用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 樂基 (九龍塘 ) 2005
樓主: BOBO128
go

樂基 (九龍塘 ) 2005 [複製鏈接]

Re: 樂基 (九龍塘 ) 2005

BOBO128 寫道:
另外係出面 報 2 個
2) english

請你係邊到報o左英文??教得好嗎??
안 녕 하 세 요

醒目開學勳章

yen,

我係屋企附近 candian workshop, 有個鬼佬教英文
$150/堂 - 8 個人

bobo,

你報咁多呀! yip music 好唔好呀?

yen,

咁你又同棠棠報咗邊班? 我都想報多d, 不過無校車安排到接放學(因太遠, 羅太話無), 好煩!
好似好衰咁, 因為住太遠, 累到個仔學唔到嘢! :cry:

我報咗(學校)
phonics (sat)
maths
gym

(出面)
畫班

幾時又吃個早餐呀?

嘩!你哋報咁多呀,我淨係報咗唔洗比錢嗰兩樣:
- 數學
- 兒童團契

出面學緊有:
- 逢星期一、五放學後學游水
- 逢星期三返學前學彈琴
- 逢星期四放學後返 "小小科學家"
- 逢星期六學體操

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 我囝囝 Jasper 2002年5月出世,佢已經3歲5個月嘞! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 常聽說世界愛沒長久,哪裡會有愛無盡頭? 塵俗的愛只在乎曾擁有,一刻燦爛便要走! 而我卻確信愛是恆久,碰到了你已無別求, 無從解釋、不可說明的愛,千秋過後仍長存不朽! 誰人受痛苦被懸掛在木頭? 至高的愛盡見於刺穿的手, 看!血在流反映愛沒保留,持續不死的愛到萬世不休! 惟求奉上生命全歸主所有,要將一切盡獻於我主的手, 我已決定今生再沒所求,惟望得主稱讚已足夠!

vivianjasper,

你都唔弱, 1,3,4,5,6都學嘢!
請教你, 咁細個學琴ok嗎?
"小小科學家"和琴我都有興趣, 你係邊到學呀? 有無好介紹?

我囝囝個名(kasper)同你囝囝(jasper)好似!

Hi, 12355

我住土瓜灣,呢兩樣都係喺屋企附近,"小小科學家"係喺馬頭圍道嗰間香港保護兒童會報名,$270上6堂,都唔太貴諗住比佢玩吓,昨天係第一堂開始,門口有小小的玻璃可望到做乜,見到佢哋一時渣住放大鏡,一 時又熄燈渣住電筒唔知照乜。而學鋼琴,亞仔上咗4堂,每次30分鐘,每次都未係好定咁學,不過佢又記得上次教過嘅野,個姐姐都好有心機同埋教的方式比較生動,姐姐主張媽咪坐後面一齊學,返屋企可以同佢練吓,頭兩個月有優惠,$298/月有4堂,第3個月開始就$400/月有4堂。
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 我囝囝 Jasper 2002年5月出世,佢已經3歲5個月嘞! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 常聽說世界愛沒長久,哪裡會有愛無盡頭? 塵俗的愛只在乎曾擁有,一刻燦爛便要走! 而我卻確信愛是恆久,碰到了你已無別求, 無從解釋、不可說明的愛,千秋過後仍長存不朽! 誰人受痛苦被懸掛在木頭? 至高的愛盡見於刺穿的手, 看!血在流反映愛沒保留,持續不死的愛到萬世不休! 惟求奉上生命全歸主所有,要將一切盡獻於我主的手, 我已決定今生再沒所求,惟望得主稱讚已足夠!

醒目開學勳章

12355, yen,

我同老公剛剛今晚由東京返 hk    
今次玩得好開心 , maybe  沒有同 chloe 一齊去玩得自在 d , 但就好掛住佢 !

早 2 日通知我, 就可以約食早餐 !

vivianjasper,

,"小小科學家"係喺馬頭圍道嗰間香港保護兒童會,$270上6堂,又唔貴喎. 我以前住得近(露明道)都參加過佢哋嘅playgroup, 不過就一般啦. 可能我嗰時要求高啩. 而家咁遠就緊係唔出嚟啦.

鋼琴, 我諗我囝囝起碼要4歲幾至學得, 佢好唔定性.

bobo,

你就好啦, 我都想去日本呀!  :cry: 拖住2個仔, 累死, 命都無呀! 希望佢哋大d我有得去玩啦.

我幾時早餐都得, 睇亞yen啦. 棠棠媽,   你去咗邊呀?

BOBO &12355,
sorry, 呢排掛住瘟仔 ,所以無入黎睇留言 ,食早餐,我 ok 啊,你o地想幾時食??

BOBO,
嘩..........兩公婆放底個女去玩,係咪再渡蜜月啊?
안 녕 하 세 요

醒目開學勳章

yen, 12355,

hahaha ... 我同老公年年都去 1 次 tokyo 玩 !
chloe 有婆婆幫手, 我 100 % 放心

請問有冇二手樂基冬季男校褲呢?
請pm或電郵r63319878@yahoo.com,hk

yen,

點解用"瘟仔"形容自己0架!   瘟棠棠寶貝仔係唔係!

bobo,

年年去tokyo, 同老公相識地呀? 咁有價值?

明天(星期五)或下星期一吃早餐, 你哋話事啦.

Michaelanlelo:-

I have just brought the winter uniform on Jan,2005 and the summer uniform this April, very new, all sold in total $210.00

see pm for price detail

Harold

醒目開學勳章

12355, yen,

不如約下星期 2 , 因為 chloe 星期一放 2 點 ...

你好...bobo..我想個女讀樂基...好唔好嫁?
;-) :-o 8-) :-? :-P :-x

請問難唔難入?
;-) :-o 8-) :-? :-P :-x

12355, bobo,
星期 2, 我 ok!

---------------------------------------------------------

12355,
你咁講得, 你都心中有數啦, 點會係瘟自己個仔   !

12355 寫道:
yen,
瘟棠棠寶貝仔係唔係!
안 녕 하 세 요

ok, 星期二9:00樂基門口見啦. 不過我返學例遲到, 連miss chan都叫我唔好成日遲到. 可能你哋要等1-2個字.

醒目開學勳章

yen & 12355,

ok ! see you on  Tuesday

醒目開學勳章

safarimama,

樂基好吾好 .... 都算合我心意 !
老師有愛心, 程度中等 ! 外籍老師多 !
我放棄 st catherine & kenvillie 留係樂基, 原因係想囡囡係熟識, 開心和英文多學習環境上堂. 因為佢由 2 歲開始讀
‹ 上一主題|下一主題