用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 馬鞍山邊間學畫畫好呢?
樓主: 朱古力
go

馬鞍山邊間學畫畫好呢? [複製鏈接]

Re: 馬鞍山邊間學畫畫好呢?

我個女都曾經係無限畫廊上個堂。我就覺得美術的材料比較唔夠,通常都係繒畫及一些簡單的手作多。我想給女兒接觸一些多唔同質感的野,都轉了去art xxxxx到讀。有關其他媽咪的comments,我都要多加留意,看看要不要轉校。如果有其他的好介紹請pm我呀。thanks。

tweetybird,

係呀∼你留意一下啦∼
當初我去Art XXXXX報名聽到佢四堂一個作品,
我諗住佢地為小朋友著想,所以要咁多日,
但如果唔係全部比小朋友發揮去做,
咁好似手法有d問題咯∼小朋友整得好唔好,
唔係最重要,最重要係比佢地嘗試嗎?

Cannot go to below website.... Can you tell me where is 卓爾畫室 in MOS?  Thanks.

朱古力 寫道:
我地講緊呢間呀~

[quote]
wm2047 寫道:
你亦可以考慮另一間畫室: 卓爾畫室, 她是一間私人畫室, 以2-6人小組形式教畫。

我朋友個女而家星期三跟緊佢學, 鄧老師是一位富有愛心、又關心和幫助學生成長的老師。她的教畫宗旨和理念與其他畫室好不同, 她有多年小學教育經驗 (學校是區內名校), 懂得掌握兒童心理, 不單透過繪畫令囡囡繪畫技術, 更留意個人成長和藝術治療, 在校內備受校長、老師和學生歡迎, 同校的家長都有比子女跟佢學畫。

她的私人畫室的網址是:http://www.jr-art.hk , 你可以上去看看。
[/quote]

我今日係卓爾上第二堂, 拎返鄧老師上一堂仔仔上堂的資料, 好詳細, 仲有, 呢2堂仔仔所畫的畫雖然好抽象, 但係睇到老師係好細心去鼓勵佢去畫, 再加上鄧老師仔細的上堂資料, 可以令我知道仔仔個刻其實係想畫乜野, 好正

fionayeung,

聽你咁講,我諗我十月份開始會試下.
多謝你的資料     

KoalaBrothers

卓爾畫室資料呢度

wm2047 寫道:
你亦可以考慮另一間畫室: 卓爾畫室, 她是一間私人畫室, 以2-6人小組形式教畫。

我朋友個女而家星期三跟緊佢學, 鄧老師是一位富有愛心、又關心和幫助學生成長的老師。她的教畫宗旨和理念與其他畫室好不同, 她有多年小學教育經驗 (學校是區內名校), 懂得掌握兒童心理, 不單透過繪畫令囡囡繪畫技術, 更留意個人成長和藝術治療, 在校內備受校長、老師和學生歡迎, 同校的家長都有比子女跟佢學畫。

她的私人畫室的網址是:http://www.jr-art.hk , 你可以上去看看。

到以下網址看看

click

kisspapa,

請問呢個劉SIR有無畫室架,係咪淨上門呢?
kisspapa 寫道:
到以下網址看看

click

我星期日帶囝囝返跆拳班,係馬鞍山運動場見到一班小朋友放學,佢地

朱古力,

今朝同囝囝上英文堂, 老師同佢油顏色, 放學時老師同我講, 仔仔油顏色比心機左, 仲會同佢講樹葉係有深淺色, 所以要油兩種綠色, 我好開心呀, 唔知關唔關佢上左個兩堂畫畫堂事或是佢本身係K1到學既呢, 不過我真係好開心佢會比心機油顏色 :

fionayeung,

我都替你開心呀~
送個叻叻比你仔仔   

朱古力, Ivy223,

Thank you very much!

我都想試下, 不過時間唔係好就到. 我諗12月至考慮試.

朱古力,
您試完堂, 分亨下您既感受

cathleen

Cathleen,

好呀∼我試完上黎講比你知.
我試左好多 thomas 果間共三堂啦∼
我囝囝好鍾意,因為多 thomas 嗎?
但我就覺得麻麻地,好似呢個燈籠咁,
老師已經畫晒唔同公仔既膠片,叫小朋友自己揀,
然後叫佢地油顏色和貼紙條,我諗適合三歲以下咯∼
所以我唔會再試啦∼但要諗辨法同囝囝解釋

朱古力,

之前我同你一樣, 不過我唔想再浪費係Thomas個到所以恨心咁停左, 不過好彩過多兩星期呀囝都無再問幾時去Thomas個到.

不過Thomas個到對男孩子來講真係好吸引...

朱古力,

Have you joined 卓爾 already?  I am interested to take a look & try ar......let me call Miss Tang & discuss sin........if possible, join together to get the 20% discount ar.

朱古力 寫道:
fionayeung,

聽你咁講,我諗我十月份開始會試下.
多謝你的資料     

朱古力,

小朋友學成點呀?
cathleen

朱古力 寫道:
Cathleen,

好呀∼我試完上黎講比你知.
我試左好多 thomas 果間共三堂啦∼
我囝囝好鍾意,因為多 thomas 嗎?
但我就覺得麻麻地,好似呢個燈籠咁,
老師已經畫晒唔同公仔既膠片,叫小朋友自己揀,
然後叫佢地油顏色和貼紙條,我諗適合三歲以下咯∼
所以我唔會再試啦∼但要諗辨法同囝囝解釋

‹ 上一主題|下一主題