用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 培基小學 08培基小一交流站
樓主: KW
go

08培基小一交流站 [複製鏈接]

回覆 # 的文章

feelogsofee,

我聽阿仔都成日話同你囡囡玩, 唔通我認錯, 其實我到依家都唔係好認得其他同學仔d樣
:-D

回覆 # 的文章

請問一信、一望及一誠班係咪都已經派了內部網站的ID同Password;我仔仔讀一愛班,都唔知係未派定係佢論盡整唔見咗, 我問過佢,佢話呢D咁複雜的事叫我先己找老師問清楚喎......

回覆 # 的文章

piggirlmom,

你check下佢本手冊有無?我阿仔夾係手冊封面, 我估老師驚小朋友整唔見.
:-D

請問妳們可以登入 '新亞洲數學' 和 '資訊科 e-book' 嗎? 我入不到!

每日一篇是否11月1日才可登入?

另校園電視台裡面的 '校園特區' 是用那個user name 和 password? 我試過用內聯系統和家長用戶名稱都入不到, password 係 date of birth 嘛?

Thanks!!

user name :0809 + 班別  + 座號 e.g.  08091b23

password :  wars + 學生生世日期e.g.   warsddmmyy

dd:日     01-31
mm:月   01-12
yy: 年    01,02,03---

原帖由 Sue^_^ 於 08-10-18 23:47 發表
請問妳們可以登入 '新亞洲數學' 和 '資訊科 e-book' 嗎? 我入不到!

另校園電視台裡面的 '校園特區' 是用那個user name 和 password? 我試過用內聯系統和家長用戶名稱都入不到, password ...

Thank you very much. I will try it.

原帖由 122510 於 08-10-19 08:09 發表
user name :0809 + 班別  + 座號 e.g.  08091b23

password :  wars + 學生生世日期e.g.   warsddmmyy

每日一篇我反而入到..內聯網,校園特區都唔得

'新亞洲數學' 和 '資訊科 e-book' 也失敗....!

原帖由 Sue^_^ 於 08-10-18 23:47 發表

另校園電視台裡面的 '校園特區' 是用那個user name 和 password? 我試過用內聯系統和家長用戶名稱都入不到, password ...

122510,

我試過都唔得呀..点攪好呢...

原帖由 122510 於 08-10-19 08:09 發表

咁奇怪妳可以 login '每日一篇' ?
今日已寫手冊問班主任,今晚看看有無回覆先!

原帖由 KW 於 08-10-20 12:53 發表

'新亞洲數學' 和 '資訊科 e-book' 也失敗....!

我問左老師而家明白哂.... '新亞洲數學"原來係未開始 而 '資訊科 e-book' 係ニ年級以上有電腦科學先要用....

原帖由 KW 於 08-10-20 12:53 發表

Sue,

你記住入'每日一篇' 時, 學校編號唔好打頭嗰果"S"呀!

原帖由 Sue^_^ 於 08-10-20 14:11 發表
咁奇怪妳可以 login '每日一篇' ?
今日已寫手冊問班主任,今晚看看有無回覆先!

Yeah!!! 校園特區 得埋!

password 不用入年份就得!!

password :  wars +
學生生世日期e.g.   warsmmdd

KW 乜得妳咁快收哂料呀,唔該哂!學校張 note 都唔得清楚

另外妳所講以下的 login & password, 其實我們有無收到的? 我就唔多覺喇!!
password :  wars + 學生生世日期e.g.   warsmmdd

原帖由 piggirlmom 於 08-10-19 17:53 發表
Thank you very much. I will try it.

我卒之發現在手冊後面貼了張紙仔,寫了不同網站的登入資料,但上面提到的username和password同大家講的都唔同,我都唔明 , 結果我試了大家的方法,又用紙仔上的方法,結果都係log in唔到,係咪要打電話問老師.....

回覆 # 的文章

請問大家在那裡收到資料,因我只看見囡手冊寫上每日一篇no.XXXXXX,我問佢,佢又無答我!

AL1

KW,

唔該你呀,卒之攪惦了,反而學校張紙仔唔太清楚!

原帖由 KW 於 08-10-20 15:49 發表

password :  wars + 學生生世日期e.g.   warsmmdd

原帖由 KW 於 08-10-20 15:49 發表

all,
我校園特區都login唔到呀!

piggirlmom,

唔好客氣,我之前入唔到內聯網, 問過老師,IT整左,入到去內聯網check emails. 其中有一個email 有講校園特區点login.

al1,

手冊膠套底夾左張login list...亞仔一收到就叫我試....点到我透!!!亞仔早知每日一篇學校篇號印多左個S,又無同我講,我後來知道不用打那個s,他又話"係呀!"..激C

原帖由 piggirlmom 於 08-10-20 17:45 發表
KW,

唔該你呀,卒之攪惦了,反而學校張紙仔唔太清楚!

KW,
阿仔 mailbox 無妳提及的那個 '校園特區点login' 個 mail, 反而有2封在2001年老師 sent 的 emails,奇怪?? 又話個 mailbox full 了,但都係得那2封陳年 mails, 是否可以 call 學校 follow-up 呀?

另 after login 校園特區,是否要答哂問題才會去第二個版面架?今晚要同阿仔一齊入去睇。

Dear all,
昨晚阿仔話要帶一張相,問佢又唔知帶那一類,學生相?生活相?個人還是 family? 阿仔話唔知,又話唔記得,然後又話老師無講,真激c,率之爸爸乜相都唔比阿仔帶回校,要他問清楚老師喎! 唉..... 究竟係點呢? 唔記得還是老師無講? 妳們小朋友有無講呀?

昨日阿仔話已經做了中文評估,但 according to the given note from school, 應該係今日才開始架!? 定係我矇查查?

Thanks!

原帖由 KW 於 08-10-21 08:49 發表
piggirlmom,

唔好客氣,我之前入唔到內聯網, 問過老師,IT整左,入到去內聯網check emails. 其中有一個email 有講校園特區点login.

al1,

手冊膠套底夾左張login list...亞仔一收到就叫我試....点到我透!!!亞仔早知 ...

Sue,
做左評估路咩, 阿囡提都無提喎, 我淨係知佢星期一默中文jar 喎.
睇阿囡做功課, 都無什麼問題ar, 只係science 唔識囉.... d 英文好深喎.

原帖由 Sue^_^ 於 08-10-21 10:13 發表
KW,
阿仔 mailbox 無妳提及的那個 '校園特區点login' 個 mail, 反而有2封在2001年老師 sent 的 emails,奇怪?? 又話個 mailbox full 了,但都係得那2封陳年 mails, 是否可以 call 學校 follow-up 呀?

另 after login 校園 ...
‹ 上一主題|下一主題