用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘宣道小學 2011年1D班交流區
樓主: 牡丹
go

2011年1D班交流區 [複製鏈接]

Hi cookiegg

今早打去MusicTown 問過, 佢話應該遲d會有一班專為參加比賽而設, ($900=4堂+伴奏+譜)專操你首曲,  你可打去了解吓27225123。

我應該會報這個了。

thanks

原帖由 cookiegg 於 18-9-2011 06:10 PM 發表

Ma-E,我會幫佢報名呀,一齊玩啦.

醒目開學勳章

回復 141# Ma-E 的帖子

THX,Ma-E,好在未寄張FORM

想問下今日自修功課簿的內容? 呀仔抄得好亂呢

19/9

中文:1) 明交26週  2)詞(4) 5組;
英文:1) G.P. (2)   2) Bring Longman Reading;
常識:1) Sci WB P.2-3;
That's all

Reminder:  a) 2份家長通告要簽署; b) 記得訂飯; c) 下載音樂節報名表;

原帖由 Crystal120 於 19-9-2011 07:17 PM 發表
想問下今日自修功課簿的內容? 呀仔抄得好亂呢

Thanks so much! My son said he has submitted 詞(4)5 組.  How about your kid?

My son finished it at home.

原帖由 Crystal120 於 19-9-2011 08:33 PM 發表
Thanks so much! My son said he has submitted 詞(4)5 組.  How about your kid?

Just find out that there is a full list of classmates of P1D in the e-class, if you log-in via your child's login name and password.

請問聖經科明天用不用交作業?亞仔自修簿無寫,但作業第二課又做了一半﹗

囝自修簿無寫,但我會帶埋聖作返學校

醒目開學勳章

原帖由 1113311018 於 11-9-20 19:57 發表
囝自修簿無寫,但我會帶埋聖作返學校

我仔仔都無寫呀,見佢享學校已經做晒,聽日帶埋返去

個仔話聖經老師說要做作業,無話幾時交即係第二日要交。所以佢明天都會帶。

請問英文有無家課呀?  呀仔只是寫了 P/N, 不知代表什麼?

Thank u 以上咁多位,亞仔仲話老師無叫佢做哂第二課,好在問吓你哋先,否則即刻出事﹗

英文:phon:ws,as (應該是教了2個發音)
dict on mon(26/9) sup(1)
所以應該是無功課做。

醒目開學勳章

原帖由 Crystal120 於 11-9-20 20:48 發表
請問英文有無家課呀?  呀仔只是寫了 P/N, 不知代表什麼?

英文做Phonics Worksheet - a & s, (如已在校內完成,聽日都要帶返去比老師改.

唔該晒 :>

亞仔話Mrs. Lam話:dict on mon(26/9) sup(1) 1-4 only.  

原帖由 ps-mon 於 20-9-2011 09:36 PM 發表
Thank u 以上咁多位,亞仔仲話老師無叫佢做哂第二課,好在問吓你哋先,否則即刻出事﹗

英文:phon:ws,as (應該是教了2個發音)
dict on mon(26/9) sup(1)
所以應該是無功課做。 ...

多謝大家,唔係明天又欠聖經!呀仔又無寫手冊,又唔知要做,真係頂佢唔順,以後真係要每天追問佢每堂的功課!

應該係 p1-4                 
原帖由 Ma-E 於 11-9-20 22:47 發表
亞仔話Mrs. Lam話:dict on mon(26/9) sup(1) 1-4 only.  

FYR.
星期一開始返學要拍智能咭,亞囡星期一有記錄,昨天check時發覺冇,問她,她說有拍,不過老師點名時知冇記錄,我叫佢要拍好d,有問題叫大哥哥姐姐幫忙,今早再check都是沒有記錄,於是致電校務處,原來1D班有時會拍唔到咭,老師會點名.

醒目開學勳章

原帖由 sara711 於 11-9-21 14:16 發表
FYR.
星期一開始返學要拍智能咭,亞囡星期一有記錄,昨天check時發覺冇,問她,她說有拍,不過老師點名時知冇記錄,我叫佢要拍好d,有問題叫大哥哥姐姐幫忙,今早再check都是沒有記錄,於是致電校務處,原來1D班有時會拍唔到咭,老師會點名. ...

thx for yr information.
‹ 上一主題|下一主題