用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 優才(楊殷有娣)書院 2015-2016 優才小一有消息未?
樓主: Cavebaby
go

2015-2016 優才小一有消息未?   [複製鏈接]

回覆:2015-2016 優才小一有消息未?

又唔係第一年收生,要收乜野學生應該知道,見完家長又翻叮見學生,行政混亂到呢...只係俾人覺得見步行步。校長係最高領導人,佢都唔知搞乜!

回覆 yylemami 的帖子

下 ?! 要交功課 ??!!!!

GT 應該明白大家不少人都會想抽獎..或者如果有更好offer始終都係會走.
就係明白自己唔算神校先至咁做..

我自己覺得咁總好過某校搞到超收......

不過真係苦了家長....星期四晚去上堂, 但最後又未必會有offer......

引用:回覆+maomaochoi+的帖子 I+just+called+to

原帖由 sasahunghung 於 14-09-12 發表
回覆 maomaochoi 的帖子

I just called to GT, only 1st waiting and waiting only. 1st wait will hve a  ...
冇信是否代表有offer?

回覆 rabbit.melody 的帖子

係!!! 要做功課. 修讀要求之一: '完成有關習作'
以前有冇咁??

回覆:2015-2016 優才小一有消息未

學校的安排,只會令人覺得安行政安排唔好,唔知會唔會影響下一年家長報讀的意願?我是在第一次reject的,今尸看到大家的post,我完全沒有因為入唔到這校而失望。

NeoMom  只係改左面試場地便是"不知所謂   發表於 14-9-12 16:05

引用:GT+應該明白大家不少人都會想抽獎..或者如

原帖由 yylemami 於 14-09-12 發表
GT 應該明白大家不少人都會想抽獎..或者如果有更好offer始終都係會走.
就係明白自己唔算神校先至咁做..
邊間學校超收?咁會點架?到開學果日同你講因為學額唔夠之後叫你不用上學?

回覆:ltpp 的帖子

學校話只係出左 First waiting letter 同 Waiting letter冇出過offer letter。

maomaochoi 發表於 14-9-12 16:04
邊間學校超收?咁會點架?到開學果日同你講因為學額唔夠之後叫你不用上學?

...
唔能夠叫有offer嘅不用上學...... 所以現在一班四十幾人, 正常好似係三十幾.

上年家長只需要上足80%堂就OK. 冇功課要做喎.
今年要家長上堂和做功課?

michaelanissa 發表於 14-9-12 16:15
上年家長只需要上足80%堂就OK. 冇功課要做喎.
今年要家長上堂和做功課?
唔清楚佢意思係堂課定家課..定睇reading...(話要配合'閱讀書目')

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

係簡介會派既其中一張紙度講明有conditional offer就不用參加自行派位,咁宜家即係係唔係都要參加左先啦!玩死家長,要即刻諗下堆乜

回覆:2015-2016 優才小一有消息未?

根本係考家長多過小朋友!今次只係出first waiting 同waiting? 如果見完家長都冇出offer letter, 即係大部份又黎過3rd interview? 英華in 3 次,人地幾多人apply呀!同埋人地寫得清清楚楚。如今仲要家長做功課?咁邊個judge?我而家讀大學要寫論文呀?邊個教授教班家長先?真係自以為是到不得了!

係簡介會派既其中一張紙度講明有conditional offer就不用參加自行派位,咁宜家即係係唔係都要參加左先啦!玩死家長,要即刻諗下係自行派位呢刻填乜學校

引用:係簡介會派既其中一張紙度講明有conditiona

原帖由 GGsam 於 14-09-12 發表
係簡介會派既其中一張紙度講明有conditional offer就不用參加自行派位,咁宜家即係係唔係都要參加左先啦! ...
仲睇簡介會啲資料?根本係今日的我打倒昨日的我!

回覆 GGsam 的帖子

封信第二點寫有 conditional offer 先要上堂 wor.... 由 9/2014 到 6/2015, o甘姐係點呀 ?

證明呢間學校講一套,做一套!

去年已被批評有人waiting最後有offer,反而first waiting無offer。今年不但無進步,反而仲混亂!
‹ 上一主題|下一主題