用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 65綱你地派邊間?
樓主: tammyklc
go

65綱你地派邊間? [複製鏈接]

醒目開學勳章

原文章由 TAOTAOLEE 於 08-6-10 16:16 發表

笑C我啦.

係呀!我真係試過架~~唔填又好似好衰咁..我抱住助人既精神,等個女都學到野ma~
[

簽名被屏蔽

醒目開學勳章

原文章由 PANGPANGCHUNG 於 08-6-10 16:19 發表

妳老公細心填啫 ....不過唔好話我歧視大6婆吖 ,妳字都唔識多個就唔好幫囝囡報仁立啦,仁立出名功課深,俾你讀到妳又唔識教 ......難為我個仔有幾個同學仔派得唔好,我見佢哋好惨 ...

哈哈哈...我都感覺唔到我老公細心填,我只係感到佢好慢~
唉..佢地真係好好運.....我依家都怕唔夠大6人爭呀!呢頭太多新移民喇~
[

簽名被屏蔽

醒目開學勳章

原文章由 PANGPANGCHUNG 於 08-6-10 16:30 發表

依家葵涌邨好似深圳 .....搭小巴啲大6婆入一個錢坐兩個位,大大聲講鄉下話 .......(好似離咗題 )

係呀~~~我就真係怕怕! 不過,有啲都好好既....
[

我個仔派咗去祖堯天主教小學 ,現在想轉去保良局何壽南不知好不好?

原文章由 shho413 於 08-6-9 18:17 發表
Dear Lazymuimui:
因為我親戚個仔讀緊p3,近年又成日聽到佢讚間學校,而我個女讀緊K2,所以留意咗間學校好耐,31/5仲參加葵青家聯會小學巡禮入去參觀,深入看過晒後,就dip埋心水,九月自行報名揀李一諤,趁住仲唔喺咁多人知 ...

今日我去左註冊啦~
我見到個校長都出黎接見D家長, 同埋睇過個校舍又唔係想像中既差. 如果仁立真係唔收既, 我諗我都會疊埋心水俾呀女讀呢間啦~
因為諗諗下, 我都驚我個女讀仁立會大壓力, 話哂自己都係舊生, 知道果d功課考試既壓力都幾得人驚。

佢派左D資料我睇, 我見呢間學校有巴基斯坦既小朋友讀,
學生質數真係冇問題?

dudu19812002:
你都係俾你小朋友讀呢間呀~
你對呢間學校有咩評價, 可唔可以分享下。

簽名被屏蔽

係就唔洗今日出幾十封信la,
我果班問左得6 個

原文章由 PANGPANGCHUNG 於 08-6-10 01:13 發表

主任話妳哋嗰班派得好好喎?

yes, 頭先see 左, 加建左一座新校係隔離.

原文章由 manfang 於 08-6-10 04:58 發表
高可寧個WEB就話佢地有3個操場,2個禮堂,1個圖書館,應係新校社ge,是嗎??

我個仔間幼稚園好多小朋友都入左仁紀...其實有冇研究間學校岩唔岩自己小朋友先?唔係入左就一定讀到,辛苦左小朋友就慘啦....
所以當初填表,我係無揀過仁紀同仁立,因為我唔想自己小朋友唔開心,不過我見好多大6c9派到入去就好似開心過中6合彩,原來佢地既原因因為近,行就番到學校,唔想屣錢屣時間搭車,諗法都好奇怪

有無人派中華基督教會基真小學.比d意見.

tammy

醒目開學勳章

原文章由 TAOTAOLEE 於 08-6-10 17:19 發表

第日妳小朋友升上小一時, 就會親身感受到教功課同溫書果種既壓力啦 , 唔知仁紀既壓力係唔係一樣呢咁大呢?

我都有問過依家有小朋友係讀仁紀既mummy,佢地都話功課唔係太多....
[

醒目開學勳章

原文章由 lazymuimui 於 08-6-10 17:49 發表

今日我去左註冊啦~
我見到個校長都出黎接見D家長, 同埋睇過個校舍又唔係想像中既差. 如果仁立真係唔收既, 我諗我都會疊埋心水俾呀女讀呢間啦~
因為諗諗下, 我都驚我個女讀仁立會大壓力, 話哂自己都係舊生, 知道果d ...

我個人因為上次去左參觀,都覺得唔錯!最重要係佢對英文既重要性,老師都幾親切呀!而我個女都喜歡,問過功課都唔適中,而且聽個校長都幾好呀!好猛料~ 校董都好好架~~~校舍黎講依家加建左一個新校舍~多左好多活動室!我最喜歡佢地話每逢小休,都唔會好似某D小學咁,只可以學生留在操場,佢地會開哂所有活動室俾學生去用,等佢地開心D~咁先最好!所以我個女好喜歡囉!!D學生哥哥姐姐又對佢地好喎~
不過,入唔入到都係一個迷~~~我都想過仁紀架~聽D過來人MUMMY講仁紀唔重成績,只重身心!!而且我真係喜歡佢近,一來方便我湊細佬妹,2來又可以煮飯俾個女食,3來等佢放學都可以留校參加多D活動,等佢開心啲~
[

簽名被屏蔽

醒目開學勳章

原文章由 PANGPANGCHUNG 於 08-6-11 09:04 發表

早呀dudu ,聽人講仁紀精英班會谷得好犀利 ,但係非精英班就慘喇,完全受忽視,練習係考完試先俾你做,做嚟有咩用?

早晨~~yeah!! 唉..上次我問完仁紀既mummy之後,都有同我家姐講過,不過~我同我家姐都一致認為依家好多小學都一定有精英班!!
如果好似你所講咁,咁非精英班好慘囉!!但上次d mummy仲話學校會因應小朋友比較精既方面去培育佢喎~~咁即係點呀??我唔想個囡讀書讀到喊呀!!!我個囡唔係咁受到壓力架咋~
[
‹ 上一主題|下一主題