用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Rosaryhill Kindergarten (PN)-Sharing club
樓主: BuBumammy
go

Rosaryhill Kindergarten (PN)-Sharing club [複製鏈接]

Re: Rosaryhill Kindergarten (PN)-Sharing club

Hello!! 各位mammy,我去完旅行返咗嚟啦!
Jessy,你老公咁叻嘅! 識得凑你囝囝,我諗佢一定好enjoy呢兩年同囝囝相處嘅日子,又可陪住佢成長,你老公好偉大呀!      我叫我老公凑住Bruce一陣都唔掂,佢已經好nervios嘞!投哂降tim!
clementbaby,你要凑兩個咪好辛苦law!得閒教吓我D秘訣啦! 我凑Bruce一個都冇命啦! :tongue: 其實我都有打算比Bruce K1 or K2讀full day,始終係獨生兒,等佢接觸多D人和事嘛!但我覺得PN都係讀half day好D, 始終2歲仲係好細咋!我想多D陪佢嘛!
crystalhung,其實D小朋友學嘢好快,所以playgroup老師話小朋友一返學後接觸多咗其他小朋友,自不然連唔好嘅嘢都學埋law! 但我諗慢慢調教吓會冇問題呱! 另一方面睇,小朋友返咗學後某方面都學得規舉咗ge! 聽聞好多小朋友返學會好乖,喺屋企就好反斗,但Bruce調轉

換左新既畫面,好難搵,搆到我頭都大哂!

Bubumammy,
E~~~你註冊日巳申請 Car Permit?
我registration day 個日去問又叫我九月開學先做 permit....
C 啦,到9月會唔會冇 permit 比我

[ 本文章最後由 angfun 於 07-7-4 00:35 編輯 ]

Hi,
你們好,很高興認識你們!我的女兒05年1月1明日出世,到時肯定是全班最大!!

1/9 家長會你們會去?

SORRY! 打錯字,應該係01/01/2005出世!今年9月入讀PN,請多多指教!

Hello!! 終於上到BK嘞!
soniazoe,nice to meet u! 我1/9都會去家長會

angfun,
註冊日都係D老師叫我地apply定car permit先咋!:loveliness: 放心啦!個car-park咁大,9月應該仲apply到ge!:)
crystalhung,我都好煩兵先上得番BK咋!

[ 本文章最後由 BuBumammy 於 07-7-7 11:15 編輯 ]

hi hi 咁多位 mammy 你地好嗎,
好開心又多左一位新mammy加入 ,呢個club越來越熱鬧啦。
bubumammy原來你都好似我咁搆好耐先入到呢個網站呀,我覺得之前好用d ,搵野又方便。
而家覺得好麻煩,要周圍click,搆到我無乜心機上呢個網添…:( ………!

[ 本文章最後由 crystalhung 於 07-7-6 22:24 編輯 ]

crystalhung,
係啦!呢度好麻煩!:tongue: 所以好多人都過咗檔去b a b y s k y ,其實我就一向喺o果邊打躉ge!
我而家開始pack嘢,應該十幾號搬lu!你最近點呀?:loveliness:

hi hi bubumammy,
我係呢到都係咁啦,無咩特別﹏悶到暈呀﹏ ﹏!
你間新居搆掂左啦,恭喜恭喜… …!
呢排tanja差唔多已經學識vi vi同埋〝便便〞啦,我既方法係間唔中就問下佢要唔要vi vi呀,陪佢一齊,坐係佢隔離﹏ ﹏。
但係佢就唔識得除褲仔,所以我平日由得佢唔著褲仔,淨係著條底褲仔。
你個仔仔學成點呀,有無進步呢,我地大家一齊努力啦

bubumammy, 我老公都係學返黎架咋, 佢好努力呢! 所以我成日讚佢羅, 係呢...我想問你知唔知, rhs咪有d playgroup既, 係咪for d 等緊入k1的人既呢...即係如果我幫bb報pn班係咪就唔需要返呢d playgroup架喇??
希望每天開心渡過 ;-)

yes I would also like to know the information for RHS playgroup.

Hello 大家 RHS 朋友.
今日收到信, 我仔仔會係 PNB 班. 唔知有冇同學仔相認呢?

原文章由 angfun 於 07-7-10 00:05 發表
Hello 大家 RHS 朋友.
今日收到信, 我仔仔會係 PNB 班. 唔知有冇同學仔相認呢?

HIHI,

我女女都係PNB 班, 但我女女係12月b, so 要1/2月先可以返學

Hello!各位mammy,唔好意思! 我咁遲先出現,皆因coming Sunday搬屋,家吓忙到暈!
crystalhung,Bruce vivi冇乜進展呀! 呢排忙到唔得閒train佢! 但"吾吾"就ok嘞!朝朝喺厠板仔度"吾"嘞!

Jessy,RHS個playgroup要收2歲小朋友,Bruce2歲都返PN lu!所以書記姐姐話唔洗報啦!
angfun & cwo1888,Bruce都係PNB,Miss Candy Chan o果班,好嘢!可以做同班同學仔!

bubumammy, welcome back!!!

新屋點呀?? 赤柱環境應該唔錯喎!!!  bruce 慣唔慣呀??
希望每天開心渡過 ;-)

Jessy,thanks!:loveliness:
我地coming Sunday先搬咋! 最近忙緊揾搬屋公司、清潔公司、&要pack嘢law!家吓仲pack緊呀!
我諗Bruce會慣呱! 我已不停同佢洗腦, 話比佢知好快會搬去新屋!佢次次都話好

Hi;

我女女ZOE都係讀PNB班呀!好啦!識到你們,唔洗怕啦!!

BuBumammy, Aidan will have so many new school friends! =)  Maybe we should arrange a toddler gethering before school?  By the way where about in Stanley will you move to ar?
‹ 上一主題|下一主題