用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 史丹福泳會
樓主: MF
go

史丹福泳會 [複製鏈接]

Re: 史丹福泳會

我囡囡在K3冬天至現在二年班,都是在史丹福泳會學游水,那些教練非常嚴謹,所以囡囡在短短年半間已學懂了四式;現在是泳隊訓練班了。但我朋友的兒子在其它地區的史丹福泳會學游水,但那些教練非常就不大好。王大力是泳隊教練又如何,他最多衹能教授約10個小朋友,其它小朋友都是由聘請教練教導。而且有些教練離開史丹福泳會後,便到其它泳會教授。所以不能夠單看游會好不好而決定。

老實說....我在沙田史丹福教...8 lesson for 1 個課程..
我教自由式初班通常2-5 堂就學識..(要see age)...
選泳會唔好think 多堂就係好..
有時你不如問下其他人各泳會較出名d ge coach 好過.
點都有d 保證..因我自己見太多new coach 經驗不足..
不過小弟主要都係教背,蛙,媟式多...
宜私人教練...$300 其實合理..係公價...
我自己收$350-$400 都有

我囡囡在大力游泳會學游水,雖然唔係王大力教,但佢d教練質素都幾好(囡囡跟過恩姐姐, 許教練, 劉教練)

佢請d教練,應該一定過到佢個關,佢本人咁叻,請人的要求都會幾高的

da 寫道:
我囡囡在K3冬天至現在二年班,都是在史丹福泳會學游水,那些教練非常嚴謹,所以囡囡在短短年半間已學懂了四式;現在是泳隊訓練班了。但我朋友的兒子在其它地區的史丹福泳會學游水,但那些教練非常就不大好。王大力是泳隊教練又如何,他最多衹能教授約10個小朋友,其它小朋友都是由聘請教練教導。而且有些教練離開史丹福泳會後,便到其它泳會教授。所以不能夠單看游會好不好而決定。

史丹福 – Wanchai
Can I stay at the swimming pool?
自由式 – Advance Class
Any Comment?
HIMAMA

豬兜媽媽 :

我個仔都是在大力游泳隊,請問 E 隊的劉教練及許教練有什麼分別?[quote]
豬兜媽媽 寫道:
我囡囡在大力游泳會學游水,雖然唔係王大力教,但佢d教練質素都幾好(囡囡跟過恩姐姐, 許教練, 劉教練)

佢請d教練,應該一定過到佢個關,佢本人咁叻,請人的要求都會幾高的

我囡囡係參加泳班, 未入泳隊ga!至於教我囡囡個位劉教練,應該冇教泳隊的  ^ -- ^

EmilyDavey 寫道:
豬兜媽媽 :

我個仔都是在大力游泳隊,請問 E 隊的劉教練及許教練有什麼分別?[quote]
豬兜媽媽 寫道:

May I know the telephone number of 大力泳會? Many thanks.
HIMAMA

HIMAMA 寫道:
May I know the telephone number of 大力泳會? Many thanks.

Thank you 豬兜媽媽, I will call them tomorrow.
HIMAMA

Pochaccodog 寫道:
RAYMOND SIR,

我相信你本身是一位好的游泳教練, 亦已經好有經驗, 不如你分享下史丹福泳會的經營模式比各位家長知道, 等大家多個參考吧!

1. many centre in school
2. 越學越貴

Pochaccodog多謝你先,
好既教練就唔敢當,我祗係有些少個人心得姐,對於史丹福既經營模式係點我唔係太清楚,不過好多小朋友學到既野就響我角度睇就唔係話太理想,可能佢地既原意係想多d小朋友識游水,但管理方面可能有點點出入而形成今日咁,因為我聽過史丹福招請既教練中有某一些係連游水都唔識既,我個人覺得游水唔勁唔緊要,但最基本一定要識游,如果自己都摸到水感點樣可以教到好既技術俾d學生呢?我咁講可能有d得罪人,但我對教游既熱誠都頗大,唔想見到有人影響教游泳呢行既名譽.
佢地為搵錢而開一d低價黎吸引生意,佢地咁做唔止影響我地呢行既教練,仲影響埋家長及小朋友對教練既睇法同埋阻礙到學生既進度.以上都係我個人睇法,未知各位家長是否咁認為

My son is now studyig at 沙田史丹福, but he already  learnt total 10 lessons in private teaching, i.e. HK$300/lesson.  For me is quite expensive, but if my son can understand the technic of how to swim is worthwhile.

However, it seems that he only learn a lilttle bit.  Hope he can improve for coming lessons, otherwise, I don't know whether I can keep on letting him to learn another extra 8 lesson in Nov or not?  (also afraid winter is comming)

‹ 上一主題|下一主題