用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 9/2009入讀保良局羅氏基金中學請進
樓主: MaMaTracy
go

9/2009入讀保良局羅氏基金中學請進 [複製鏈接]

原帖由 小咖哩 於 09-4-14 18:56 發表
哦,原來今年無貼係牆度...唔想有數得計...

係呀..應該無貼出黎..不過Miss張台就有膠盒仔載相用...見到都放左幾多下...不過唔知註冊完未呢

hi 各位mama,

好耐冇上嚟啦, 其實我想問吓中一入學前試, 係考啲咩科目? 係唔係中英數?

thanks!

MaMaTracy,

你好! 我都黎報到了...我阿仔都係9月入Laws讀F.1 , 有關中一編班試是考中,英,數三科. 我已經準備好晒d中一入學前考試 paper 比阿仔係這段提早暑假時候娛樂..娛樂!!
今日同事又醒左10幾本比我.....阿仔可以好好享受啦!

hi,

點解仲未收到有關中一編班試嘅通知書?通常幾時會收到資料架?另外幾時會有收到書單?

有冇mama可以話俾我知呀

唔該唔該

JSCfamily,

妳好呀!! 嘩, 做咁多 , 我都係俾阿仔每做d咋, 冇計啦, 我要返工, 睇唔到咁多, 希望阿仔到時考試醒目d

原帖由 JSCfamily 於 09-6-24 10:45 發表
MaMaTracy,

你好! 我都黎報到了...我阿仔都係9月入Laws讀F.1 , 有關中一編班試是考中,英,數三科. 我已經準備好晒d中一入學前考試 paper 比阿仔係這段提早暑假時候娛樂..娛樂!!
今日同事又 ...

mamatracy,

我比阿仔每日做中英數各一份, 另外再加d英文 exe, 當是溫習姐, 我怕佢放假放到所有野都忘記!

佢都肯做, 我有同佢講7/14的考試是幫吓d學妹學弟..又可以幫到自己! 唔知佢明唔明白..但係佢都肯去做練習!

我都係呀 仲未收到學校通告.. 6月底時我有打 去學校問, 佢地話整緊通告,好多會寄比我地喎! 留意信箱!

原帖由 MaMaTracy 於 09-7-2 18:07 發表
JSCfamily,

妳好呀!! 嘩, 做咁多 , 我都係俾阿仔每做d咋, 冇計啦, 我要返工, 睇唔到咁多, 希望阿仔到時考試醒目d

我都係俾阿每日各做一份咋, 我同佢講14/7考試都好緊要架, 佢話知喎, 不過我都驚佢考得差

原帖由 JSCfamily 於 09-7-3 12:36 發表
mamatracy,

我比阿仔每日做中英數各一份, 另外再加d英文 exe, 當是溫習姐, 我怕佢放假放到所有野都忘記!

佢都肯做, 我有同佢講7/14的考試是幫吓d學妹學弟..又可以幫到自己! 唔知佢明唔明白..但係佢都肯去 ...

MaMaTracy,

星期六(7/4)始終收到學校的通告了, 好多野都係要7/14果日攪掂, 你收到未呀? 7/14有中一簡介會到時你會出席嗎?

還要影好校服相交俾學校做學生證, 開始忙啦!

小女兒升中三啦, 希望能將中一及中二的書本平價出讓, 有興趣者請pm 我.

JSCfamily,

收到啦

會呀, 到時會出席。係啦, 我諗住聽日返小學攞畢業證書後去買校服, 唉, 仲諗住等阿仔減吓肥先買添

原帖由 JSCfamily 於 09-7-6 11:08 發表
MaMaTracy,

星期六(7/4)始終收到學校的通告了, 好多野都係要7/14果日攪掂, 你收到未呀? 7/14有中一簡介會到時你會出席嗎?

還要影好校服相交俾學校做學生證, 開始忙啦! ...

MamaTracy,

我諗住先買左恤衫來影相, 8月中至尾才去買條長褲(我驚阿仔會高,到9月時又不合著), 而且遲d仲要再去買運動衫呢!

7/14可以跟相認一吓,可以一齊坐啦! 有伴一起...

原帖由 MaMaTracy 於 09-7-6 14:19 發表
JSCfamily,

收到啦

會呀, 到時會出席。係啦, 我諗住聽日返小學攞畢業證書後去買校服, 唉, 仲諗住等阿仔減吓肥先買添

大家好aR!我係升中一Ge "CrystalChan2178" aR!
我Choose左保良局羅氏基金中學aR!
http://img134.imageshack.us/img134/5739/fe6e0ab1a7a2cb1b3c81e7a.gif

CrystalChan2178,

歡迎你加入!

你的小朋友是男仔定女仔呀?

我果位是男仔都係升中一的...

原帖由 CrystalChan2178 於 09-7-6 14:44 發表
大家好aR!我係升中一Ge "CrystalChan2178" aR!
我Choose左保良局羅氏基金中學aR!

我係小朋友尼aR!唔係大人... :;pppp:
http://img134.imageshack.us/img134/5739/fe6e0ab1a7a2cb1b3c81e7a.gif

唔好意思..攪錯左! sorry! 咁你係女仔黎啦!

原帖由 CrystalChan2178 於 09-7-6 15:36 發表
我係小朋友尼aR!唔係大人... :;pppp:

係aR!我係女仔...
原帖由 JSCfamily 於 09-7-6 15:45 發表
唔好意思..攪錯左! sorry! 咁你係女仔黎啦!

冇Lo冇Lo....Today 7月7日,,我派左新界西貢坑口區鄭植之中學.....

請問各位LFC家長可唔可以分享小朋友校園生活?因為我諗住聽日試吓同阿仔叩門。

各位升中一的家長:

記住今晚家長會呀!

JSCfamily,

今晚聽完幾位老師嘅講解, 我就好擔心阿仔到時會吸收唔切啊 係呢, 阿仔係黃社, 妳個小朋友呢, 係咩社

原帖由 JSCfamily 於 09-7-14 09:52 發表
各位升中一的家長:

記住今晚家長會呀!
‹ 上一主題|下一主題