用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 愛秩序灣官立小學 16網唔催谷學校
樓主: SmellyChu
go

16網唔催谷學校 [複製鏈接]

http://www.bookofschool.com/scho ... &action=compare

16校網排第五

回復 nicksonma 的帖子

請問在那裡可以找到愛官開放日資料和時間, 須要預先登記的嗎? 謝謝.

lawmanx 發表於 13-9-18 23:32
回復 nicksonma 的帖子

請問在那裡可以找到愛官開放日資料和時間, 須要預先登記的嗎? 謝謝.

我係自行打電話去學校查詢同登記既.

後來我仔幼稚園都有單張比我地, 佢網站就無寫.

開放日係 21/9 10-11:30am.

醒目開學勳章

回覆:16網唔催谷學校

我女上年都係得15分round 1入左愛官的,今年剛小一!

我想問愛官係咪只有30個B1位呢

今日參觀完,老實講,純粹呢個活動感覺真係麻麻。

引用:今日參觀完,老實講,純粹呢個活動感覺真係

原帖由 SmellyChu 於 13-09-21 發表
今日參觀完,老實講,純粹呢個活動感覺真係麻麻。
但三位女畢業生上台演講那環節令我們很感動,有即刻想遞自行表格的衝動!

小親善大使們都很乖巧

咁我都覺得今日見到嘅當值學生都幾乖幾有禮貌。

回覆:SmellyChu 的帖子

我今日參觀完都覺麻麻, 半小時根本唔够參觀,上落樓梯都要時間!好似鴨仔團,一入去課室已比人叫走, 話時間唔够!好似赶收工!我係綠組跟錯左人, 盧老師唔識帶隊, 去錯左課室,同其他組撞到七彩, 又無講解,去到就走好唔得

引用:我今日參觀完都覺麻麻,+半小時根本唔够參觀

原帖由 nicksonma 於 13-09-21 發表
我今日參觀完都覺麻麻, 半小時根本唔够參觀,上落樓梯都要時間!好似鴨仔團,一入去課室已比人叫走, 話時間 ...
其實佢之前有晒登記,知道晒人數, 初初分四組都好地地, 但介紹用了一小時,半小時參觀又上又落真係唔得, 先由4樓行去一樓接小朋友已需要時間,再行上4樓逐層參觀落去, 我唔明點解唔先參觀完先接小朋友,或由下至上參觀唔使浪費時間行樓梯。
再者一到11:30就完完全好像唔憂做咁, 比我感覺好無heart, 唔搞好過搞。
唯一可取之處係學生睇落几乖純品

引用:Quote:原帖由+nicksonma+於+13-09-21+發表

原帖由 nicksonma 於 13-09-21 發表
其實佢之前有晒登記,知道晒人數, 初初分四組都好地地, 但介紹用了一小時,半小時參觀又上又落真係唔得, 先 ...
課室都好大, 海景一流

我老公話當佢係一個政府部門就會易接受啲。其實今日係咁旋風式咁睇完間學校,我都係對啲班房同設施冇咩特別印像。我諗安排上唔接埋啲細路睇會好啲。
我覺得佢係一間會提供一般基本需要嘅嘢俾學生嘅學校。反而我覺得啲家長義工仲落力/好傾過啲老師。同埋今日一行我感受唔到啲老師嘅愛心。

引用:我老公話當佢係一個政府部門就會易接受啲。

原帖由 SmellyChu 於 13-09-22 發表
我老公話當佢係一個政府部門就會易接受啲。其實今日係咁旋風式咁睇完間學校,我都係對啲班房同設施冇咩特別 ...
完全同意。尤其係我呢個綠組比人當鴨仔帶團

回覆:nicksonma 的帖子

我紅組都係鴨仔喎

回復 lily233242 的帖子

我都係紅組,你係邊間幼稚園,明我定培理

其實我對呢間學校都係心大心細,環境上都幾好,而且我屋企對面就係呢間學校,真係好近,但聽完簡介又覺得佢0的課程同其他熱門學校差一0的,加上0的老師好似感覺麻麻地唔夠熱心

Hello All , Many thanks for yr valuable comments , now my son is k2 …愛官系我preference

想請問,現時女兒係九龍東讀K,方便公公婆婆照顧,但小學,我打算番返東區讀,亦打算報讀愛官,但K無係東區讀會吾會無機會派到?

bobbob  派小學係跟屋企地址,唔係跟kg地址  發表於 13-10-20 21:33

我仔現在讀緊小一, 功課每日會有5-7樣左右, 中文每教完2課就會有評估, 數學就教一本課本就評估2次左右, 英文就會堂上即場評估,係無得溫習, KEKE....中美默書每星期因各一次 大約係咁....

醒目開學勳章

引用:我仔現在讀緊小一,+功課每日會有5-7樣左右,

原帖由 vicky_hin 於 13-11-28 發表
我仔現在讀緊小一, 功課每日會有5-7樣左右, 中文每教完2課就會有評估, 數學就教一本課本就評估2次左右, 英 ...
我女都係小一啊,你仔讀邊班呀?

vicky_hin  我仔讀筲崇真..你女呢?  發表於 13-12-2 10:37
‹ 上一主題|下一主題