用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖母無玷聖心幼稚園 沙田聖心k1-2007
樓主: irenebaby
go

沙田聖心k1-2007 [複製鏈接]

Re: 沙田聖心k1-2007

我叫天樂仔,希望大家天天快樂

Namson,
唔該晒,等我睇下先,多謝您的意見!
樂樂好鍾意玩水,1歲幾帶佢去泳池佢好開心,睇都唔睇想跳落水了,第2次帶佢去沙灘玩仲得人驚,想沖出大海,我捉佢返來叫佢坐船仔,所以睇下自己有無時間同佢報些游水班,但我一定要睇住佢,因為都怕危險

Maggie,
我歲半先報,報沙田呀!!!咩通利咁恐怖1歲報定都無位!!!
我報左1).沙田  2)尖沙咀 3),九龍灣
睇下到時邊到有位 or睇下您有無咩好介紹啦

Namson,

我地上左十堂, 十堂裹有唱歌仔, 做下動作, 學過d音樂符號, 聽莫札特同貝多芬d歌去認識拍子同大細聲, (唔好諗到咁深, 其實 twinkle twinkle little star 巳經係貝多既作品)。用簡單既敲擊樂去打拍子,認識過d樂器名,等等。有d部分亞囝會無咩興趣,但三歲細路,我唔會對佢有要求。個人覺得,如果你個小朋友係好活躍,千其咪去,亞囝有個同學就係咁,上堂自己有自己玩,唔聽導師講。(又係純粹個人意見)。

zimpy,

因為我只要求sat am, 佢只係話有weekday pm or evening, 原因係地方細,唔知幾時有 classroom 係sat am 會available. 所以叫我上weekday class, 如果唔係等到過左3歲半就大過頭無得上。我梗係唔上weekday啦,weekday我要返工,親子班唔係由父母親子,有咩意思?不過聽人講尖沙咀 無咁誇張,一定ok,放心

唔好講倒好介紹咁誇張啦,我只係將個人經歷share下,有咩錯漏請多多指教  

好多音樂班呀,我都諗下葉氏, 睇下佢興趣先算
不過我一心比佢學芭蕾舞, 但現未夠3yrs無得傾, 羅逸雅定毛妹好 ?

HI 怡兒,

桐桐返朗研社PG, 隆亨女青係 PG嗎
桐桐樂園 PART 3, 有時間歡迎參觀

嘩.o甘快諗o甘多課外活動比佢地, 死啦, 我都未諗到tim, 但我見桐桐好似mug都鐘意玩下,  等我搬好屋問下佢想學咩先

joeszewai,

昨晚12:30至收互, 今晚未攪, 但都攪到9點幾

pat614,

唔洗緊張, 小朋友未夠3歲可以慢慢諗, 因為好多活動都要3歲先可以join.
我小朋友係1月出生, 仲要係3號, 真係超大囝.

maggie,

我book沙田都係想近d,我又係要返工,一定要星期6,日先得閒,咁我諗沙田都涷過水,咁去尖沙咀都叫方便,搭火車到尖東站落車,睇下到時邊到有位,我都係諗住報d活動比佢玩下,睇下佢比較鍾意邊款

另外請問您地知唔知聖心返學著咩色鞋呀!我諗住行街睇中就買定先ma

maggie_tsui,

多謝妳o既分亨.不過妳個囝唔係最大,因為我個囝係03年12月出世.

Hi maggie,
聖心返學著黑色皮鞋, 運動鞋就要係學校買。

我細仔今年9月都係聖心 k1(am) , 各位多多指教
[img align=left]http://i55.photobucket.com/albums/g145/canalin/1322113_3741476.gif[/img]

Namson,

原來你小朋友先係大哥哥

各位, 永安聽日開始 on  sale, 果度都有d黑鞋可以選擇  

maggie_tsui,

其實我小朋友仲係好bb,所以至比佢今年入讀k1.
如果妳去買皮鞋,記得要預大d,因為小朋友大得很快.

WAIMAN,

請問妳小朋友有冇搭校車,如果有的話要幾多點起身等校車. thanks!

Hi! 我囡跟桐桐一樣是 pm class

不如統計一下am & pm class 同學仔 :
AM :
Bobokong’s Daughter
Crystal’s Son
Irene’s Dauhgter
Joe’s Daughter – 臻記
Maggie Tsui’s Son
Namson’s Son
Zimpy’s Son – 天樂仔
怡兒’s Baby

PM :
Pat’s Daughter – 桐桐
Janice's daughter

終於有人讀下午班了

你們好!我個囡今年9月讀k1上午校....我住大埔,grandma和婆婆都係住沙田.....但我都未諗到阿囡跟返我or grandma湊 ....現時我就火炭返工但公司好唔掂....唔知做到幾時?

Updated :

不如統計一下am & pm class 同學仔 :
AM :
Bobokong’s Daughter
Crystal’s Son
Irene’s Dauhgter
Joe’s Daughter – 臻記
Maggie Tsui’s Son
Namson’s Son
Zimpy’s Son – 天樂仔
怡兒’s Baby
TPL'S Daughter
Wai Man's Son

PM :
Pat’s Daughter – 桐桐
Janice's daughter

下, 唔係亞"fa"
阿臻而家pg 著校服, 我就諗著運動鞋一定中, 走去"江博士" 到買左2對, 預大少少, 唔係話唔啱洗呀o華.  

pat
o廿慘呀, 我都係, 8-9, 今日見客就10:00, Crazy WORKING HOURS !!!!!, 好惡頂, 放工連野都唔想食就撻左張梳化到不醒人事, 以前諗著轉D大行好D, 仲死, 又2:00AM.  您要唔要TRAVEL ?
第日都唔知點睇功課

JOE

‹ 上一主題|下一主題