用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 升中派位 舊油天 vs Tsl
樓主: janelle427
go

升中派位 舊油天 vs Tsl [複製鏈接]

miffy^ 發表於 14-10-28 17:20
蕭阿姨你誤會了, 其實各有fans, 無人話過陳守仁係差嘅學校我以前送仔返學, 都成日同陳守仁學生同車 ...
我唔制呀! 我比人針對呀!
其實我如果唔係見到一D個別人士有"踩底人地"既方式講野,我好少會回應 XX VS YY 之類既POST。

係我眼中,只有適合 / 唔適合,THAT'S IT! 甲之熊掌,乙之砒霜,呢個道理我好明白,所以唔會有一個絕對的答案! 我只係唔抵得先出聲JE!

我係話叫人收工那個,抛完中文抛英文,表示有學識?但無修養呢!
wbmom

miffy^ 發表於 14-10-28 17:25
咁我又覺得唔可以咁比較, 因為油天係津校, 亂派, 學生質素參差, 派到百幾人入band one已經好好

TSL從inter ...
咪係囉! 再者6年前既陳守仁, 唔係好似近年咁多人考啦! 我只係用佢把尺, 叫佢量度返佢既指標! 陳守仁只得15年校齡,佢派位PERCENTAGE 都要每年進步啦! 同一個POST有個家長講過話以前係60名, 而家都唔只啦!

我從來無講過油天好過TSL,我只是認為NPL 不屬於一線中學,但已俾人針對就真啦
wbmom

引用:+本帖最後由+wbmom+於+14-10-28+17:34+編輯

原帖由 wbmom 於 14-10-28 發表

我從來無講過油天好過TSL,我只是認為NPL 不屬於一線中學,但 ...
我都冇講過陳守仁好多學生入左"一線"中學呀?!做咩你係要針對我講細路考PET 而唔講呀Miffy 呀?!

miffy^  我講咗要張CERT來報中學   發表於 14-10-28 18:13

引用:我係話叫人收工那個,抛完中文抛英文,表示

我係話叫人收工那個,抛完中文抛英文,表示有學識?但無修養呢!
你果句係用"你地"喎!咁你除左講果個,仲有講邊個先,有咩講清楚好喎!

你左一句孤陋寡聞,右一句跟我學野,明知故問,好似你玩我先渦
wbmom

引用:你左一句孤陋寡聞,右一句跟我學野,明知故

你左一句孤陋寡聞,右一句跟我學野,明知故問,好似你玩我先渦
嘩,你會唔會諗多左呀?!我真係孤陋寡聞好出奇咩?邊個人會樣樣都知,樣樣都識架?!否則我唔洗上ek 跟人學野,唔洗當khmama 偶像啦!聽到啲自己未聽過既野,想跟你學野係客氣說話,我都好想知其他人想法,而去為就黎考中學既仔做準備,盡量避開啲神校名校一線,怕呀仔唔夠人爭,咁都唔得咩?!

如你堅持之前係真心討教,只係我諗多左, 我無語了!
wbmom

回覆 wbmom 的帖子

我見到油天譚校長,我都講:你收工啦!   收工同修養有關係嗎?甘我用腐化,氧化,昇華,環保,循環再用 會唔會好d.中文差就係甘。討論有論點和論據,就和你說說。無論點,就環保啦!
[/url]][url=http://lilypie.com][/url]

回覆 tomcathui 的帖子

先頭都覺得你有學識,只係無修養,而家你開始強詞奪理,語無倫次!水準真低!
wbmom

你這樣強詞奪理,有一日你同個仔講野時,他也會叫你收工啦!
wbmom

我一直無寫妹妹為何去了陳守仁而不跟哥哥上油天,就係因為各花入各眼。尼對兄妹是我好友的,我只有—女。當年派了第六志願,扣門被新油天拒於門外,但幸好陳守仁取錄
[/url]][url=http://lilypie.com][/url]

所以世事無絶對,只在於你在遊戲裏的位置,你對全盤大局的瞭解。
‹ 上一主題|下一主題