用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 九龍塘迦南開始call waiting 啦!
樓主: sarubuta
go

九龍塘迦南開始call waiting 啦! [複製鏈接]

回復 7# sarubuta 的帖子

我個衰仔都是六月b, 都要多謝你開怩個post我先知道他們call waiting。跟住寄求位信比他們,沒想到她們真的收到信後比位我!另外金巴個間都有寄我仔仲上緊個度playgroup。我打去問,個職員話第一批waiting call完了。無so我

唔好咁客氣, 大家上BK都係互相交流o下

金巴我之前都有排佢Sat playgroup, 但收到電話通知有位當晚我就收到waiting 信, 因為sat 囡囡本身返緊一個我們好鐘意的playgroup, 佢又唔收囡囡, 所以即刻話唔要playgroup啦!  估唔到咁快call waiting又有份.

原來大家都係六月b, 想八下你決定比仔仔讀呢間, 定都等其他在後面更心儀的?

原帖由 cocochen2511 於 11-12-15 21:07 發表
我個衰仔都是六月b, 都要多謝你開怩個post我先知道他們call waiting。跟住寄求位信比他們,沒想到她們真的收到信後比位我!另外金巴個間都有寄我仔仲上緊個度playgroup。我打去問,個職員話第一批waiting call完了。無so我 ...

回復 1# sarubuta 的帖子

我仲報了york, sc,九龍靈糧堂 and LH. 之前一直無offer, 所以報多幾閒咯!還打算報km!
現在有就安心點,之後的有就中獎,無都可以接受

我個仔不太肯學也!一逼他就發爛,in得唔好! 同齡小朋友做到的指令好多他都唔做!真是無他副!
所以之後的只是去見識下,除非又甘好彩waiting call中我地啦!
開頭都只是打算報半日,但現在覺得全日都好噢! 他甘自我中心不理其他人,希望返學可以令他開竅!好驚他自閉啊!

回復 47# zcmg.madonna 的帖子

Thanks your support.
But today I surf Cannan's website, they said Fu Wing branch is full already

九龍塘金巴倫道迦南 2012 half day class ,I live in TKO, do u know how much is the school bus? How about the school fee? Is it $3040x11? How about other expensive per year?
Thanks

Cannan mamas, can you tell are there any extra curricular activities on Saturdays or weekdays?

菠蘿媽媽 發表於 11-12-16 16:47
Thanks your support.
But today I surf Cannan's website, they said Fu Wing branch is full already :na ...

Kowloon Tong兩間和富榮都full,  當然係咁寫, 因好多人on waiting, 但細B都可以報(5/1 download form), 始終到後面名D的學校出result, 就會有人轉軚, 細B就有機會啦!  加油!

cocochen2511 發表於 11-12-16 14:55
我仲報了york, sc,九龍靈糧堂 and LH. 之前一直無offer, 所以報多幾閒咯!還打算報km!
現在有就安心點, ...

傻啦! 邊有咁易自閉, 你仔仔比較有性格je.  慢慢來, 會見到小朋友進步的.

同埋, 作為6月BB, 識做同齡的O野都唔足夠令小朋友有offer, 我囡囡係好聽指令的小朋友, in Cannan 時有講o野, 走時仲推埋椅, 結果都係同你一樣等call waiting 先有offer, 太多小朋友去考, 運氣可能才是最大的實力.  現在你有兩個offer, 都可以加入煩點選校的行列啦!  過一兩個月再in 的, 小朋友表現又會唔同.  我見今日我個女同個多月前interview 的佢已經又進步不少, 也明白老師點解會選3-4月BB多過6月B.  所以, 你仔仔只係未warm up, 可能會有最心儀的offer 呢!

我冇報york, 唔太like 佢.
KM 本來唔識佢, 留意佢原自在屋企樓下見佢校車, 之後發現口碑唔錯, 做了唔少功課去了解佢之後唔打算報, 因為不是直升K1, 只有約70%人在開學幾個月(Nov)收到offer, 到最後就會有約50% 留下升K1, 我覺得PN應該係一個ok的backup, 進可攻, 退可守, 如果唔一定升得番, 出年9月報名時又要報晒好多間K1, 考K1競爭和壓力好大, 同埋唔like 佢飛走D"冇咁好"的小朋友, 咁好似佢係要好的input 就有好的output, 畢業生叻又是否學校功勞?
九龍靈糧堂報o左, 不過上星期已打去學校話放棄, 唔去in 啦!

SC 會去見識o下

LH 就未必去in

我一向prefer 全日, 但大部份名KG都係半日, 好難choose.  你仔仔平時邊個湊?

sarubuta 發表於 11-12-18 01:34
Kowloon Tong兩間和富榮都full,  當然係咁寫, 因好多人on waiting, 但細B都可以報(5/1 download form),  ...

Thanks for your support and advice.
I will try to apply on 5/1
‹ 上一主題|下一主題