用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 St. Cat 已出result 了
樓主: WBB
go

St. Cat 已出result 了 [複製鏈接]

回復 2# Kate-Ting 的帖子

原帖由 Kate-Ting 於 11-11-29 16:06 發表
收到信啦! 弊...封信超薄, 非waiting即reject, 涼了半截! 慢慢剪開信封...點解信封裏面乜野都冇, 係呀, 係乜野都冇呀!  甚麼態度,寄個信封比我做乜野, 你估我做環保ga! (另外半截都涼埋 ) ...

咁都得??!!入漏左??!

回復 8# rocketman 的帖子

o下 ? 咁都得 ? 即係仲有機啦 !

原帖由 Kate-Ting 於 11-11-29 16:06 發表
收到信啦! 弊...封信超薄, 非waiting即reject, 涼了半截! 慢慢剪開信封...點解信封裏面乜野都冇, 係呀, 係乜野都冇呀!  甚麼態度,寄個信封比我做乜野, 你估我做環保ga! (另外半截都涼埋 ) ...

Congrats! Your boy must be very smart and charming! You must have taught them very well.

原帖由 rocketman 於 11-11-29 16:02 發表
My son is my second kid (hopefully the last kid !) and also a small boy. (that really made me felt haedache)

No, I can tell you that I studied at the New territories (not Shatin/TW) since I was 3 til ...

回覆 11# lifemustgoon 的文章

我意思係我地給回郵時全部都係貼$2.2,即假設收你時係俾$2.2重量的郵件給你,(約幾張紙),甘如reject/waiting,都係用翻嗰個回郵回信,但得一張紙,所以唔拆信都已知結果,厚嘅就恭喜你地,薄嘅就要繼續煩惱

回復 105# 2Fats 的帖子

Thanks 2Fats.
Sometimes i just feel i am too lazy and only let them play toys by themselves.

We did get one dragon offers last year but still stick to SC.

原帖由 sumaggie101 於 11-11-29 08:10 發表
did u get one gragon offer?

e? 果真比你講中你個囡間間都收喎......真叻女!
最後要咗個人情定KV?

原帖由 Lachesis 於 11-11-29 16:16 發表
99話收到信
同尋日一樣
又有幾張紙
應該有料到
不過我地已經揀左另一間
個位會放番出來

回覆 3# bopui0607 的文章

多謝安慰!!!希望不是有機被再reject或再坐一會.

醒目開學勳章

回復 2# 2Fats 的帖子

didn't receive letter yet, very nervous~~

醒目開學勳章

係喎,點解waiting 都分上下午嘅?

0910 - got reject letter.

無希望,所以無失望

回復 1# chloe1010 的帖子

chloe1010
你出年會唔會再試做大B? 我個0909仔都冇KV 同 SC offer. 唔知可唔可以出年做超大B ...

我地KV係waiting,不過應該都無行,SC就係reject,我見封信都寫住叫我地出年再去in K1,但我唔會la,如果無心水KG,就會原校升返依家間PN KG囉
原帖由 HAYDEEC 於 11-11-29 16:38 發表
chloe1010
你出年會唔會再試做大B? 我個0909仔都冇KV 同 SC offer. 唔知可唔可以出年做超大B ...

咁你而家讀緊邊間啊 ?

原帖由 chloe1010 於 11-11-29 16:43 發表
我地KV係waiting,不過應該都無行,SC就係reject,我見封信都寫住叫我地出年再去in K1,但我唔會la,如果無心水KG,就會原校升返依家間PN KG囉

翠茵小宇宙
原帖由 bopui0607 於 11-11-29 16:48 發表
咁你而家讀緊邊間啊 ?
‹ 上一主題|下一主題