用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 劍鳴, 根德園同St.Catherine??
樓主: superlove081
go

劍鳴, 根德園同St.Catherine??   [複製鏈接]

醒目開學勳章

LuLuLaLa999 發表於 13-7-24 00:43
N班也已有評估考試, .... 真係辛苦啊

應該係下學期先有
認下ABC、爸爸媽媽
都係教過嘅嘢
但同"成績表"無直接關係 (體能、社交、美感、學習態度、語言能力 etc)

但做project的確幾辛苦,但過程亦真係幾好嘅經歷!小朋友好enjoy!

SC, KM 都係九龍區數一數二學校啦, 其實都係happy problem。不過最重要係睇小朋友性格,我大女本身PN讀KM, K1時幫佢選SC,因為性格比較合適。到現在細仔PN, 我就在2者之間選了KM, 因為比較適合他。
所以冇話邊間最好, 真係好睇小朋友性格。

引用:kv+-+傳統學習模式,少活動、參觀,出名記

其實3間都係好學校, 遇到好既, 有HEART既老師才是最重要.

sbux 發表於 12-11-22 13:36
我三間都無考,但啱啱有個朋友分享小朋友由SC 入咗間爭崩頭小學,唔係咁輕鬆,可以嘅佢會想個細入KV

...

既然係入一間爭崩頭既小學,相信讀邊間幼稚園都係要去爭架啦~

回復 國家 的帖子

國家,
想問下你 KM and SC 各適合邊性格嘅小朋友?? or can you share the personality of your 2 children. Thanks,

mamafuture, 我女兒最後冇讀SC, 去了另一間學校,所以好難說SC是否真的適合她。不過弟弟,就一定會KM比較適合他,始終是細校小班教學,佢適合學術型的,喜歡跟老師多交流,而且佢比較活躍,因此我想一間比較重視Displine training 的學校。希望你都選到合適小朋友的學校啦!!

sorry, spelling mistake, "Discipline training"

Thanks 國家 ... 阿仔係8月細b.. 只有盡力

sadsam 發表於 13-7-26 13:11
既然係入一間爭崩頭既小學,相信讀邊間幼稚園都係要去爭架啦~

但仲有D爭崩頭既有必收生架嘛
‹ 上一主題|下一主題