用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 荃灣浸信會幼稚園家長-chat room, 入來傾傾吧.Part VII ...
樓主: christina
go

荃灣浸信會幼稚園家長-chat room, 入來傾傾吧.Part VII [複製鏈接]

Re: 荃灣浸信會幼稚園家長-chat room, 入來傾傾吧.Part V

010 寫道:
我都係到啦
呢句係仔仔打的:
仔仔中意"甲蟲王者"
浩彥媽咪快d答仔仔,你係浩彥媽咪啦   

=====================
家長協作時間
christina=24.11.06(10:15-11:00)
必必=30.11.06 (10:15-11:00)
010= 28.11.06 (10:55-11:45)
mcphee= 30.11.06 (10:15-11:00)
yiuyo= 28.11.06 (10:15-11:00)
yanyanmama= 30.11.06 (時間唔記得 )
oiyingdaddy=23.11.06 (10:15-11:00)媽咪教親子yoga

是否得k3有家長協作, 如果k1/k2有, 即
carmen=
summer= 25.11.06 (1:20-2:00) 觀課
eric-papa= 1.12.06 (9:15-10:00)
CL322 =
maku = 28.11.06 (1:20-2:00)

無上2日,追版追到氣咳! bbq我要下星期才知道能否出席,因為果日阿女下午要跳芭蕾舞同返小童軍,如果請唔到假,就要5、6點先入到去,得bbq無嘢玩驚阿女會悶。如果要訂位就唔好等我地,或者到時我地入去先「搭檯」

Christina,我無記錯妳女女是紀婷嗎,原來佢同阿女好Friend,今朝排隊既時候,咬耳仔成6、7分鐘,跟著拖手行樓梯上課室。

醒目開學勳章

Re: 荃灣浸信會幼稚園家長-chat room, 入來傾傾吧.Part V

必必
緊係,無得帶心愛的薯片嗎
點解係14粒魚蛋?係咪小朋友+家長+老師一人兩粒,似乎幾種食物都用唔同數量.到時點分呢

christina
都要大家傾掂先得囉...但我多數放新年,佢多數放聖誕,出外旅行我地都在暑假,好似今年咁我放八月頭佢放7月中...其實新年�復活節我最多都係去下內地,唔使放好多日,而且今年d假都會留返來陪仔仔升小一用!
我有個同事,今年復活前已經取定明年復活節d假啦-就係因為有紅色連假囉!你點算誇張!
我反而担心明年仔仔升小時,拍檔小朋友返K1,我地唔知安唔安排到各自陪小朋友返學啫....但真係到時先算啦!

我第一個報到
想請問各位媽媽
成功轉上午班的機會率???
昨日屋企搞家庭革命
奶奶話下午班唔好
而且她可能上午要去做兼職
所以    有無人可以俾d意見我啊

san :-P

010,

你真係知我個仔的心事, 無了薯片, 即係無晒心機.

今個星期六見唔到你及christina, 因為我同個女去旅行, 留下個仔由老公負責接送.

yanyanma:
真係跟唔切, 但心急覆咗先.
邊有咁多非洲和尚, 你就想   

yanyanmama 寫道:
咁快轉左啦, 一定好多人跟唔切 :

Christina
你話是有進取, 但沒有窮追不捨的心. 窮追不捨好黑人憎架, McPhee你即係話我黑人憎   :tongue:

McPhee
都係你識講野, 人緣一定唔錯   

各位
剛剛電腦有d問題
仲以為自己是第一個報到
哈哈

想問一樣嘢
什麼是家長協作??
其實是不是要預假參加一些活動?
多不多?
可不可以給d心理準備我
等我預返d假
san :-P

yiuyo
介紹孔龍嘛, 囡囡話佢有問問題.
佢現在鍾情"彊屍"因為係海洋公園十月哈囉喟, 佢重話下次小寶寶時間要介紹"彊屍"   唔好呱

yiuyo 寫道:

我個仔今日小寶寶時間都是昨晚11:00才我同佢決定的 :-|

McPhee:咁快上來, pallas今日面試ok嗎, 問乜野題目, 今日你是否放假, pallas有無返學?

oiyingdaddy:我女都成日有話同你女玩, 但我就不太熟識你, 17日晚會否見到, 到時相認吧.  

必必:我想你sat及sun都會辛苦lor.祝你2日玩得(sorry, 應該是學野學得開心d). :

010:sat一齊吃早餐嗎, 因為女ymca完左, 25日先再學敲擊樂

mcphee:鍾情"彊屍, 小 寶寶時間講, 好woo, 話題夠"創新", good idea.     

sanli77

我都話你實得, 恭喜你   
学校有好多活動, 例如, 觀课,你可以了解你仔仔上堂的情况,親子旅行,運動日,重有,小朋友好多機會出外面参觀,
博物馆, 機場, supermarket 等等。
好需要有家長協助,所以你要好好留返d假

必必
真係好精彩 , 我今晚去完朋友wedding party, 再追

你估星期六個营有没computer比你上bk     

必必:如果有compute上來chat就好lor, 費時回港有排追版(好似我女上次入醫院數日, 看追番看幾辛苦).

maku
唔使麻, 你都比我地透透氣   

maku 寫道:

Christina
學下野啦

[size=x-large]窮追不捨都唔係唔好呀, 起碼對事件有鍥而不捨精神

[quote]
McPhee
都係你識講野, 人緣一定唔錯   

哈哈,我今個星期六要返工,约定你, 你想透氣都好難  

maku
唔使麻, 你都比我地透透氣   

[quote]
maku 寫道:
[/quote]

yanyanmama:咁你即是話我人緣唔好la, 但我身邊好多朋友woo, 唔通個個都是"酒肉朋友"

maku
我放假woo, 又要追到氣咳

maku:乜日本公司唔係返5日工咩, 我朋友做日本公司是返5日工架?

Christina
咁我都可算你既朋友之一掛, 即係我都算"酒肉朋友"    . 但你尋日話窮追不捨既人黑人憎麻, 你唔要黑人憎, 要人緣好lor, 我就表明窮追不捨唔一定黑人憎, 佢地有鍥而不捨既精神, 唔一定唔好, understand? :tongue:

christina

日本公司的office, 多数都返5日, 但我公司有埋warehouse, 所以就要返, 不過改了一個月才返一日(whole day)
都可以啦
‹ 上一主題|下一主題