用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 根德園2008校友開心園地
樓主: hooyot
go

根德園2008校友開心園地 [複製鏈接]

nicki,
恭喜你呀,就快有小b啦。你要休息多d,我記得臨生時個肚好重,又訓得唔好,幾辛苦架,所以你要爭取休息。

我亞仔都戴眼鏡,咁細個成175度近視,到發育期都唔知點算!你亞女近視嗎?

e~~你地有eng lit呀?好羨慕呀,其實我到今時今日都仲係個人偏向傳統文化教育,我覺得精英都係咁樣既木人巷調教,冶煉出黎。你講得岩架,no pain, no gain.

小朋友適應力好強既,而家至九月中之嘛,遲d你亞女就唔會嗌辛苦。

你安排好醫院床位未呀?聽講好擠迫,快手準備啦。保重呀!

原帖由 nicki 於 08-9-12 21:03 發表

Gracechung
係呀我同你say hi 呀
你好嗎, 唔駛羨慕(其實我囡帶左眼鏡就 ), 而家仲趕得切架!!你住九龍? 搭校車? 駛唔駛早起身
我囡而家返小學已經話好難捱wow, 又早起身(六點四), 又要做功課, 上堂有時唔明 ...

Hi Cyrusmum,

你亞仔原來係1c,我地1a。

係呀,聽亞仔講都話見到好多同學仔。果次見老師,唔知講開乜,老師話小朋友唔太有適應問題,可能因為有好多同學仔陪。佢話好多學生都來自KV同Cat。

你亞仔口多多???邊種先?只係講多左野定識駁嘴?

我就真係勞氣,以前亞仔乜都唔識講,e+成日諸多辯駁,一上小一,好似失控咁,曳左好多,做功課又粗心大意,真係估唔到呢d日子咁快就來臨,我以為仲會有兩三年乖添!

你地搭校車?早唔早?

原帖由 Cyrus123 於 08-9-16 07:58 發表
Hi all,
原來大家又回到KV了!
我們繼續交流啦!

nicki:
恭喜您啊!妹妹一定似您同瑤瑤咁漂亮呢!恭喜、恭喜!

gracechung:
你囝囝讀YW邊班呀!Cyrus讀1C呀!佢好開心呀,有同學仔陪
佢仲居然夠膽口好多多tim. ...

Gracechung,

我仔只是多野講左,一放學好多事同我地報告,例如在校巴同邊個坐,傾d咩,小息同自由行時去左邊,在washroom又撞到邊個frd. 有時都幾好笑!

佢大膽左,不知是否在KV抑壓得耐,現在才學試底線,反而顯得曳d, 人地活躍開的一早就知那些行為老師唔like.
老師話明唔准過果條銀色線,另一面是中學部,佢幾個就專登去踩下條線,話睇下有咩機關wor  
我話那裡可能安了閉路電視,校長playback就睇到你曳!

1C至少有4個KV仔,其中三個仲好熟tim
原帖由 gracechung 於 08-9-17 08:21 發表
Hi Cyrusmum,

你亞仔原來係1c,我地1a。

係呀,聽亞仔講都話見到好多同學仔。果次見老師,唔知講開乜,老師話小朋友唔太有適應問題,可能因為有好多同學仔陪。佢話好多學生都來自KV同Cat。

你亞仔口多多???邊種先?只係講多左野定 ...

簽名被屏蔽

係喎!我諗你都係入定多d存貨好d喇,e+咁恐怖,驚住大6人一窩蜂來hk買晒奶粉就
大人唔食細路都要食呀!

你唔開電視解決到問題都好呀,我個仔自已開電視添呀,激死我!

腳腫、腰痛……之類真係冇得攪,要生完至可以復元!
你有冇返工?放左產假未?

原帖由 nicki 於 08-9-17 22:07 發表
多謝各位關心
而家最麻煩係腳腫, 行都行得慢過人...仲俾阿女話我"欣宜"腳:;pppp:

gracechung

我囡有百幾度散光, 同少少遠視, 散光應該係我遺傳俾佢既..
阿囡學校的ENG LIT 堂暫時知係NAT. ENG TEACHER教一本比較 ...

簽名被屏蔽

休息多d la.........

原帖由 nicki 於 08-9-18 18:56 發表

就來放假, 而家安排緊公司d野...好彩我屋企的工人姐姐都幫得下手, 唔係做死我

Hi 各位媽咪
好耐無上黎BK.而家入黎報到先
Congrad.呀Nicki.原來你就快做第二任媽咪...

簽名被屏蔽

sorry for the interruption.

Nicki
唔好唸咁多啦...你入院都係幾日.我唸你老公攪得掂既.
你臨近產期.唔好咁多憂心呀.

原帖由 nicki 於 08-9-24 20:53 發表

係呀argusmum, 好耐無見..
我真係好擔心我入院o個幾日阿女d默書,功課, 靠我老公攪唔掂..

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

小B:

睇維維個樣都知好OK啦~~
難得我阿SIR同佢咁好傾TIM
我阿囝返學都係好...好....好.....好...開心
(梗係啦~同佢個Friend坐埋一齊 )

原帖由 小B維維 於 08-9-30 21:27 發表
你地小朋友適應左新學校未呀?

維維返學好開心, 都幾適應新學校, 不過就比較忙, 到而家英文已默了3次書, 中文默了2次, 又做了數學同中文評估

你地D小朋友點呀? ...

EE
係啦.我個仔又係同個---好朋友一齊坐...
大家都好開心..

原帖由 Joy_E 於 08-9-30 22:08 發表
小B:

睇維維個樣都知好OK啦~~
難得我阿SIR同佢咁好傾TIM
我阿囝返學都係好...好....好.....好...開心
(梗係啦~同佢個Friend坐埋一齊 )

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

又話掛住人,妳又唔黎.......

原帖由 小B維維 於 08-9-8 21:05 發表
我好早瞓架, 每晚2,3點就瞓架

好掛住你tim

‹ 上一主題|下一主題