用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 民生面試討論
樓主: ymca8
go

民生面試討論   [複製鏈接]

引用:I+also+think+its+unfair+to+have+the+scho

原帖由 Happymama330 於 15-11-07 發表
I also think its unfair to have the school random pick the interview language. I would perfer to hav ...
我女英文in 完全唔知做咩@.@

引用:Quote:原帖由+Happymama330+於+15-11-07+發

原帖由 ymca8 於 15-11-07 發表
我個仔都係in中文,但老師肯轉用英文問問題。
你同老師講要求轉用英文問?因為阿囝都係慣用英文對答

引用:Quote:原帖由+Happymama330+於+15-11-07+發

原帖由 ymca8 於 15-11-07 發表
我個仔都係in中文,但老師肯轉用英文問問題。
我仔今日一開頭入去in果個老師係用中文問,但我老公同佢講我個仔英文好d,可唔可以用英文,個老師都唔肯,話佢照用中文問,叫我老公翻譯英文。但由你我個仔喊咁,我老公就問個老師可唔可以比我個仔出去冷靜下先再入來。之後再入去咁啱係個net in完其他小朋友得閒所以就係佢in左我個仔(ps因為佢有幾個課室in,而一間課室有幾組人in的,有d組係net in, 有d係香港人老師in)

引用:Quote:原帖由+jlbb1+於+15-11-07+發表唔知

原帖由 mababyba 於 15-11-07 發表
1:30見左,用廣東話in, 真好彩
我都用廣東話。不知是否我女大B, 佢問囡答,啱就剔;錯就過,冇重覆or機會。我囡錯2個,兼R來R去(眼訓);加上老師冇笑容,應該Fail.
題外話,老師好興奮話送禮物俾囡,原來環保袋入面only leaflet

回覆:Pangel 的帖子

我in net, 老公要翻譯,佢話老師冇mark任何野,唔通已經係冇機?

但我見我仔答啱定答錯老師都有寫嘢喎,定係就算答錯有跟住讀返啱都有分?我仔問英文字母,數字全錯!顏色只中一條,不過全部有跟返老師講,送 leaflet 有主動 say thank you 走有推椅!唔知有冇機呢....?

我囝in Net, 個老師都冇mark 任何嘢during the interview.

引用:我囝in+Net,+個老師都冇mark+任何嘢during+

原帖由 Happymama330 於 15-11-07 發表
我囝in Net, 個老師都冇mark 任何嘢during the interview.
我個仔對岩題目個老師都冇寫野,應該係一次過問曬先記低

我嗰個係net, 一路問一路 mark野
所以純粹不同inerviewer有不同做法而已

回覆:ymca8 的帖子

我見人地枱in 完小朋友走左,老師先mark 番野

引用:我見人地枱in+完小朋友走左,老師先mark+番

原帖由 sarawa 於 15-11-07 發表
我見人地枱in 完小朋友走左,老師先mark 番野
same, 我走望到老師先mark 嘢。

另外呢,你哋有冇考唱歌?好似有人要唱歌仔,但我囡冇喎

回覆:民生面試討論

痴線,in阿仔全部用英文,鬼知佢問乜?有病

引用:Quote:原帖由+sarawa+於+15-11-07+發表我見

原帖由 kiosk99 於 15-11-07 發表

我地無唱歌啊!

引用:Quote:原帖由+sarawa+於+15-11-07+發表我見

我地都冇要求唱歌

回覆:民生面試討論

無唱歌,但我個net 有一路問一路剔

老師有叫我仔唱歌,佢都有唱,可能warm up左,走時仲好開心咁同老師揮手講拜拜添

我初初仲以為自己填錯野,揀英文班添,點解會係外藉人士in

今日見果個都係net,呀女講開英文,所以選中net都算好彩~不過我覺得考題有點難,難在成個過程得一副圖,小朋友考考下會悶~

回覆:kiosk99 的帖子

無唱歌。interview 過程超悶,一問一答,總之啱就剔,錯就下一個。

我個仔in net 仲要係男人,又怕醜又驚,冇行啦!
‹ 上一主題|下一主題