用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 德望簡介會
樓主: bon_bonny
go

德望簡介會 [複製鏈接]

正如在小學那邊見到一條thread講, 每年學校報名/放榜時間都會有d 家長故意出來抹黑學校, 希望減低競爭…..小心小心…

(請不要對號入座)

好緊張, 囡囡聽日interview啦, 希望佢all good啦

大家都加油呀!!

Good Luck to everyone and wish to see you in GH campus next year!

各位準GH師妹加油!! 記得父母的問卷都會計分的。

我其實最擔心係呢部份. 請問你仲記得問卷大致上嘅內容嗎? Thanks!

原帖由 國家 於 11-11-25 11:35 發表
各位準GH師妹加油!! 記得父母的問卷都會計分的。

同埋不用早到, 舊年經驗早到只可在校門外排隊….帶定d野俾小朋友等侯時消磨時間….去年學校沒有開放遊樂設施俾小朋友玩 (因為實在太多人!) 有d家長便投訴學校冇野entertain佢小朋友令佢小朋友interview表現欠佳....

回覆 66# Syamky 的文章

揾來賴!
使唔使搬去Disney隔離呀!?

小朋友定性俾活潑更難囉!!

上年係我老公填的, 問題大致係問父母對子女的期望, 教學理念, 課外活動等, 一張A4紙, 不過不知道今年的interview模式會否更改, 上年大約是8-10個小朋友一齊group in.

Thanks for your info. Much appreciated!

原帖由 國家 於 11-11-25 12:44 發表
上年係我老公填的, 問題大致係問父母對子女的期望, 教學理念, 課外活動等, 一張A4紙, 不過不知道今年的interview模式會否更改, 上年大約是8-10個小朋友一齊group in. ...

原帖由 Syamky 於 11-11-23 15:03 發表
德望係一間好著重德育的學校, 學校好強調要train d 女孩做”elegant lady” throughout 15 yrs’ education. 例如幼稚園老師會教小朋友女仔的基本manner, 穿裙子坐下要自己掃好裙子坐. 而且會教導小朋友有愛心, 如小 ...

Thanks for ur information

原帖由 applegun 於 11-11-24 21:19 發表
我感覺德望KG不如大家講得甘好喎,小學和中學是不差,這點可以認同,但是KG我真是好保留,1)簡介會....好聽正常,比錢搵人寫正常來講都唔會寫得唔好吧,hardsell  學校喎, 所以這點我不認同簡介會好就=KG好, 2)親身經歷:報 ...

多謝你令我囡囡可以多個機會呀!

我都係咁話!thx for giving my girls chance! I am very nervous for tomorrow interview
‹ 上一主題|下一主題