用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇人會讀2間幼稚園架?
樓主: lukimama
go

有冇人會讀2間幼稚園架? [複製鏈接]

小朋友好慘呀~~

另外又為一D未有OFFER卻俾人霸住2個學位的小朋友及家長慘!!!!!!

呢一種家長請你"幼吾幼, 以及人之幼", 造福人群, 福澤安康, 感激萬分, 謝謝!!(幫未有書讀的小朋友講既, 謝謝~)

回復 3# lukimama 的帖子

yes, 我真係驚揀錯, 因為呢一刻想揀又一村, 但唔要KV 真係好可惜
只係try 1,2個月, 又做晒校服, 又搞好晒野先讀2,3個月 好無謂, 又應該睇唔到有咩成效喎.

回復 3# marinang 的帖子

haha.....有KV 係am 一定好啦.
番pm 都驚學野無咁好.

我雖然未有offer,但都唔建議甘返法,晤係因為想你放offer出來,而係覺得甘樣係虐待小朋友,大人返2份工都死,何況小朋友,人地全日班都係俾半日佢睡,即係表示睡眠係好重要

回復 1# ivypooh 的帖子

yes, 同意的. 真係好慘. 咁不如找一間全日班.
我都好明白, 如果無offer 既家長, 會幾擔心下, 因為自己都係家長.

雖然我hold 住2個offer, 不過 真係想諗清楚.
到最後, 我唔會要晒2個offer, 要我囡囡受難.

不喜插都係咁講, 兩間咁唔同的學校都話唔知點揀, 咁俾十間OFFER你就分五日每日再分上下晝嗎? 自己及自己的小朋友需要咩, 難道自己都唔清楚? 係要佢捱兩個月先知? 仲要係剝削緊其他等緊OFFER的小朋友. 又再申報以上兩間都不在我的小朋友考慮之列. 講笑架咋唔好插呀~~

A男友高大威猛靚仔又有型、浪漫又細心!
B男友拍拖十年同甘共苦愛我多過我愛他!
點揀好呢!?
公主病女友人話:「不如同居試婚,星期一三五去A度瞓、二四六去B度住!一兩個月後睇下邊個好啲先結婚!」
以上只為搞笑,不喜勿插!

小遙,your post is so funny

我全部都係am offerss , 從來無諗過玩 am:pm的測試...小女唔訓晏覺會發瘋的, 而且為慳$660 x X, 我只keep佐自己最心儀的一間

Yeah...唔使煩!!

回復 67# 小遙 的帖子

Like! 正是我想講D 野.  做左幾十年人, 做個决定都唔識? 其實收集多d資料後, 了解多左, 應該總會偏向其中一間. 好多野係無得試咖! 而且睇一、兩個月, D野都係好表面, 難道要睇半年/一年?  其實我地做父母做禁多野,都係想個小朋友好,點解到最後反而要做D野令佢禁辛苦?!
個人意見,不喜勿插!

對哪些唔訓晏覺,又唔自已做功課,成個下午在家做破壞王,對住工人姐姐(通常不会理小朋友,只煲电話粥),父母又要返工, 又無老人家可幫手, 真想找間全日制幼稚園  ,可惜找不到  

唔通大人精力無限, 又應付到, 又叻就要打兩份工?  爸媽都咁無用決定唔到, 讀幾多間都無用啦...

小遙,你個post比喻得好好!
‹ 上一主題|下一主題