用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 論盡溜冰 part 3
樓主: do-re-me
go

論盡溜冰 part 3   [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+cmarcus+於+12-09-27+發表雖

原帖由 do-re-me 於 12-09-27 發表
跟住要學axel了!跳到未?
.哈哈,未學呀。佢忙完個ISU後又要排Skate HK,有排都冇時間學5級野。

引用:唔好意思,請容許我成日講埋d離題野,因為

原帖由 do-re-me 於 12-09-27 發表
唔好意思,請容許我成日講埋d離題野,因為如果在小学雜談或全港小学果邊講,一定比人插到飛起,学校d人好虛 ...
唉!25同虛偽的人,周圍都係,BK太open。

上左高小,間間學校都排山倒海咁「質」野比學生,好似荒死質你唔飽咁。我女的扮國際學校都玩認真,你女學校一定唔輸舌。我好明白你。努力!果日你問我係咪去左冰場,真係大家心照啦。學業一定行先。而我大女,second係flute, then piano,hea住吊鹽水式skating。

唉!又因為個大女忙,間接令細女練習時間都少左,學得好慢,都係我唔好,生3個又冇本事請4個工人一對一貼身照顧,否則細妹細佬日日都蒲冰場啦,哈哈哈!

引用:Quote:原帖由+do-re-me+於+12-09-27+發表唔

原帖由 小豆媽 於 12-09-27 發表
唉!25同虛偽的人,周圍都係,BK太open。

上左高小,間間學校都排山倒海咁「質」野比學生,好似荒死質你唔 ...
仲有do re me,本世紀偉大發明「whatsapp」,一定幫到你減壓,申吓會好好多!

Do re me,

不如開個論盡溜冰whatsapp 版啦

引用:Do+re+me,不如開個論盡溜冰whatsapp+版啦

原帖由 ThanksMami 於 12-09-27 發表
Do re me,

哈哈!搶BK生意,good suggestion!

回覆:小豆媽 的帖子

我老公話,3個仔女,細仔學溜冰最快最好力。
大家姐膽小腳軟,二女肥妹仔論盡,細佬初初好R底,但出冰面10min,已經可自己行冰,如果有時間同佢「行」多幾次,而佢又肯玩的話,應該好快識「溜」。
不過,我係唔會咁早比錢佢「學」的。

引用:唔使人陪自己溜,我已覺得叫做識。佢太細膽

原帖由 frenchfries 於 12-09-27 發表
唔使人陪自己溜,我已覺得叫做識。佢太細膽。已學9堂,重未可以唔使人陪自己溜。我地大人又唔識無法同佢練 ...
如果你唔介意消費高小小, element有得租企鵝仔比小朋友推住行,好好玩的,租企鵝大約$20-$30一個鐘,租鞋$10,溜冰就$6一分鐘,拍八達通計時間,注意:以上收費係自己玩,唔係學

引用:我老公話,3個仔女,細仔學溜冰最快最好力

原帖由 小豆媽 於 12-09-28 發表
大家姐膽小腳軟,二女肥妹仔論盡,細佬初初好R底,但出冰面10m ...
我一早已經同你講睇好你細仔,掂

cmarcus 發表於 12-9-27 19:57
雖然好監粗,但總算pass左。

果然勁呀, 好彩你女同我女唔同歲數, 否則我女肯定嚇到腳軟..
~不要計較生命中不足的地方, 反要珍惜生命裹擁有的一切~ ~ 我們往往忙於計劃明天, 卻忘記珍惜今天巳擁有的, 彷彿我們從未好好活在今天~ ~ 不要窮盡一生去賺取財富, 最終只會耗盡財富去重整健康 ~

小豆媽 發表於 12-9-28 00:00
哈哈!搶BK生意,good suggestion!
好提議, 電話上BK比較唔穩定, WHATSAPP真係唔錯既提議.
~不要計較生命中不足的地方, 反要珍惜生命裹擁有的一切~ ~ 我們往往忙於計劃明天, 卻忘記珍惜今天巳擁有的, 彷彿我們從未好好活在今天~ ~ 不要窮盡一生去賺取財富, 最終只會耗盡財富去重整健康 ~

引用:我老公話,3個仔女,細仔學溜冰最快最好力

原帖由 小豆媽 於 12-09-28 發表
大家姐膽小腳軟,二女肥妹仔論盡,細佬初初好R底,但出冰面10m ...
你個仔對部剷雪車的熱愛令我念念不忘

引用:Do+re+me,不如開個論盡溜冰whatsapp+版啦

原帖由 ThanksMami 於 12-09-27 發表
Do re me,

咁我地響衣度仲講唔講?

引用:Quote:原帖由+do-re-me+於+12-09-27+發表跟

原帖由 cmarcus 於 12-09-27 發表
.哈哈,未學呀。佢忙完個ISU後又要排Skate HK,有排都冇時間學5級野。
上次你都係咁講,我唔信

do-re-me 發表於 12-9-27 21:06
唔好意思,請容許我成日講埋d離題野,因為如果在小学雜談或全港小学果邊講,一定比人插到飛起,学校d人好虛 ...
讀書雖然重要, 不過都係放鬆D啦香港人, 讀書生涯實在太漫長, 最緊要培養到佢讀書興趣, 嚇怕左佢仲衰..

引用:Quote:cmarcus+發表於+12-9-27+19:57+雖然

原帖由 veroshea 於 12-09-28 發表
果然勁呀, 好彩你女同我女唔同歲數, 否則我女肯定嚇到腳軟..
其實佢4級真係唔係好得,d jump 。sit spin 都好d, 所以如果skate hk有對手,佢就一定輸硬。

回覆:論盡溜冰 part 3

hi~吾該~我想問下..小朋友除左去冰場練習!仲有冇其他方法或器材 練習?例如訓練平衡力之類..

cmarcus 發表於 12-9-28 10:14
其實佢4級真係唔係好得,d jump 。sit spin 都好d, 所以如果skate hk有對手,佢就一定輸硬。

...
放心啦, 我相信佢係香港史上最細既4級溜冰健兒, 應該都無咩對手架啦...

pigletkwan 發表於 12-9-28 14:36
hi~吾該~我想問下..小朋友除左去冰場練習!仲有冇其他方法或器材 練習?例如訓練平衡力之類..

...
同佢去踏單車, 或者俾佢行D路膊..

醒目開學勳章

pigletkwan 發表於 12-9-28 14:36

...
自己在屋企跳下,等彈跳力好d or 大陸有陸地課﹗

引用:Quote:原帖由+小豆媽+於+12-09-28+發表我老

原帖由 do-re-me 於 12-09-28 發表
你個仔對部剷雪車的熱愛令我念念不忘
我個仔,對所有有碌冇碌的車都好熱愛。
得閑帶佢比你玩吓,好肥美,45磅。

‹ 上一主題|下一主題