用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 大角嘴天主教小學 大角咀天主教小學(海帆道) - Part 4
樓主: Bowiema
go

大角咀天主教小學(海帆道) - Part 4 [複製鏈接]

Re: 大角咀天主教小學(海帆道) - Part 4

Peanuts,

唔該哂先.

關於家教會旅行大約如下:

日期 : 2007 - 01 - 28
時間 : 上午 8:30 - 下午 4:30 (學校出發和解散)
地點 : 元朗大棠荔枝園

明天是親子運動日, 如果落雨咪唔好玩囉
click比小朋友睇-->親子音樂導賞 - 彼德與狼維維:new born 7.38lbs;6/OCT/07 33lbs 哥哥 : 6/OCT 55lbs

LOOLOO 寫道:
明天是親子運動日, 如果落雨咪唔好玩囉

LOOLOO :

阿囡話落雨會去有蓋操場    

明天不用帶書包,是否連功課都不用帶?

1a班功課 14/12

中文:
1. 作文評(温習)

英文:
1. wp. 31-32+corr
2. GP P27-28+CORR

數學:
1. 工(十六)
2. 書CH26
3. 温習考CH1-25
4. 做I-CUBE練習

其他:
環保標語
填色比賽

1a班功課 15/12

常識:
1. 作三(P6-7)

其他:
國民工作紙

已派考試時間表

Edmami,
視藝畫是否星期一交?阿女成日話下星期五交,但
下星期五已經放假啦!

julianama 寫道:
明天不用帶書包,是否連功課都不用帶?

julianama :

我剛才已問過學校功課不用帶, 下星期一先至交

THANK YOU wwkiu

1A ~ 14/12功課

中 : 1. 作文評估(溫)
    2. 中作(9,10)改
    3. 補改(19)
    4. 詞改及詞(16)
英 : 1. WB P.31-32 + Corr
    2. GP P.27-28 + Corr
數 : 1. 工(十六)   
    2. 書CH.24
    3. 溫考(CH.1-25)
常 : 1. 作三(P.6-7)
其他: 1. 環保標語 2. 填色比賽
    3. 國民(工作紙) 4. 做i-cube練習
    5. 午膳問卷

阿仔話Miss Chan說功課是星期一才交
另外, 阿仔昨日已寫在手冊:視藝畫3/1/2007才交

明天要着多件衫!

THANK YOU Edmami,
阿女係手冊只寫視藝聖誕畫,佢寫漏咗後面3/1交 。問佢又話下星期五交 ,都係你仔仔叻D。

功課是星期一交, 但我地1E就寫明'環保標語'明交.   

仲有呀, daddy今日問校車ee, 明天我地家長可以坐校車一齊返學!  
click比小朋友睇-->親子音樂導賞 - 彼德與狼維維:new born 7.38lbs;6/OCT/07 33lbs 哥哥 : 6/OCT 55lbs

派咗考試範圍,覺得有点恐怖。中英默、中文說話和ART都要考      ,我讀咗咁多年書都唔洗考這些科目。
年代真的不同了!

星期六睇完醫生,見過BB,醫生話BB SIZE 唔太大又唔太細,好標準。     

julianama,

我見到份考試範圍都覺得    , 我諗住聖誕假期都要勤力D同阿仔溫習了, 如果好似測驗咁咁遲先溫, 就真係

BB的SIZE OK, 咁你就放心哂啦     

[size=large]Good morning ~[img align=right]http://www.hk-laufamily.com/_833.gif[/img]

今朝真是好涷, 阿仔著了件自己的厚褸回校, 但等車時好大風, daddy都話佢涷到 . 但其實如果得13度, 又只可著件校褸, 都唔多頂得住噃, 著多幾件打底, 又怕佢玩兩玩就出汗, 唉真係煩 !! [img align=right]http://www.hk-laufamily.com/_1613.gif[/img]
[img align=right]http://www.hk-laufamily.com/_513.gif[/img]溫馨提示 : 小一生明天打針呀 !

我今日俾亞女著羽絨番學呀, 不過見到好多同學仔著好少衫!
有D連校褸都冇著

考試...見到有D驚!  星期五親子遊戲日, 當在課室等時, 剛巧英文老師負責帶我地, 有D家長問左, 英文作文是好像平日工作紙有PART要寫句子果種, eg: I have a dog, it is small and fat........ 死啦! 唔識表達添, 唔知大家明唔明我想講咩   另外, 英文reader只係考讀, 要在教左果2本中選一本出來讀~

1A班功課 (18/12)

中文:
1. 詞改正
2. 作(十五)改正
3. 補(23,24)
英文:
1. WS UNIT 6 CORR
數學:
1. 挑戰工作紙
期他:
明天打針,穿PE衫
備註:     
(阿女又寫到打風,都估唔到佢寫乜。問佢只講到係常識要練習唔知乜嘢    )

阿女今日都著羽絨,雖然手冊寫要12度以下先可以著羽絨,但我正話問阿女,佢話今日副校長都話著得。

1A ~ 18/12功課

中 : 1. 詞改
    2. 作(十五)改
    3. 補(23, 24)
英 : WS Unit 6 Corr
數 : 挑工
其他: 明打針,穿PE服
常 : 1月科探口頭匯報內容: 1.姓名 2.題目 3.實驗
    4.結果 5.學懂了? 6.感覺

什麽是1月科探? 問阿女佢又話係之前深淺色果張工作紙,但果份工作紙已交咗。 都唔知點幫阿女。

Peanuts,

我明你想講咩, 因為我都在場   
MISS TONG 話好似平時D WORKSHEET 咁做, 一句一句咁寫出嚟, 不過就無講要寫幾多句.

1a班功課 (19/12)

1. 中已派工作紙(1-6)
2. 明天聖誕聯歡,穿便服
3. 帶歌詠集
4. 自備食物及飲品
5. 明天12:00放學
6. 常已派回作(一,二)和file温習及準備科探滙報
7. 宗教作p14,15
8. 電個人學習記錄(是否寫任何網址都得??????????)
9. 網企推介(阿女話同學生閱讀紀錄冊有關,但之後又話唔知?????????)
10. 老師釘咗聖誕節及新年假期功課

julianama 寫道:
什麽是1月科探? 問阿女佢又話係之前深淺色果張工作紙,但果份工作紙已交咗。 都唔知點幫阿女。

已問咗老師,1月科探的確係之前做深淺色吸熱那份工作紙,放假後小孩雖用1分鐘時間present出有關:1.姓名 2.題目 3.實驗 4.結果 5.學懂了? 6.感覺
‹ 上一主題|下一主題