,
係呀!我頭先接柏彰時, 見到yoyo婆婆呀!
哈哈~我仲開心過柏彰
阿仔221阿女1216

柏彰媽咪,
點解你無數到我詠芝架.

等我又黎報導先

原文章由 CJBaby 於 07-7-17 12:20 發表
噚日是學期的 last day, 又是很多同學仔的last day, 柏彰未有任何不快的感覺, 始終還是很小. 做媽咪的反而有點不捨得轉校的同學仔. 好似yoyo, 芷澄, 凱晴, 卓曦.......

同學仔媽咪們, 有時間上來告知她們的 ...
我的曳豬囡囡10月12日浸會順產出世架 ! 3.05kg-Oct 04; 4.9kg-Nov 04; 6.1kg-Dec 04; 6.8kg-Jan 05; 7.6kg-Mar 05; 8.2kg-May 05; 9.0kg-Jul 05; 9.8kg-Sep 05; 10.3kg-Dec 05; 12.0kg-Jul 06; 14.0kg-Jan 07; 14.6kg-Jun 07

原文章由 ck1656 於 07-7-18 23:28 發表
柏彰媽咪,
點解你無數到我詠芝架.

等我又黎報導先

ck1656,

咁係因為好早前已傷心了

E+詠芝日日响屋企? 咁咪好悶囉!
阿仔221阿女1216

CJBaby,
呵呵, 詠芝點會悶喎, 搵左d堂俾佢上囉.

唔知其他小朋友點呢.....某天詠芝打開相簿, 仍可讀出小朋友的名字啊, 有詠琳, 子浩, 俊生, 潔瑩, 芝韻............(唔知有無寫錯呢)

我的曳豬囡囡10月12日浸會順產出世架 ! 3.05kg-Oct 04; 4.9kg-Nov 04; 6.1kg-Dec 04; 6.8kg-Jan 05; 7.6kg-Mar 05; 8.2kg-May 05; 9.0kg-Jul 05; 9.8kg-Sep 05; 10.3kg-Dec 05; 12.0kg-Jul 06; 14.0kg-Jan 07; 14.6kg-Jun 07

原文章由 ck1656 於 07-7-19 22:06 發表
CJBaby,
呵呵, 詠芝點會悶喎, 搵左d堂俾佢上囉.

唔知其他小朋友點呢.....某天詠芝打開相簿, 仍可讀出小朋友的名字啊, 有詠琳, 子浩, 俊生, 潔瑩, 芝韻............(唔知有無寫錯呢)

oic~ 有咩堂報左?
柏彰都好忙:D 暑假實質得一個多星期咋!

俊生...我又冇留意過喎!

康傑個暑期班都幾好玩, 柏彰日日都好happy.
阿仔221阿女1216

hi!我又嚟報到先

原來yoyo都有返暑期班呀,我芷澄就無啦,日日响屋企,不過都幾enjoy,不過要等到3/9先返學,等咁耐,唔知會唔會變大食懶呢,因為她很喜歡加菲

暑期班是不是十二點放學,因為我想俾隻手指yoyo媽,

很掛...很掛著其他小朋友,俾芷澄還要掛著呢,在街上見到心悅,宇軒...我還要開心過芷澄呢

柏樟媽咪

快點告 訴柏樟啦,芷澄昨天晚上告訴爸爸大個要嫁俾柏樟:loveliness: :loveliness:

芷澄媽咪

原文章由 saucha 於 07-7-21 20:40 發表
很掛...很掛著其他小朋友,俾芷澄還要掛著呢,在街上見到心悅,宇軒...我還要開心過芷澄呢

ME TOO~
她們是我的同學仔
阿仔221阿女1216

原文章由 saucha 於 07-7-21 20:43 發表
柏樟媽咪

快點告 訴柏樟啦,芷澄昨天晚上告訴爸爸大個要嫁俾柏樟:loveliness: :loveliness:

芷澄媽咪

真的嗎?
一陣即刻話比柏彰知先 ^^

係喎~
幾時再 gathering, 等幾個小朋友一齊玩下.

[ 本文章最後由 CJBaby 於 07-7-23 11:17 編輯 ]
阿仔221阿女1216

CJBaby,
好呀, 攪個gathering啦.
不過, ...... 周六日我只係得番7月28-29日同埋8月11-12日係得閒架咋.  否則要等到九月份我先可以出席喇.

我諗詠芝都好掛住其他小朋友架, 真係出黎聚下啦.

原文章由 CJBaby 於 07-7-23 11:04 發表

真的嗎?
一陣即刻話比柏彰知先 ^^

係喎~
幾時再 gathering, 等幾個小朋友一齊玩下.

原文章由 ck1656 於 07-7-24 22:42 發表
CJBaby,
好呀, 攪個gathering啦.
不過, ...... 周六日我只係得番7月28-29日同埋8月11-12日係得閒架咋.  否則要等到九月份我先可以出席喇.

我諗詠芝都好掛住其他小朋友架, 真係出黎聚 ...

詠芝媽,

我地d gathering通常是去小朋友的家玩,
好似今日就即興去左我屋企,
不過最唔好意思是, 叫人去我屋企玩,
自己又唔响屋企
不過好彩佢地都玩得開心

你住葵興嗎?

if 下次再有, 你會ng會叫姐姐帶詠芝來玩?
阿仔221阿女1216

CJBaby,
你好得意呀, 叫人去你屋企玩你又唔向屋企呀??
柏彰真係大個囝喇, 識得自己招呼小朋友.

玩即興   你們都住在青衣, 好方便呀, 我朋友住香港區, 工人姐姐都識得帶詠芝去人家裡玩啦, 下次預埋我地啦. no problem.

原文章由 CJBaby 於 07-7-27 22:34 發表

詠芝媽,

我地d gathering通常是去小朋友的家玩,
好似今日就即興去左我屋企,
不過最唔好意思是, 叫人去我屋企玩,
自己又唔响屋企
不過好彩佢地都玩得開心

你住葵興嗎?

if ...

Good Health Nursery

Hi hi,
It's difficult to look up to this topic.  We're back!
Yoyo is staying with grandmum in Tsing yi but we live in Tsuen Wan Discovery Park.  We'd be pleased to join the kids' gathering in summer holiday.
Best,
Yoyo mama

原文章由 ck1656 於 07-8-2 07:38 發表
CJBaby,
你好得意呀, 叫人去你屋企玩你又唔向屋企呀??
柏彰真係大個囝喇, 識得自己招呼小朋友.

玩即興   你們都住在青衣, 好方便呀, 我朋友住香港區, 工人姐姐都識得帶詠芝去人家裡玩啦 ...

Hi CJBaby

我看回去海洋公園Video, 見到佢地(柏樟, 芷澄, 海晴, 天諾)玩得好開心, 其實我仲開心過佢地. 希望可以一齊再去玩.

天諾媽咪

[quote]原文章由 CJBaby 於 07-7-17 12:13 發表
咁耐都冇人回應

hi CJbaby and cherryto,

有無興趣再去一次夏水禮,我約了凱晴媽咪15/8再去一次,出發時間為中午時份,可等小朋友放學才去,

選擇閒日去是因為沒有星期日咁多人,唔使排咁耐

今次一定要準備十足,不然又要再病了

芷澄媽咪

cherryto

可否給我和凱澄媽夏水禮的相片的hard copy 我們,

thx

芷澄媽咪
‹ 上一主題|下一主題