用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 播道書院 9月準小一
樓主: piglet328
go

9月準小一 [複製鏈接]

Re: 9月準小一

midcochow
咁就好啦,最少還有你

希望piglet328和其他媽咪都多d出現啦

yiuyo

哈哈, 我要瞓啦, 得閒再講過呀, 因為我都唔想29號晚比你哋見到我個黑眼圈.    

[quote]
piglet328 寫道:
hey, 媽咪們, 你地唔介意就好啦. 因為我之前攪錯時間. ok..好呀. 決定 7:00p.m. 啦.  good!

1) midcochow
2) piglet328
3) yiuyo

我不肯定, 因要看看hb 可否放早.  現先報名. 若過了7:10pm, 不用等我.
3) yiuyo
4) candyocean x 2

好多..好靚外貿出口歐美日品牌嬰兒童服裝,快Dclick入去[個人網頁]睇啦!!!

piglet328 / yiuyo

我終於收到播道封信啦, 原來寄左去婆婆屋企o個邊, 好彩婆婆今朝打比我, 如果唔係我會聽朝打去學校問, 不過我記得之前我都係寫tko 為通訊地址, 都唔知點解佢哋寄左去婆婆o個邊, 我諗都係要打一次電話比學校改番個郵寄地址先得.

candyocean

希望你29號會趕到o黎啦, 我都想識多d 播道嘅媽咪, 大家可以交流吓嘛, 希望到時見到你啦,

大家好呵,我都想join 埋一齊去呀,等我報名先 :

3) yiuyo
5) bebe_c

bebe_c

歡迎你join 埋我哋呀,    
到時見你啦     

midcochow
真係好彩多得婆婆咋,唔係就麻煩要電學校去查喇

bebe_c/candyocean
到時見你地啦  

Hi, 冇問題, 只要我有時間上 BK 就一定同你地 Say Hi... 只不過有時我連上黎既時間都冇就冇計啦.  :cry:  :cry:
唔.....我聽朝返工前會先去 EC 交學費支票. 費時太遲啦...

ok... 聽日再上黎傾過...bye   

midcochow, 你收到信就好咯. 真係好彩未打電話去學校"姐"....      
*** Piglet 328 ^ ^ We have happyland.....

Hi, please count me in. I'll try to make it at 7-7:10pm. If I'm late, please don't wait. Looking forward to seeing you all. Oh yes, bring photo!

bk login name..............real name.........child name
================================
3) yiuyo
5) bebe_c.......elaine.......nick
6) mariachan

welcome mariachan mama       
睇番你個小朋友係囡囡啊. 我同你一樣. 唔知點解係 BK 出現的新生多的是男生. 到底,今年會唔會男多過女呢?     
OK 到時見...

3) yiuyo
5) bebe_c.......elaine.......nick
*** Piglet 328 ^ ^ We have happyland.....

Hi all,  我今早大約 11:00a.m. 去了交支票, 不多人...只三兩個...個職員好有禮貌的..重提我星期五有家長會.....到時見啦!你地交在未呀??

up

EC 6/29  (五) 家長會, 7:00p.m. Tseung Kwan O Station MTR
3) yiuyo

Hi!

我今早9点去交支票, 我見到校長同輔導主任返學校, 佢
哋好好人, 仲帶我哋上去校務處。

Connie
Connie

connie0213

你29號o個日會唔會join 埋我哋一齊呀?  希望見到你啦!

Hi midcochow,

我要安排好我個仔俾人照顧後至去得, 所以你地
出發先啦!

Connie
Connie

EC 6/29 (五) 家長會, 7:00p.m. Tseung Kwan O Station MTR
3) yiuyo
7)w+w

閉啦,點解個個都親身交支票的,請問是否可以寄架,我今日寄出,會否有問題

yiuyo

你今日先寄出都唔會好遲, 因為通常一兩日都會寄到去學校, 就算學校後日先收到, 佢哋都會睇番你郵寄個date chop, 如果個date 唔係遲過26號, 都唔算係遲o架, 你放心啦. :  :

midcochow
睇來,你都係夜遊人喎

Dennisk你好!

我是EC中學學生的家長。我之所以成為Baby Kingdom的會員,全因看見你的分享。現想回應一下:

首先,以我所知EC的校長、老師及社工都十分重視學生的品德。早於本開學初期,有兩group的中學同學於走廊互
“超”,盧校長和社工已到課室來進行思想教育他們。(報料者是EC的老師)可見他們十分重視學生的品德。事後,我問及小女此事,小女竟全不知情。只回應校長到課室來關心他們,別無其他。

從這事後,我更放心讓小女就讀這校,並十分慶幸她能入讀這校。因我知道,盧校長比我更重視他們的品行,只是互
“超”便緊張地教育教育......因此我極有理由相信EC的學生是不會係街度食煙,相信一定是誤會。(或別有內情)

其次,我在EC當了不少次的義工,從而也了解小小他們的情況。每次我到校,都發現無論校工、職員、同學......都對我很有禮貌。但每次他們都不知我是義工,只知我是路人甲。因此,我更肯定學校的校風不俗!

最後,據我所知,所有到小學部幫忙的中學生,老師都有定期的訓練和巡視,並以獎勵計劃形式鼓勵他們投入服務。因此,能到小學服務的中學生必屬佳品。

所以,各位EC的家長不用太擔心。
我十分希望你們的小朋友入讀EC後,能與你們一同體驗這分喜樂----就是孩子們在EC裏健康快樂地成長!

願神祝福你們!

:    :    :    :  
‹ 上一主題|下一主題