用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 荃灣浸信會幼稚園家長-chat room, 入來傾傾吧. ...
樓主: christina
go

荃灣浸信會幼稚園家長-chat room, 入來傾傾吧. [複製鏈接]

Re: 荃灣浸信會幼稚園家長-chat room, 入來傾傾吧.

必必

我女女又说欧老师has to take care of her daughter and she 没做

Is it right?

Re: 荃灣浸信會幼稚園家長-chat room, 入來傾傾吧.

issacmama,
你好, 如果是miss leung教, 佢都好有方法. 如果乖d小朋友會比星星佢地鼓勵佢. 如果頑皮的同學仔, 就有的會罰他/她們, 在課室門口企, 賞罰分明. 並且我覺得她是一個十分玩得的人,(尤其是在動運日拉呼拉圈時), 佢生bb我都扺佢高興, 因為佢咁開朗, 佢個bb都會感染到.

必必:yee, 教swimming是miss.多少錢1堂. 看看06年summer, 比唔比囡囡學先. 你平日去, 1星期去多少堂??

maku :歐老師是上年k1下午班個班主任, 佢有個女, 所以放棄工作專心take care佢個女.

maku,

你個女今次無錯呀! 區老師掛住個女, 所以轉了工, 在教會工作, 另外陳少梅老師都走埋, 都係要照顧個女, 因為佢升小五,  阿仔k1那班2個老師都走了.

另外中班吳老師走了, 教英文2個老師, miss chan同miss tang都離開了. 教聖經的吳老師去了分校, 所以除了轉校長, 都轉了好多個老師.

各位媽媽,我之前上過y28.com睇過,呢間學校一般會升上"伍季明,基慧,浸信會聯會.........

必必

你消息真零通,
等我明天 buy mark six , if i win mark six, i will quit my job.
可以到学校帮一帮手,能多了解学校及子女

maku,

你中了六合彩分些俾我得唔得?     

今日好熱鬧

必必: 你知唔知組長同小天使同唔同, 上星期囡囡話小天使要幫老師收玩具, 點解你咁好有時間又返工又做學校義工  

必必

你唔係已经中了六合彩
因你唔要做(哈哈)

各位

你们有没有参加10月22日旅行,
有的话,大家可以相应?

yanyanmama,

經我對寶貝仔女confirm, 小天使即是組長, 今日輪到阿仔做, 佢話今日要幫老師抹檯.....

我早上帶了仔女返學, 就返公司幫老公手, 所以有時可以幫學校手做下義工. 不過今次照顧k1實在太困身, 所以無幫到手.  

maku,

我都要做, 不過時間自由些, 一陣要湊女放學, 跟住帶他們去游水. 好忙....

必必:嘩, 原來走左咁多老師, 唔怪得好似無左1:9師生率la    區老師/陳老師走學校已經有交代, 但中班吳老師, 英文miss chan/miss tang又為何唔做, 講真, 都走左好多個woo, 咁夠究請左多少個老師.另一方面, 我同yanyanmama都好c mom你打份"游閒"工, 如果我請假易, 我都會做吓義工, 咁樣, 可以知多d學校野, 八卦吓.

maku:我參加10月22日的親子旅行, 都到相應la.

必必,
我個女係賴老師做班主任呀, 佢好好人, 梁老師都好好, 所以佢好鍾意返學, 我又識倒幾位家長, so far 一切都不錯, 你地話miss lai's baby was dead... 嚇死我, 好彩唔係真的, 係呢, 梁老師係咪生第二個啦? 佢好後生!

all,
我會去22/10的旅行

Zukina:miss leung肚個bb是2nd, 佢個仔讀小學架la, 但唔知讀多少年級.

必必:你是賺錢買花帶的少奶奶, 我唔做唔得架. 我唔like伸手問老公拿錢個類人. 我賺可以花錢老公唔會問,但唔做就要看老公面色, no way.

Zukina

你地話miss lai's baby was dead... 嚇死我

sorry, 我個女, k3 la, 都好猪,
经必必证实, 不是真的

christina

我參加10月22日的親子旅行, 都到相應la

好, 有多个friend

必必: 尋日囡囡話big bird組佢做組長, oscar組你仔仔做組長, elmo就浩智, 另cookie monster就唔知, 聽佢講每一日每一組有一個小朋友做組長

010: 你去左邊, 同我地分享下你小朋友邊一組

必必: 尋日囡囡話big bird組佢做組長, oscar組你仔仔做組長, elmo就浩智, 另cookie monster就唔知, 聽佢講每一日每一組有一個小朋友做組長

010: 你去左邊, 同我地分享下你小朋友邊一組

yanyanmama:你會否去青草地???

Christina: yes, 到時見.
‹ 上一主題|下一主題