用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 迦南幼稚園 家長分享
樓主: 法子
go

迦南幼稚園 家長分享 [複製鏈接]

該用戶已被刪除

Re: 迦南幼稚園家長分享

法子,
係呀!當初都係諗住俾佢讀一年架咋!因佢係12月尾細仔,我會俾佢repeat K1,其實舊年佢應該讀nursery,不過迦南又收佢k1,學費又冇咁貴,咁咪俾佢讀k1囉
因我唔係好相信同唔想參加個大抽獎遊戲,區內又好多新移民,所以我一直心儀出面的一條龍或有小學back up 嘅直資小學,佢現在考到九龍塘一間基督教有小學back up 嘅幼稚園,所以今年九月會轉校。
迦南d老師知道後,話好唔捨得朗朗 :cry:  :cry:
該用戶已被刪除

mimi&long,
你係in青衣主恩 or 舊主恩?青衣間主恩係我心水之選   
Bovie已開始比紀念冊小朋友寫,我見有些學校有謝師宴/畢業聚餐呢!!
其實由插班開始,短短這2年來,學校比左Bovie好多回憶....
畢業後孩子們都各散東西了..........Bovie 都說不捨得先生和同學..........希望bovie 與德朗能keep in touch 呢!!!

holongmama,
i see....轉校後多d上來傾下計呀~~~     

法子,
sure!sure!   
該用戶已被刪除

德朗mami,
Bovie 好想參加學校個暑期班呀,除左d行常課程外,我係出面同佢報左自信班,Jass,小廚師,參觀&親子班etc...所以仲plan緊.....(難得佢咁中意學校,況且過埋暑期上小一後,好小再會番幼稚園架la......所以都想滿足下佢law.....)
Bovie 仲話升左小學都要番迦南跳舞班tim      (佢真係好中意學校...難捨難離...)
該用戶已被刪除

大家好,我都係tko既家長,仔仔今年要報幼稚園喇。大家可唔可以比d意見我,迦南好唔好?d老師有心機&愛心嘛?小朋友鐘唔鐘意番學?校風如何?
thx a lot  

mimi&longlong,
Bovie 一邊箱祈待小學,另一邊箱又掛佢幼稚園....佢個種心情我都明白0既...雖然佢好鐘意係學校學跳舞,不過上左小學好似over 左年齡唔join得lu.....唯有出去學la..........
原來德朗都中意整野食,如果你知到邊度有依d班上,記得報料我知呀~因為Bovie都好中意架!到時可以一齊玩呀~~~         
該用戶已被刪除

德朗mama,
恭喜long long 考入仁紀!!!!我都登你開心呀~~     
畢業生費我交了,$300...差不多laa,因為有聚餐係會貴d嫁,又有特刊,VCD.....係咁常下law....
唔知係聯校 or 分校聚餐呢?分校會好d, 聯校好多人呀   
依家Bovie番學係婆娑家出發..好遠,係自已家青衣出發就近d......但係番PM麻...唔駛早起又唔趕...遠d都OK
but..第日st andrew 番8:30,要7:15出門口,6:00要起身,早餐,換衫...etc.....好似如臨大敵咁,我都快din了!!!!   
該用戶已被刪除

mimi
bovie要6點起身,我仲要比佢早.....      到時我變左panda唔好唔認得我.....       
聚餐"通常"都同家長一齊架喎....註*只係"通常"炸      我都唔知tim...問下莫主任先           
該用戶已被刪除

mimi&long,
原來聚餐for kids only 架~

該用戶已被刪除

今日問左miss chow,原來散學禮個日小朋友係學校聚餐咁樣.....   

我個仔仔2007-08 會入讀幼稚園, 可否分享下有關迦南的課堂安排, 教師質素等等....

Thank you!     
‹ 上一主題|下一主題