用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: jovina
go

得咗啦! [複製鏈接]

Re: 得咗啦!

zippy 寫道:
嘩!!要去足一星期咁我要TAKE定大假lu

為左囡囡, 妳放棄出外旅行也要啦!

其實係一家四口子

Hi zippy & 一家三口,

通常頭一星期都係返半日, 等小朋友收拾下放完假既心情, 小一學生又可以適應下.  

其實唔駛請假架, 佢地早會8:45am左右就完, 仲可以趕到返工架, 最多遲少少lor, 好過浪費d假嘛.

我自己係在職媽媽, 其實去學校既時間都唔多, 對學校既認識比起其他全職媽媽親自接送子女返學放學我真係差好遠. 我都係多得佢地pm d資料比我先知多d咋. 大家多d交流下lor.

G-Ma :

想問最快係咪6月頭返學校要註冊呀?
其實係一家四口子

我地去年好似係8月初先返學校註冊, 今年唔知會唔會提早.

G-Ma 寫道:
我地去年好似係8月初先返學校註冊, 今年唔知會唔會提早.

收到! thanks!
其實係一家四口子

Dear all
比左留位費就已經係註冊了,跟住流程>>>就係等收seminar信(maybe june or july),到果日就買校服....書......$$$$仲知要比錢啦
>>>>再跟住就等開學了

我忍唔住打去學校問左喇!

zippy >妳今日得閒呀!   我囡囡間私小, 6月頭要交9月份學費呀.
其實係一家四口子

醒目開學勳章

Can you tell which private school, so early? Your daughter's primary school not St. Margaret?

一家三口 寫道:
zippy >妳今日得閒呀!   我囡囡間私小, 6月頭要交9月份學費呀.

醒目開學勳章

Do you know only one day for the registration? Weekday or Sat? Thanks!
zippy 寫道:
Dear all
比左留位費就已經係註冊了,跟住流程>>>就係等收seminar信(maybe june or july),到果日就買校服....書......$$$$仲知要比錢啦

stephanieshum 寫道:
Can you tell which private school, so early? Your daughter's primary school not St. Margaret?

[quote]
一家三口 寫道:
[/quote]

我囡囡讀崇幼, 所以間私小係崇小呀.
其實係一家四口子

學校話通常會係星期六,但未FINAL
希望唔係啦!如果係下午我一定唔得喇,實請唔到假

stephanieshum 寫道:
Do you know only one day for the registration? Weekday or Sat? Thanks!
zippy 寫道:
Dear all

[/quote]

They will not only one day for registration.
Don't worry!

我地舊生係7月7日(星期六)返學校訂書, 買校服, 校鞋.

[quote]
zippy 寫道:

G-Ma 寫道:
我地舊生係7月7日(星期六)返學校訂書, 買校服, 校鞋.

[quote]
zippy 寫道:

G- Ma >>到現在還未收到信呀! 希望快d啦.

又想問個topic 已經比bk 刪除左, 妳點可以揾番出黎架? thanks!
其實係一家四口子

G- Ma >>到現在還未收到信呀! 希望快d啦.

又想問個topic 已經比bk 刪除左, 妳點可以揾番出黎架? thanks!
其實係一家四口子

你係頂頭"排序"果度揀45天以上就可以搵返個TOPIC出嚟, 因為一過30天個TOPIC就會無左, 所以POST返出嚟等其他家長可以搵到多D資訊嘛.

我相信你地好快會收到信架啦.

G-Ma >> 妳真係好好人呀!     

thanks a lot!
其實係一家四口子

舉手之勞je.
‹ 上一主題|下一主題