用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: benben
go

2007 協恩 K2 [複製鏈接]

原文章由 YN 於 07-12-19 13:08 發表
benben, bobomum,

我 Friday 會去幫手映相,幫女女扮靚D播!

我無幫bobo安排特別衣飾,學校只得一星期通知時間實在不足夠. 你去幫手,可以見到好多可愛的小朋友.

我都覺得好蚊,無時間預備,街外衫又千篇一律。
原文章由 BoBo-mum 於 07-12-19 13:19 發表

我無幫bobo安排特別衣飾,學校只得一星期通知時間實在不足夠. 你去幫手,可以見到好多可愛的小朋友.

千篇一律 - Yes Agreed!!

一定同好多個一樣 . . . . . 我個女都係聖誕裙.:-|
昨日去花園街玩具店睇過, 都係睇唔 arm 心水.

YN, 可以番去幫手!! Good ar!!

我老公都好想去幫手影相 wow!!??
佢放假陪女!!  

原文章由 YN 於 07-12-19 13:47 發表
我都覺得好蚊,無時間預備,街外衫又千篇一律。

實在聖誕無咩特色衫架播,花園街,yes,我都睇過,基本一個款。我去過石板街都係,只得男或女連身或半截裙。:-|

可能我無咩創意啦!

我呢D映相好求其,你 hubby 會 pro D

原文章由 benben 於 07-12-19 13:55 發表
千篇一律 - Yes Agreed!!

一定同好多個一樣 . . . . . 我個女都係聖誕裙.:-|
昨日去花園街玩具店睇過, 都係睇唔 arm 心水.

YN, 可以番去幫手!! Good ar!!

我老公都好想去幫手影相 wow!!??:mrg ...

this morning, went to sch. . . . santa dress 當然有好多個 (包括我個女), 不過都有好多個小朋友打扮得好有心 c. . . . . . . . .雪人, 耶穌, 瑪利亞, 小天使. . . .咩都有. . . .好得意呀!!!

原文章由 benben 於 07-12-21 11:45 發表
this morning, went to sch. . . . santa dress 當然有好多個 (包括我個女), 不過都有好多個小朋友打扮得好有心 c. . . . . . . . .雪人, 耶穌, 瑪利亞, 小天使. . . .咩都有. . . .好得意呀!!! ...

我最後在石板街都買咗套小天使裝比阿女,今日送佢上車,同車小朋友(連K3學生)都打扮得好可愛,阿女話佢個組十個女仔已經有六個是小天使了.

有人扮耶穌,唔知有無貼鬍鬚?

唔知有無貼鬍鬚?

有架, 有鬍鬚架. . .好好笑   . . . .有個連聖嬰都有 . . . .抱係手. . . 好得意. . . .!!

亞女仲話個聖誕老人係中國人 . . . . 家長扮架. . . !!!

原文章由 benben 於 07-12-21 15:23 發表
唔知有無貼鬍鬚?
有架, 有鬍鬚架. . .好好笑   . . . .有個連聖嬰都有 . . . .抱係手. . . 好得意. . . .!!
亞女仲話個聖誕老人係中國人 . . . . 家長扮架. . . !!! ...

又幾攪笑,好想欣賞吓各班小朋友的有趣相片.

係好得意呀,咩都有,個三博士(一個)一映相就ling住個盒脆係度。難為老師做到頭暈,有D小朋友又裙拉褲luc,有時老師ling住一大jar神仙棒、帽之類等小朋友認,小朋友就開心,大人做到傻。

benben,
Please inform your husband the following:
There are 2 staff canteens at Singapore Airport, Terminal 1 B1, Terminal 2 5/F, and there is a supermarket at Terminal 2 too but I do not know which floor.   Have a nice time there!

我老公都有影左小小 photos. . . .等我有時間 post d 出黎先.

老師真busy!! 真係辛苦晒.

d 小朋友個個都好叻, 一回校, 無掛住玩, 即刻幫手搬 chairs. . .好乖乖. . . 自動自覺

Thanks for Singapore info!!

[ 本文章最後由 benben 於 07-12-21 16:31 編輯 ]

話咁快又放完假。

過幾個星期 fun fair,你地會幾點到?有無買 buffet coupon呀?

原文章由 YN 於 08-1-4 14:32 發表
話咁快又放完假。

過幾個星期 fun fair,你地會幾點到?有無買 buffet coupon呀?

無買buffet coupon呀, 個日我朝早要返工, 下午先去得, 你今次做家長義工嗎?

hi . . . happy new year.

we haven't bought the buffet coupon also. as we hv to leave @ noon. i think we will come in the morning.

我因為舊年無買 buffet coupon,要玩晒D 飛至走得好遲先食到午飯,於是今年諗住食埋飯唔使咁趕 law。

唔知會唔會搵我做家長義工,如果搵我時間配合到都會做。

Tin 日去花墟播,唔知個女會買咩花呢?

原文章由 BoBo-mum 於 08-1-5 09:28 發表

無買buffet coupon呀, 個日我朝早要返工, 下午先去得, 你今次做家長義工嗎?

去花墟

hehe. . . . my gal also called me today.

"mami, i will go to buy flower tmr, what flower do you like most?"

their life is really happy!!
arm arm 放完長假, 上幾日學, 又有得去玩!!!!

Re. 去花墟, 阿女今日買咗紮黃色康乃馨給我:loveliness: .

我女買 pink roses,因為佢鐘意粉紅色。佢話姨姨唔找錢俾佢,我話咁你 arm arm 買晒$20咪無得找 lor,佢話佢用晒我D錢(有D guilty樣,好好笑)!

arm arm 買晒$20

haha. . .same same. . . . my gal also used $20 for buy!! no change!!

去完flower  market. . . 昨日不停提住盆花. . . 好緊張. . . .今早一起來, 就想 water it. I said, later later. . . 唔好lam甘多水架!!

fun fair is coming. . . 佢地有得玩!!

原文章由 YN 於 08-1-9 13:43 發表
我女買 pink roses,因為佢鐘意粉紅色。佢話姨姨唔找錢俾佢,我話咁你 arm arm 買晒$20咪無得找 lor,佢話佢用晒我D錢(有D guilty樣,好好笑)!

問阿女點解唔買玖瑰花(佢最鍾意),佢話買康乃馨($15)有錢找番,其他無錢找.....阿女比較孤寒.....

boboma

比較孤寒  . . .that is good . . . . won't waste $, know how to save!!
‹ 上一主題|下一主題