用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 升中派位 舊油天 vs Tsl
樓主: janelle427
go

升中派位 舊油天 vs Tsl [複製鏈接]

miffy^ 發表於 14-10-28 10:26
我都知英小英文程度梗係好過中小, 但掉轉諗中小中文呈度又好過英小啫, 而且事實擺在眼前, DSE衰中文係多過 ...
That's funny, 有數據都唔睇?!
BTW, 我都覺得張PET冇咩特別, 所以更加唔會TRAIN佢地做練習! 你真係仲有心過我,刻意去淘返本落黎添! 我仔都係P5考PET攞DIST., 都係好彩唔洗做練習呢!

miffy^ 發表於 14-10-28 10:41
大6人有幾種

有一種有錢有鬥心, 資源多到撻死人, 谷到個小朋友癲, 而佢地大6人果種鬥心, 係港孩無
完全同意, 絕對唔可以睇少國內人!!

miffy^ 發表於 14-10-28 10:41
大6人有幾種

有一種有錢有鬥心, 資源多到撻死人, 谷到個小朋友癲, 而佢地大6人果種鬥心, 係港孩無
同意,有錢個班國內人,專選名校,中英並重,補習多過食飯普通話又講得,絕對相信系面個班。

如果覺得PET冇乜特别, 點解阿女又考阿仔又考?嫌錢腥?
話冇train冇做練習都pass想表達乜嘢?天才?資優?定懒惰?
wbmom

甘真係冇特别,很多同學考,學校安排考官來學校考,甘方便,幾百蚊抵比啦。考Ket, Pet 真係好多。FCE 就話小傘!英文小學應有的平均水準,唔好小見多怪啦!
[/url]][url=http://lilypie.com][/url]

wbmom 發表於 14-10-28 15:53
如果覺得PET冇乜特别, 點解阿女又考阿仔又考?嫌錢腥?
話冇train冇做練習都pass想表達乜嘢?天才?資優? ...
哈哈!你特別只係問我呀? 應該唔只我一個話冇咩特別喎! 呀仔又考呀女又係因為呀媽身痕想試下傳說中陳守仁既英文係咪真係咁勁麻! 有公開試,咪即係有一個統一標準囉! 唔係齋睇考卷話你深D OR你淺D, 咁冇意思呀!
冇TRAIN冇練習係想見真章, 再者, 我作為家長真係勁懶

BTW, 都想講下,其實陳守仁數學都唔係好差呀?! 上年九龍西區小學數學比賽,我地P5代表都攞左好多個獎呀!
http://maths.cswcss.edu.hk/group.html#p5g

我就係覺得好普遍,點解講完阿女又講阿仔呢?
wbmom

英小去考,fail才值得講嘛!
wbmom

引用:我就係覺得好普遍,點解講完阿女又講阿仔呢

原帖由 wbmom 於 14-10-28 發表
我就係覺得好普遍,點解講完阿女又講阿仔呢?
呀女同呀仔都唔同級果陣考,講完一個先一個有乜出奇呀?
仲有呢,你咁有腦,等緊你答我問題喎?點解鐘意講啲唔講啲既你?好想跟你學野呀我。

Wbmom,收工啦!
司馬昭之心,路人皆見。項莊舞劍,志在沛公。語言偽術,自欺欺人。
[/url]][url=http://lilypie.com][/url]

回覆 silvia_ng 的帖子

你話人miffy funny, 有數據都唔睇,你個偶像khmama成個chart 係度你又唔睇,明知故問!浪費時間!
wbmom

你地的修養有幾高?明眼人都識分啦!
wbmom

wbmom 發表於 14-10-28 17:06
回覆 silvia_ng 的帖子

你話人miffy funny, 有數據都唔睇,你個偶像khmama成個chart 係度你又唔睇,明知 ...
OH....咁又真係奇麻! 有數據係一個事實, 而唔係一個小圈子入面所發生既野, 咁唔係應該更客觀嗎? 偶像KHMAMA個CHART我睇左九萬幾次架啦! 以佢個CHART黎講, NPL又算係BAND 1C喎, 咁你地話"一線", 我咪要請教你咩叫一線囉?! 你知啦, 而家有D人又會QUOTE 某D學校做"名校", "神校", "一線", "二線", 我又唔會咁計, 所亦睇唔到KHMAMA個CHART有呢D TERMS, 咁問你又唔啱呀?
至於你話BAND 1A先係你心目中既一線,敢問舊油天同陳守仁比,邊間入1A多?!

wbmom 發表於 14-10-28 17:09
你地的修養有幾高?明眼人都識分啦!
WOW....無啦啦做咩要講修養?! 我冇鬧過一你句喎?!
我一直都係用客觀事實/數據去討論JE...做咩要咁講架?!

You put the cart before the horse.

‹ 上一主題|下一主題