用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 如何係最短時間送個女去外國升中學?急!!! ...
樓主: wongwaming
go

如何係最短時間送個女去外國升中學?急!!!   [複製鏈接]

回覆:wongwaming 的帖子

咁就好喇,希望佢明白你嘅苦心

Ding

回覆:梁媽媽 的帖子

冇返來,唔想比佢返住,即便復活節都係住寄宿家庭,我打算復活節去探佢!

主啊,祢的話語說:[與智慧人同行的,必得智慧;與愚昧人作伴的,必受虧損.]不要讓我的孩子為 愚昧人的同伴;使她和智慧人同行.更不因和愚昧人同行糟虧損 ...

回覆:Ding 的帖子

係啊,佢話好掛住HK!

主啊,祢的話語說:[與智慧人同行的,必得智慧;與愚昧人作伴的,必受虧損.]不要讓我的孩子為 愚昧人的同伴;使她和智慧人同行.更不因和愚昧人同行糟虧損 ...

回覆:wongwaming 的帖子

咁就係,免得佢回來又,無聊的話又揾番以前d friend.

梁媽媽

wongwaming 發表於 13-2-7 00:24
係啊,佢話好掛住HK!
係呀!餓下佢,比佢多啲挑戰,遲啲先比佢返黎仲好,人係要失去了才學懂珍惜。

我仔以前話鍾意英國多過香港,舊年中佢去英國插班,暑假無返來,最近聖誕回家,佢竟然話鍾意香港多啲,第日畢業後都想返來香港做野。出外半年多就改變了他對香港的睇法,其他方面都有很多變化,成個人成熟左。

回覆:Tommy 的帖子

你講的好啱,我都咁覺得,多D磨練先知珍惜!

wongwaming 的帖子

很感動!

樓主有時間分享下女女出國後有什麼體驗和改變?

樓主,妳好!想問妳女兒現習慣嗎?情況如何呢?因我現在嘅處境同你之前大致相同!所以我好明白妳之前嘅心痛同無助!我現在都搵梗相關資料,考慮送我女兒出國留學!但我對有關資料是空白,所以令我難己入手!此外因資金有限,所以我考慮梗新加坡,但之前見到你在留言上都有提及新西蘭會好一點,所以在此想了解更多!亦想知道學費加所有費用大約多少?想有預算!現女兒都是中二生!望待覆!thank so much

引用:如果單純因為反叛而送走個女,最大問題佢本

原帖由 Kristy-mummy 於 12-10-15 發表
如果單純因為反叛而送走個女,最大問題佢本人願意嗎?如果佢不願意,小心得不常失,聽太多因為孩子反叛而送到外 ...
同意,立即走不是辦法,好好傾下先。

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=group&fid=5927
‹ 上一主題|下一主題