用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 女拔08小一interview收到信未?
樓主: MMMONSTER
go

女拔08小一interview收到信未? [複製鏈接]

The admission rate for CCKG girls to DGJS is quite constant in the past. About 70% (i.e. around 30 girls out of 42) CCKG girls were admitted each year.

原文章由 NeoMom 於 07-10-9 12:16 硐表

there is also a rumor that DSJS tends to  intake lesser CCKG girls.

原文章由 airay 於 07-10-10 09:54 硐表
睇下#139 http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=559297&extra=page%3D1&page=7 的貼, 是不是面試時間少就沒希望了。

My friend said that her daughter's interview time is about 17-18 min (with the other girl together) in this Monday.
I still wait for 16 Oct 2007.

原文章由 LadyWong 於 07-10-10 15:45 硐表

My friend said that her daughter's interview time is about 17-18 min (with the other girl together) in this Monday.
I still wait for 16 Oct 2007.

十幾分鐘咁比面! 我女大概7分鐘(兩個小朋友), 你個friend可能有機喎

原文章由 NeoMom 於 07-10-10 16:51 硐表

十幾分鐘咁比面! 我女大概7分鐘(兩個小朋友), 你個friend可能有機喎

May be, or may be the other girl.

But her daughter said that it is just same as other case, one by one reading and Q&A.

原文章由 NeoMom 於 07-10-10 16:51 硐表

NeoMom,

知唔知幾時會知結果?是否一如以往是在冬至那天收信?另外可否分享一下面試內容?有沒有看圖排列故事或其他?另外先後次序是差包剪搭還是抽乒乓球? Thanks.

申請表附上既5頁紙, 除左成績表/興趣班records之外, 請問大家仲交左d咩野?
~easybring~

原文章由 TingKiumom 於 07-10-11 00:21 硐表

NeoMom,

知唔知幾時會知結果?是否一如以往是在冬至那天收信?另外可否分享一下面試內容?有沒有看圖排列故事或其他?另外先後次序是差包剪搭還是抽乒乓球? Thanks. ...

可能時間太短, 我個女好似發夢咁, 氣都未抖順順就出番黎, 問佢都唔肯講係入面做左d乜. 至於面試結果好似大約在冬至

醒目開學勳章

12月21日前有信收.

:time: :time: :time:
原文章由 AndyRain 於 07-10-11 11:16 硐表
12月21日前有信收.

校長推薦信 & 家長推薦信!

原文章由 easybring 於 07-10-11 10:57 硐表
申請表附上既5頁紙, 除左成績表/興趣班records之外, 請問大家仲交左d咩野?

原文章由 TingKiumom 於 07-10-11 00:21 硐表

NeoMom,

知唔知幾時會知結果?是否一如以往是在冬至那天收信?另外可否分享一下面試內容?有沒有看圖排列故事或其他?另外先後次序是差包剪搭還是抽乒乓球? Thanks. ...

Any parent can share the things about interview this year, 16 Oct 2007 interview is coming.

Thank you very much.

[ 本文章最後由 LadyWong 於 07-10-14 22:26 編輯 ]

簽名被屏蔽

原文章由 LadyWong 於 07-10-14 18:13 硐表

Any parent can share the things about interview this year, 16 Oct 2007 interview is coming.

Thank you very much.

Oh, I mix up with 陳守仁

DGJS 16 Oct 2007
陳守仁 19 Oct 2007

Anyone can share the experience?

Urgent, urgent, urgent

是不是父母兩個都要陪同小朋友去Interview會好一點?有沒有一個人去的?學校會不喜歡嗎?

原文章由 MP 於 07-10-16 12:19 硐表
是不是父母兩個都要陪同小朋友去Interview會好一點?有沒有一個人去的?學校會不喜歡嗎?

d人就話最好父母都去, 不過從interview既情況睇我覺得冇所謂, 我int果個batch都見有人單拖

去年我朋友也是由她一人帶女兒面試 , 爸爸沒去 , 要開工(是醫生) , 都收了 !!

原文章由 Helen'sMum 於 07-10-16 15:17 硐表
去年我朋友也是由她一人帶女兒面試 , 爸爸沒去 , 要開工(是醫生) , 都收了 !!

我見有d 離譜到係工人帶個小朋友去in. 添.

呢間interview 無得prepare 呀!! 因為個個問d 問題都係唔同, 有時係生活上問題, 有時係校園生活問題, 有時係隨手o羅本圖書/ 圖畫問你問題.
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

醒目開學勳章

係咪馬姐先.........有條長 bean那一種, 係就無問題啦, 身份既象徵嘛! hehe(講笑)

可能佢都係迫不得意啩, 否則.....係人都知道咁樣一定有影響啦.  好唔尊重間學校喎.

原文章由 Jennie 於 07-10-16 15:23 硐表

我見有d 離譜到係工人帶個小朋友去in. 添.

呢間interview 無得prepare 呀!! 因為個個問d 問題都係唔同, 有時係生活上問題, 有時係校園生活問題, 有時係隨手o羅本圖書/ 圖畫問你問題. ...

原文章由 AndyRain 於 07-10-16 15:55 硐表
係咪馬姐先.........有條長 bean那一種, 係就無問題啦, 身份既象徵嘛! hehe(講笑)

可能佢都係迫不得意啩, 否則.....係人都知道咁樣一定有影響啦.  好唔尊重間學校喎.

...

又係果句lor, 如果個工人既僱主係TCH咪冇問題lor

醫生個女....唔洗 in 都知收硬啦

原文章由 Helen'sMum 於 07-10-16 15:17 硐表
‹ 上一主題|下一主題