用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 今年幼稚園特別多人嘈
樓主: icecool
go

今年幼稚園特別多人嘈 [複製鏈接]

回覆:今年幼稚園特別多人嘈

我真係鄧北區家長陰公,要咁排法,生仔有咩錯?住北區有咩錯?點解學校要咁折磨家長?培正上年都收6千幾個報名,唔明點解唔網上 download 郵寄遞表?收得多表咪 group interview 或者好似 spn 咁唔收報名表就唔一定有得 in,點解要家長排通宵?

引用:樓主...呢個政府好似一隻豬甘...後知後覺..

原帖由 tommyxsarah 於 13-10-07 發表
樓主...呢個政府好似一隻豬甘...後知後覺..我想問...如果我地唔嘈..唔發表意見...甘佢會聽咩,會理咩...:;pp ...
我唔係話全部人都嘈,我都講左我可能用字不當,我之前已經道歉左。我支持表達意見去改善,人但太激動,將問題發洩係其他人(如大陸)身上亦唔見得有用。我認同某啲家長係理性嘅,但當中亦不少係只識怨同發洩而自己冇做過準備。只係人講人嘈我又嘈,根本都冇諗過自己應該嘈之前都應該檢討下自己。係,政府的確低能,所以今時今日咁亦唔可以只歸咎於人。我唔係偉大,我大仔食左8個幾月人奶都有食奶粉,人奶亦係係阿媽都有(除左有特別醫療原因唔餵得),餵人奶係開頭好辛苦,咁盡左自己力去餵就算。食奶粉時我亦從冇食死一牌子,我次次都轉。我bb亦冇問題,研究亦做過其實隻隻奶粉差冇幾,即你食開中餐轉西餐都要少少時間適應。係bb適應唔到一或係大人適應唔到佢係要時間去適應。

引用:樓主,+再加多句,+你那麼看不過眼,+我想問一

原帖由 christywong111 於 13-10-07 發表
樓主, 再加多句, 你那麼看不過眼, 我想問一句, 你嘈的定義是什麼, ,你說你有二個小朋友, 難道他們在家,沒有 ...

引用:Quote:原帖由+christywong111+於+13-10-07+

原帖由 Maggiebbchan 於 13-10-07 發表
我講嘈的意思應該係指果啲只識怨怨怨嘅人

引用:都係果句,食得鹹魚抵得渴。 +

原帖由 icecool 於 13-10-07 發表
都係果句,食得鹹魚抵得渴。
所以你而家米俾人圍插緊!出得咁既post ,就預咗會俾人插!學你話齋,食得鹹魚抵得渴!

引用:Quote:原帖由+Maggiebbchan+於+13-10-07+發

我唔係話要落仔,但你應該預左龍年就係多人。既然係龍b咪唯有準備多啲,準備得好啲囉。一味怨其他人又有幫 ...
算La 你,愈講愈冇point,只會引起更加多人圍插,我建議你開個新account,我怕㖒時冇人答你問題...你又要上黎攞料,又要教訓人,著數你要唒...

難道我哋家長無做好準備咩...
係咪係平台找同聲音既人交流下,唔得咩?

引用:我真係鄧北區家長陰公,要咁排法,生仔有咩

原帖由 kittyland06 於 13-10-07 發表
我真係鄧北區家長陰公,要咁排法,生仔有咩錯?住北區有咩錯?點解學校要咁折磨家長?培正上年都收6千幾個 ...
佢地係慘,但住北區應就預計到係咁。唯有準備好如何作戰。

我好唔認同"去得排隊就唔好嘈" 既諗法,家長為子女申請果間學校係覺得好,但而家"嘈" 係佢既收生方法,點解我想去報某間學校就唔可以叫佢改善一下收生方法? 收生方法無得揀,如果佢有得郵寄又有排隊,我自己揀左排隊轉頭又投訴既就話無理姐

引用:Quote:原帖由+kittyland06+於+13-10-07+發

佢地係慘,但住北區應就預計到係咁。唯有準備好如何作戰。
好可悲的觀點。

引用:Quote:原帖由+kittyland06+於+13-10-07+發

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

引用:Quote:原帖由+icecool+於+13-10-07+發表我

原帖由 bbbetbet 於 13-10-07 發表
算La 你,愈講愈冇point,只會引起更加多人圍插,我建議你開個新account,我怕㖒時冇人答你問題...你又要上黎 ...
呢啲咪就係激囉,人地意見不同就要唔出聲。

引用:Quote:原帖由+bbbetbet+於+13-10-07+發表算

你米又係一樣!自己意見不同就話人嘈!

過主啦你!

引用:Quote:原帖由+icecool+於+13-10-07+發表呢

原帖由 Maggiebbchan 於 13-10-07 發表
你米又係一樣!自己意見不同就話人嘈!
發表意見叫“發表”,一味識怨同鬧果啲叫“嘈”

引用:Quote:原帖由+icecool+於+13-10-07+發表佢

原帖由 Starrylau 於 13-10-07 發表
好可悲的觀點。
可悲,但亦係現實

引用:Quote:原帖由+bbbetbet+於+13-10-07+發表算

首先,我冇叫你唔出聲,我只是說你愈講愈冇point ,開account既提議係你可以繼續"利用"lee個平台...攪清楚,唔好乘機...人講一你答二....

引用:Quote:原帖由+icecool+於+13-10-07+發表呢

原帖由 bbbetbet 於 13-10-07 發表
首先,我冇叫你唔出聲,我只是說你愈講愈冇point ,開account既提議係你可以繼續"利用"lee個平台...攪清楚 ...

我只係講左啲某部份家長嘅睇法,我唔代表全部,但的確有人同我有相同睇法。或許是否某啲人自己接受唔到現實就係咁。

引用:我只係講左啲某部份家長嘅睇法,我唔代表全

我只係講左啲某部份家長嘅睇法,我唔代表全部,但的確有人同我有相同睇法。或許是否某啲人自己接受唔到現實 ...
咁你去返你自己既世界繼續沈醉!

冇話要做蟻民,但我地係咪都應知道認清現實亦唔係可以話改就改

‹ 上一主題|下一主題